Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocné knedlíky v páře

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Odeta Wollmanova

Snadný

Doba přípravy 90 minut včetně kynutí

90 minut včetně kynutí

Suroviny

Porce: 12 kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 455 kJ /
1 065 kcal
Bílkoviny40,84 g
Tuky14,88 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 268 mg
Sodík 142 mg
Sůl0,31 g
Sacharidy188,11 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Mouku smícháme s droždím, cukrem a solí. Přidáme máslo (olej), vejce a ¾ mléka. Začneme mísit těsto a podle tuhosti přidáme zbytek mléka. Když se nechytá mísy, necháme v teple pod utěrkou kynout. Trvá to asi 30-40 minut podle teploty v místnosti. Krok 2: Ovoce omyjeme, třešně, višně nebo meruňky vypeckujeme. Dáme na papírovou utěrku oschnout. Krok 3: Vykynuté těsto má asi 2x větší objem než předtím. Když do něj píchneme prstem, nebo koncem vařečky, vrátí se pomalu zpátky. Vyklopíme na vál a nakrájíme na stejně velké kousky. Kdo má už trochu zkušenosti, může tístka vyházet lžící. Z těsta uděláme dlaněmi kuličku a roztáhneme prsty na přibližně stejně silné placičky. Naplníme ovocem a zabalíme. Těsto docela dobře lepí a při vaření se nerozpojí. Krok 4: Do velkého hrnce dáme vařit asi 3 cm vody. Knedlíky dáme na pařáček, pokud nemáme, položíme na napařovač knedlíků pečící papír, který lehce pomažeme tukem. Položíme knedlíky a pařák dáme do vroucí vody na 25 minut. Krok 5: Mezitím připravíme tvaroh nebo mák s cukrem, kdo má rád, opraženou strouhanku s cukrem a rozpustíme máslo. Krok 6: Knedlíky nejsou „ obleptané ‘‘ jako při vaření ve vodě, nemusíme je obracet ani obalovat ve škrobové moučce, aby nebyly rozvařené.

Zveřejněno 4. 6. 2018

Poznámka autorky Odeta…

Osvědčilo se mi vypeckovávat třešně brčkem na pití. Pokud nemá zkosený okraj, ustříhneme konec brčka ze šikma nůžkami.

Mělo by být pevnější, i když to šlo i tím od frapé.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné knedlíky v páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqK5

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocné knedlíky v páře

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nqK5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (30)

Moc dekuji:) urcite zkusim:)

Ja jinak ziji v Peru:) mam dve dcery zdeñka valentina a victoria Alena :) davaji se tady dve jmena,takze jedno odsud , druhe z ceska:)
Holky uz poznali cesko a porad po me chreji bobka takovy ten smetanovy nebo tvarohovy yogurt a bebe brumika:) jooo a prave ovocne knedliky:) ted mam celkem litacku s mladsi zdenickou (2)roky, operovali ji a porad ma stejny problem, takze zkusim zitra knedlicky:)

Ivanaydeavean
asi jde o omyl z mé strany
No, pokud ale ne, tak zde je tvaroh po našem:-)
https://www.toprecepty.cz/recept/4407-domaci-tvaro...

To teda zkusim:) kdyz chci jemny tvaroh to bude jak? :-D
Urcite, ono tady vse co je mlecne nemaji dobre vyrobky a to celkove.....

Odeta Wollmanova: u tvarohu:)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Sezenu i cerstve od kravy mleko:)
Ano ovoce tady mame taky cerstve, kazdy den,avokado mame deno denne doma, snidane obed nebo vecere:)
Ovoce to same , k tomu asi 20druhu bananu, cervene,chutove jako jablko, slane atd :)

casino:
Až je v kastrolu pod sraženým mlékem ta žlutozelená tekutina, polijeme vrch vařící vodou, mléko se lekne a udělá tvaroh:-D.
Jen z krabicového mléka to nejde. Zase neznám postup se zahříváním, ale taky to asi jde.

Zobrazit 2 starší odpovědi

Ja si dovezla pudingy,koreni atd,ale mouku ne, a to mame tady jen hladkou:)
Ziju v peru a vse je spanelsky ale mluvim tim jazykem uz 14let takze rozumim jen mi dela problem opravdu najit veci alespon podobnym nasim...tvaroh treba.. tvaruzky,rybiz, tresne.... atd
Cesko je proste cesko:) a ano , pomazanky a knedlicky delam porad:)

Ivanaydeavean:
Tvaroh si můžete vyrobit, pokud tam neprodávají jen trvanlivé mléko v krabici. Tvarůžky jsou asi záležitost střední Evropy, a ovoce máte zase jiné, možná lepší ananasy a avokádo. Tady je avokádo docela hrůza a kdo jednou zkusí nějaké v jeho domovině, potom už to marketové dozrávané nepozře, zrovna tak mango.

