Koblihy z trouby
Koblížky bez smažení s lahodnou marmeládovou náplní si připravíte podle našeho receptu. Kynuté těsto vypracujte ručně nebo s pomocí robota, ulehčíte si práci. Nezapomeňte po upečení potřít hotové koblížky rozpuštěným máslem, budou lahodné.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 10 815 kJ / 2 585 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 76,03 g |
Tuky | 61,48 g |
Vláknina | 18,20 g |
Cholesterol | 355 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,28 g |
Sacharidy | 419,72 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 2. 2012 13:50
Irrena:Přesně tak, spíše buchty. Zkusila jsem dnes dát dvojnásobné množství másla (tuku), bylo to lepší (nadýchanější), příště je ještě nechám na plechu 2x kynout - v půlce doby je obrátím a teprve pak je dám do rozpálené trouby a raději horkovzdušné a podle výsledku buď s jejich pečením skončím nebo je zařadím do svých receptů.
16. 2. 2012 12:32
Přikláním se také k tomu, že to prostě koblihy nejsou, spíše buchty
3. 12. 2011 21:37
Moc nám chutnalo, nic nevyteklo, těsto bylo výborně zpracovatelné. Poté, co jsem si přečetla, že to někomu vyteklo, poctivě jsem prsty zmáčkla okraje až to vypadalo jako raviolaPoté co vykynuly na plechu jsem je otočila. Máme elektrickou troubu multifunkční. Dala jsem jen foukání horkým vzduchem a za chvilku bylo hotovo. Koblížky vyběhly, chutnaly skvěle, vypadaly jak měly. Dala jsem dva druhy marmelád, meruňkovou a jahodovou, do každé vrchovatou lžičku. Vykrajovala jsem víčkem o průměru asi 8 cm a vynechala rum. Těsto jsem nechala asi 5 mm tlusté. Chválím.
21. 7. 2011 10:30
Nooo, zkoušela jsem je a ty smažené v oleji jsou ty pravé koblihy. Tyhle je ani moc chuťově nepřipomínají. Navíc. . . nevím proč, s těstem se mi moc dobře pracovalo, ale při pečení se mi otvíraly a marmeláda vytékala. Takže se vrátím k těm plavajícím v oleji.
6. 3. 2011 22:47
Nevím co jsem dělala špatně ale, mě se nějak nepovedly, kynuté věci mě nedělají problém, ale tohle mě v troubě vůbec nenakynulo a jsou duté a marmeláda přesto, že byla dost tuhá tak vytekla, budu je radši dále dělat v oleji, proto aby nenasákly radím dát do těsta trochu rumu a dávat je do opravdu rozpáleného oleje, pak nejsou nasáklé tukem.Bylo mě řečeno, že jsou i tak dobré, ale mě to moc nenadchlo.
25. 1. 2011 23:07
Dneska jsem pekla, chutove dobre, ale ja s tema kynutyma vecma nevim, malo mi to kyne...chce to asi vic praxe. nakynula mi jen horní půlka, takže to vypadá jako létající talíže, ale mám plynovku, tady by se hodilo pečení jen seshora a to prostě nejde, vytekly mi jen některé a ačkoliv to koblihy připomíná jen z dálky a jen vzhedově, jsou dobré, muži chutnají a to je hlavní
6. 11. 2010 23:00
Výborné buchty, ale koblihy to nepřipomíná ani z rychlíku.
6. 9. 2010 17:28
davam 18.bodik. Zrovna jsem vytahla z trouby a jsou skvely. Testo je krasne nadychane a na napln jsem pouzila jak merunkovou tak i cernorybizovou marmeladu. Maslem jsem pomazala hned ze zacatku a pak necukrovala, podle me neni potreba
5. 9. 2010 12:26
sou ok! mnohem lepsi nez normalni(*^^*)
26. 4. 2010 19:56
Mě se moc nepovedly, marmeláda vytekla a těsto bylo jak beton.Nevím kde jsem udělala chybku a to jsem byla tak natěšenáMáslo jste nechaly rozpustit????
19. 4. 2010 08:16
Zkoušela jsem tento víkend. Plnila jsem povidly a vanilkovým pudinkem, marmeláda, ikdyž byla hustá, mi vytekla. ChuŤově jako buchty, koblížky vůbec nepřipomíná...
22. 3. 2010 22:23
Petro neregistr. mám stejnou zkušenost,taky mě nenadchly, chutnalo mi to také jak buchty,ke koblihám to má daleko,ty se prostě musí pěkně smažit, mňam ,ale hlavně, že ostatním chutnají
6. 3. 2010 17:48
Koblihy jsem zkusila, ale bohužel se mi skoro všechny otevřely těsto chutnalo spíš jako na české buchty, ale zajimavý nápad...
28. 2. 2010 20:00
výborné, nejsou tučné jako ty klasické a navíc jsem je plnila nutelou. Mňam
26. 2. 2010 22:00
Opravdu moc dobré koblihy.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 2 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé gnocchi
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené nepředvařené lasagně s kuřecím a sýrem
Přidáno před 17 hodinami
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno 5. 5. 2024 14:01
Právě bylo uvařeno:
Pizza z domácí pekárny
Janasmo uvařila před 57 minutami
Churros s čokoládou (Čuros)
pookie18 uvařila před 1 hodinou
Pravé italské tiramisu
pookie18 uvařila před 1 hodinou
Hrnková bábovka
borovec uvařila před 2 hodinami
Hovězí vývar s morkovou kostí
JulinkovaN uvařila před 2 hodinami
Gulášovka s kysaným zelím
Martin87 uvařila před 2 hodinami
Vlašský salát retro (podle ČSN z roku 1976)
esindler@seznam.cz uvařila před 3 hodinami
Krevety na česnekovém másle s těstovinami linguine
Lucie1001 uvařila před 3 hodinami
Soukenický řízek
fesuch uvařila před 3 hodinami
Krůtí prsa na bazalce a paprice
poirotka uvařila před 3 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: koblihy pecene v troube pečené koblihy v troubě koblihy recept pečené koblihy koblihy na plech koblihy na plechu koblihy tvarohové koblihy pečené v troubě tvarohové koblihy pečené v troubě recept na koblihy pečené v troubě domácí koblihy z trouby výborné koblihy hrnkové koblihy masopustni koblihy pecene v troube rychle koblihy v troube koblížky z trouby koblihy pečené na plechu recept na pečené koblihy recept na koblihy recept koblihy
Suroviny: mouka hladká, mléko, žloutek, cukr, máslo, droždí, sůl, rum, marmeláda, máslo
Koblihy z trouby
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/86Am
44 názorů