Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Suroviny
Porce: 5-6
Nutriční hodnoty
Energie | 111 kJ / 27 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,60 g |
Tuky | 0,60 g |
Vláknina | 1,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 80,03 g |
Sůl | 200,00 g |
Sacharidy | 4,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Během pečení troubu ignorujeme. Otevřeme ji až po 4 a ½ hodinách. Zelí jsem dělala podle tohoto receptuhttps://www.toprecepty.cz/recept/30710-cervene-zel.... Místo sádla jsem použila máslo a přidala jsem 100 ml sklenku sušených brusinek.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 11. 2021 14:35
13. 11. 2021 17:46
11. 11. 2018 21:25
Husu jsem nikdy nedělala,a kuře,nebo kachnu někdy nasolenou a okmínovanou dávám uležet přes noc do lednice.Tak mě napadlo,když se nakládá před uzením maso do solného láku,že by nebylo špatné takto vyzkoušet i husu.A protože máme rádi čerstvý rozmarýn,tak jsem do láku přidala i ten.Husa byla po upečení hezky provoněná,maso mírně slané a krásně měkké.
K naložení husy jsem použila 9 litrový papiňák,husička se tam hezky vešla.Pokud takový velký hrnec v domácnosti není,tak také není problém naložit již předem naporcovanou husu do menšího.Ale doba pečení pak bude o něco kratší.
A pokud by toto opravdu někdo chtěl vyzkoušet,tak doporučuji huse ušmiknout větší kus křídel a těmi maso v pekáči podložit.Mě se maso na prsou trochu při obracení škublo
11. 11. 2018 13:40
11. 11. 2018 12:05
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 20 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno 26. 4. 2024 11:10
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno 26. 4. 2024 10:25
Sýrový chléb
Přidáno 26. 4. 2024 09:32
Právě bylo uvařeno:
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 19 minutami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 35 minutami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 59 minutami
Tvarohovo-jablková bábovka
Bumbikm uvařila před 1 hodinou
Sušenky z ovesných vloček
Kometa10 uvařila před 1 hodinou
Hovězí roštěná
PavelM uvařila před 1 hodinou
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
katkalepkova24 uvařila před 3 hodinami
Tvarohová bábovka
Petra2021 uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
8181bartova uvařila před 4 hodinami
Pikantni houbový guláš
imzlin@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
7 nejlepších receptů na pečenou husu. Připravte si s námi slavnostní oběd, netradičně i jaksepatří, se zelím a knedlíkem
Jak správně upéct husu. Důležité je začít s dostatečným předstihem a nic neuspěchat
Umíte rozdělit syrovou husu na jednotlivé části, a víte, jak je nejlépe využít? Poradíme, jak na to
Další recepty
Tématické fráze: pomalu pečená husa v troubě pomalu pečená husa lak na husu husa ve slanem nalevu jak naložit husu slaný nálev na husu kachna naložená ve slaném nálevu kachna pred pecenim ve slanem nálevu kachna v solném roztoku nalozit maso do slaneho nálevu kachna naložena v laku husa v nálevu husa v slaném nálevu husa naložená ve slaném nalevu kachna naložena do slaného nalevu jak pozvolna pect husu solný lák na maso naložená kachna den předem solný nálev na kachnu slaném nálevu pečená husa
Suroviny: husa, sůl, rozmarýn čerstvý, voda, sůl, kmín celý
Husa pomalu pečená, předem naložená v rozmarýnovo-solném láku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/j4w5
5 názorů