U nas kostky nemame:) bydlim v cizine a koupim jen kilove drozdi tak si to vazim ale vim ze v cesku je to 42g Jedna kostka, vcera jsem si nasla na netu:)

Ivanaydeavean:
Tak tomu rozumím, já si na cesty sušené droždí vozím. Když po nás chtějí nějaké národní jídlo, dělám koláčky. Většinou se dá použít mouka all purpose. Jen do Číny jsem si raději mouku vzala, protože čínsky přečtu jen WC a východ, a není pravda, že mají všude nápisy v angličtině. To budete mít hodně pomazánky a knedlíčků z kila droždí.

Ja mam prave doma jen to cerstve, kolik teda gramu mam pouzit? ...moc dekuji :)

Ivanaydeavean:
Na 250 g mouky bych dala 20 g čerstvého. ( Půl kostky, jestli máte 42 g , tu nejběžnější ). Vůbec z toho nemusíte mít obavy.
Není zač.

Mam dotaz, neni to moc drozdi na 250g mouky? Je to zhruba cela kostka cerstveho drozdi...

Ivanaydeavean:
Není to moc, knedlíky jsou krásně nadýchané a droždí v nich není cítit. 2 malé lžičky jsou asi půl sáčku a ten je na 0,5 kg.
Sušené droždí používám často, mám vždy doma a nic z něj nepraskne. Nevýhoda je, že těsto déle kyne a droždí je dražší než čerstvé. A nejde z něj udělat pomazánka ani knedlíčky do polévky. Maska na obličej ano.

Dříve jsem je vařila ve vodě, ale naučila jsem se je napařovat na páře, ale stačí mi 10- 15 minut.

Já jsem dělala kynuté meruňkové knedlíky před pár dny (podle našeho receptu) a v parním hrnci jsem pařila 25 minut, pár meruněk bylo ještě i trochu tvrdších. Klasické kynuté přílohové knedlíky dělám 30-35 minut, těch 10-12 mi na ovocné přijde málo, takže souhlasím s autorkou s těmi 25 minutami:-K

Jana Dorazinová-Remková: Spíš jsem myslela tu délku paření :-)

Zobrazit 3 starší odpovědi

Opravdu se napařují 25 minut? Zdá se mi to hodně.

zdenka.s:
Mně zase přijde 10 minut málo, už kvůli ovoci uvnitř, ale záleží na velikosti knedlíků. Pokud máme knedlíky meruňkové nebo švestkové, bude ovoce nedovařené. Taky mouka se má vařit kvůli stravitelnosti. Ale záleží na Vás, jak jste zvyklá. 10 minut vařím tvarohové knedlíky ve vodě, ale tam je na ovoci malá vrstva těsta.

Zobrazit starší odpověď

Vypada to moc dobre a super ze s hl.moukou:) jeste dnes zkusime:)
U nas mame jen hl.mouku takze moc dekuji za recept :)
Zrovna mame cas obedu a ja nevedela co uvarit :-D:-8

Tématické fráze:
ovocné knedlíky na páře, ovocné knedlíky v páře, ovocné knedlíky vařené v páře, knedliky na pare, jak dlouho vařit ovocné knedlíky, kynuté ovocné knedlíky vařené v páře, vareni ovocnych knedliku v pare, ovocne kynuté knedlíky nad párou, kynuté ovocné knedlíky na páře, knedliky v pare, jak dlouho vařit ovocné knedlíky v páře, kynuté ovocné knedliky v páře, ovocné knedlíky nad párou, jak dlouho varit knedliky v pare, ovocné knedlíky vařené na páře, vaření knedlíků v páře, nejlepší recept na kynuté ovocné knedlíky v páře, jak vařit knedlíky v páře, kynuté ovocne knedlíky nad párou, jak varit ovocne knedliky v pare

Suroviny:
mouka hladká, cukr, máslo, sůl, vejce, mléko, droždí sušené, povidla švestková, tvaroh na strouhání, mák, houska, cukr

Přidat fotografie receptu