Slané preclíky
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 6 381 kJ / 1 525 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,59 g |
Tuky | 47,24 g |
Vláknina | 10,60 g |
Cholesterol | 114 mg |
Sodík | 135 mg |
Sůl | 0,32 g |
Sacharidy | 226,10 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
4. 5. 2014 20:07
taky chci ale nevim jak to udelat z mamkou
4. 10. 2013 23:45
Zdravím, jak asi dlouho/na kolik pečete? Takhle pěkně lesklé preclíky máte jen tak, nebo jsou potřené vajíčkem? Díky :)
24. 5. 2013 14:24
Efka:ja pouzila sadlo. ten tuk pry dodda preclikum tu krupavost, tak na tuku nesetrit.
21. 1. 2013 19:48
Hloupý dotaz vegetariána: co se do preclíků dává za ten tuk? používá se někdy sádlo? Diky za odpoved...
17. 11. 2012 20:42
Jak dlouho to péct a nakolik??
19. 7. 2012 19:38
dobrý den, dnes jsem je upekla, jsou dobré, ale udělala jsem někde chybu, navrch jsou chřupavé, ale uvnitř měkké, co stím
29. 6. 2012 18:56
doporučuji! přávě jsme je dodělala a opravdu jsou výborné :)
4. 6. 2012 15:56
jen je nevaříme, ale rovnou pečeme.
2. 3. 2012 07:22
Já dělám preclíky z kila mouky, čtyř žloutků, 6 deka kvasnic a 7 deci mlíka. Ale hlavně tam dám tak půl lžičky mletého zázvoru - ale ne víc!!! spíš míň. A když se to pak před pečením obalí horní stranou v máku, tak ve výsledku to chutná skvěle - jako čerstvé máslo, fakt.
12. 2. 2012 13:28
Jsou opravdu perfektní, teď jsem je dodělala, můžu doporučit.
28. 11. 2011 18:36
zkousela jsem je z celozrne mouky a také báječné! Super recept!
28. 4. 2011 19:49
Přidávám fotku, dnes jsem to upekla jako pohoštění na vernisáž výstavy - zmizelo jako první
4. 7. 2010 19:39
Dobrý den, preclíky jsou krásné, ale chtěla bych se zeptat, bez té vody to nejde? Chtěla bych je udělat v restauraci a mám tam docela foft, vypomáhám tam a majitel je rád, když se něčím přilepší hostům.
8. 8. 2009 13:55
Téééda, koukám, jak puk z branky!
8. 8. 2009 11:44
Tyhle preclíky jsou nejlepší, takové klasické křupavé, prostě tak, jak má preclík být. Já dělám jen kroužky, ale váleček stáčím do spirálky a pak teprve spojím. Sypu hrubou solí a také mákem.
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Čachochbili
Přidáno před 2 hodinami

Nanuky z ostružin
Přidáno před 17 hodinami

Vepřová plec ve smetanové znojemské omáčce
Přidáno před 22 hodinami

Toust v omeletě
Přidáno před 22 hodinami

Tvarohovo-banánové nanuky s kokosem
Přidáno 18. 5. 2022 18:08

Bramborové noky (gnocchi) se smetanou a sušenými rajčaty
Přidáno 18. 5. 2022 11:46
Právě bylo uvařeno:

Smetanové brambory s kuřecím masem
uvařil/a Alvinsatya
před 9 minutami

Tvarohový cheesecake s čokoládou
uvařil/a Gabinka611
před 9 hodinami

Lotus řez s banánem
uvařil/a Brumaire
před 11 hodinami

Tuňáková pomazánka s kapary
uvařil/a Elivet
před 12 hodinami

Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
uvařil/a lukyn540
před 12 hodinami

Klasický hospodský guláš (vídeňský)
uvařil/a lukyn540
před 12 hodinami

Omeleta chudé hospodyňky
uvařil/a Jan Nemec
před 12 hodinami

Drobenkový tvarohový koláč
uvařil/a Marta.M
před 13 hodinami

Škvarkové placky ze staré kuchařky
uvařil/a Duduska
před 13 hodinami

Dobré, rychlé koláčky
uvařil/a helusa27
před 14 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: preclíky recept recept na preclíky preclíky těsto na preclíky recept preclíky preclík preclíky bez kynutí preclík recept preclíky z kynuteho testa recepty na preclíky preclíky v čokoládě recepty preclíky nejlepší preclíky kynuté preclíky preclíky s mákem recept nekynuté preclíky jak udělat precliky sladke preclíky preclíky recepty slané preclíčky
Suroviny: mouka hladká, tuk, žloutek, droždí, kvásek, mléko, mák, sůl
Slané preclíky
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5VA
17 názorů