Slané preclíky

toprecepty.cz Kuchař:

Předkrmy 17 názorů

43

Suroviny

300 g hladké mouky
60 g tuku
1/2 žloutku
20 g droždí
špetka cukru na kvásek
asi 1/8 l mléka
mák
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme se špetkou cukru, lžící vlažného mléka a s troškou mléka na kašičku.

  2. Do mísy dáme zahřátou mouku, rozpuštěný tuk, žloutek, kvásek, sůl a vlažným mlékem zaděláme tužší těsto a necháme vykynout.

  3. Pak je vyválíme, nakrájíme na kousky, z nichž utvoříme váleček, který spojíme v preclík. Znovu necháme kynout.

  4. Mezitím v širokém kastrole přivedeme vodu k varu a do vařící vody vhazujeme vždy několik preclíků najednou, vařečkou jimi pohneme a když plavou, vybereme je vařečkou a vložíme na pomaštěný plech, posypeme mákem a v horké troubě hned upečeme.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Slané preclíky

  • andrea andrea(neregistrovaná)

    taky chci ale nevim jak to udelat z mamkou :-K:-):yes::-?

    Odpovědět

  • Kejty Kejty(neregistrovaný)

    Zdravím, jak asi dlouho/na kolik pečete? Takhle pěkně lesklé preclíky máte jen tak, nebo jsou potřené vajíčkem? Díky :)

    Odpovědět

  • musenka musenka

    Efka:ja pouzila sadlo. ten tuk pry dodda preclikum tu krupavost, tak na tuku nesetrit.

    Odpovědět

  • Efka Efka(neregistrovaná)

    Hloupý dotaz vegetariána:-8: co se do preclíků dává za ten tuk? používá se někdy sádlo? Diky za odpoved...

    Odpovědět

  • zuzu zuzu(neregistrovaný)

    Jak dlouho to péct a nakolik?? :-?:-? :-? :-)

    Odpovědět

  • Stázka Stázka(neregistrovaná)

    dobrý den, dnes jsem je upekla, jsou dobré, ale udělala jsem někde chybu, navrch jsou chřupavé, ale uvnitř měkké, co stím

    Odpovědět

  • Elizabeth Elizabeth(neregistrovaný)

    doporučuji! přávě jsme je dodělala a opravdu jsou výborné :)

    Odpovědět

  • Jsou výborné Jsou výborné(neregistrovaný)

    jen je nevaříme, ale rovnou pečeme.

    Odpovědět

  • Roman Roman(neregistrovaný)

    Já dělám preclíky z kila mouky, čtyř žloutků, 6 deka kvasnic a 7 deci mlíka. Ale hlavně tam dám tak půl lžičky mletého zázvoru - ale ne víc!!! spíš míň. A když se to pak před pečením obalí horní stranou v máku, tak ve výsledku to chutná skvěle - jako čerstvé máslo, fakt.

    Odpovědět

  • Janako Janako

    Jsou opravdu perfektní, teď jsem je dodělala, můžu doporučit. :-p:yes:

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    zkousela jsem je z celozrne mouky a také báječné! Super recept! :-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Přidávám fotku, dnes jsem to upekla jako pohoštění na vernisáž výstavy - zmizelo jako první :-p:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Dobrý den, preclíky jsou krásné, ale chtěla bych se zeptat, bez té vody to nejde? Chtěla bych je udělat v restauraci a mám tam docela foft, vypomáhám tam a majitel je rád, když se něčím přilepší hostům.:-)

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    Téééda, koukám, jak puk z branky!:-O:yes:

    Odpovědět

  • bazalka bazalka

    Tyhle preclíky jsou nejlepší, takové klasické křupavé, prostě tak, jak má preclík být. Já dělám jen kroužky, ale váleček stáčím do spirálky a pak teprve spojím. Sypu hrubou solí a také mákem. :yes::-)

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: preclíky recept recept na preclíky preclíky těsto na preclíky recept preclíky preclíky bez kynutí preclík recept preclík preclíky z kynuteho testa recepty na preclíky preclíky v čokoládě recepty preclíky kynuté preclíky nejlepší preclíky preclíky s mákem recept nekynuté preclíky sladke preclíky jak udělat precliky preclíky recepty recept preclík

Zapomněl/a jsem heslo