Piškot s podmáslím a borůvkami

Merylas Kuchař:

Moučníky , Řezy s ovocem, bublaniny 4 názory

43

Suroviny

nízký piškot nebo na dno rozložíme dětské piškoty, taky se hodí řezy z piškotové rolády
Na vrchní hmotu:
4 dcl podmáslí
1 zakysaný krém - hustý Rama Cremefine, může se nahradit krémovitou zakysanou smetanou
zhruba 70 g moučkového cukru
1 dcl mléka
20 g práškové želatiny
300 g borůvek
šlehačka
trochu borůvek nahoru na ozdobu
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do mléka teplého zhruba 50 - 55°C dáme rozpustit želatinu, nejlípe to jde malou metličkou, necháme trochu prochladnout a spolu s ostatním rozšleháme.

  2. Chvíli necháme a když hmota začíná mírně tuhnout, zamícháme borůvky, vlijeme na korpus a dáme pořádně ztuhnout. Zdobíme šlehačkou, ovocem a meduňkou.

  3. Mléko na rozpuštění želatiny by nemělo být moc horké. Některé zdroje uvádějí maximální teplotu 65°C, jiné jen 60°C.

  4. Pokud je tekutina moc horká, nebo dokonce vařící, tak pak želatina neztuhne.

Poznámka

Recept mám z časopisu Žena & kuchyně, ale mírně jsem si ho poupravila.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 46 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškot s podmáslím a borůvkami

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Hobllinko, piškot se může např.udělat podle tototo receptu;-)http://www.toprecepty.cz/recept/1816-moucnik-s-tva...

    Odpovědět

  • hobllinka hobllinka

    vypadá to krásně, prosím jak děláte ten piškot:-?:-// děkuji

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Šárko, tak to je mi opravdu moc líto, že se nedařilo :-( Možný problém by mohlo být mléko o teplotě hodně nad 60°C. Pokud se dává rozpustit želatina do moc horké tekutiny, nebo dokonce přejde varem, tak pak neztuhne. V receptu to ještě zdůrazním. Jinak nevím......A želatinu jsi měla jakou? Byla dobře rozpuštěná a nezůstaly v ní hrudky? Přemýšlím a nevím, kde by mohl být ještě problém :-(

    Odpovědět

  • Šárka Šárka(neregistrovaná)

    Recept zněl velmi lákavě, a tak jsem dort udělala přítelovi k narozeninám. Bohužel se mi ale po dlouhých přípravách vůbec nepovedl krém - ne a ne ztuhnout. K té fotce to mělo celkem daleko. Můžete mi poradit co s tím?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo