Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slané preclíky

Preclíky se zlatavou kůrkou a jemnou střídkou si upečete podle našeho receptu. Postup neošiďte o koupel preclíků ve vroucí vodě. Dodá preclíkům trvanlivost. Posypka ze směsi máku a solí pak přidá tu správnou chuť.

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min + doba kynutí

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava, + doba kynutí )

18. 2. 2008 22:52

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 381 kJ / 1 525 kcal
Bílkoviny43,59 g
Tuky47,24 g
Vláknina10,60 g
Cholesterol 114 mg
Sodík 535 mg
Sůl1,32 g
Sacharidy226,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

andrea

4. 5. 2014 19:07

taky chci ale nevim jak to udelat z mamkou :-K:-):yes::-?

Kejty

4. 10. 2013 22:45

Zdravím, jak asi dlouho/na kolik pečete? Takhle pěkně lesklé preclíky máte jen tak, nebo jsou potřené vajíčkem? Díky :)

musenka

24. 5. 2013 13:24

Efka:ja pouzila sadlo. ten tuk pry dodda preclikum tu krupavost, tak na tuku nesetrit.

Efka

21. 1. 2013 18:48

Hloupý dotaz vegetariána:-8: co se do preclíků dává za ten tuk? používá se někdy sádlo? Diky za odpoved...

zuzu

17. 11. 2012 19:42

Jak dlouho to péct a nakolik?? :-?:-? :-? :-)

Stázka

19. 7. 2012 18:38

dobrý den, dnes jsem je upekla, jsou dobré, ale udělala jsem někde chybu, navrch jsou chřupavé, ale uvnitř měkké, co stím

Elizabeth

29. 6. 2012 17:56

doporučuji! přávě jsme je dodělala a opravdu jsou výborné :)

Jsou výborné

4. 6. 2012 14:56

jen je nevaříme, ale rovnou pečeme.

Roman

2. 3. 2012 06:22

Já dělám preclíky z kila mouky, čtyř žloutků, 6 deka kvasnic a 7 deci mlíka. Ale hlavně tam dám tak půl lžičky mletého zázvoru - ale ne víc!!! spíš míň. A když se to pak před pečením obalí horní stranou v máku, tak ve výsledku to chutná skvěle - jako čerstvé máslo, fakt.

Janako

12. 2. 2012 12:28

Jsou opravdu perfektní, teď jsem je dodělala, můžu doporučit. :-p:yes:

Petra

28. 11. 2011 17:36

zkousela jsem je z celozrne mouky a také báječné! Super recept! :-))

spagetka spagetka

28. 4. 2011 18:49

Přidávám fotku, dnes jsem to upekla jako pohoštění na vernisáž výstavy - zmizelo jako první :-p:-p:yes::yes:

Markéta

4. 7. 2010 18:39

Dobrý den, preclíky jsou krásné, ale chtěla bych se zeptat, bez té vody to nejde? Chtěla bych je udělat v restauraci a mám tam docela foft, vypomáhám tam a majitel je rád, když se něčím přilepší hostům.:-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

8. 8. 2009 12:55

Téééda, koukám, jak puk z branky!:-O:yes:

bazalka

8. 8. 2009 10:44

Tyhle preclíky jsou nejlepší, takové klasické křupavé, prostě tak, jak má preclík být. Já dělám jen kroužky, ale váleček stáčím do spirálky a pak teprve spojím. Sypu hrubou solí a také mákem. :yes::-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Další recepty

Tématické fráze: preclíky recept recept na preclíky preclíky těsto na preclíky recept preclíky preclík preclíky bez kynutí preclík recept preclíky z kynuteho testa recepty na preclíky preclíky v čokoládě recepty preclíky nejlepší preclíky kynuté preclíky preclíky s mákem recept nekynuté preclíky jak udělat precliky sladke preclíky preclíky recepty slané preclíčky

Suroviny: mouka hladká, tuk, žloutek, droždí, sůl, kvásek, mléko, mák, sůl

TopRecepty.cz

Slané preclíky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5VA