

Domácí koblihy
Suroviny
- 400 g hrubé mouky
- 100 g hladké mouky
- 250 ml vlažného mléka
- 80 g moučkového cukru
- 60 g másla
- 35 g droždí
- 3 lžíce rumu
- 3 žloutky
- sůl
- marmeláda
- tuk
Postup přípravy receptu
Nejprve rozmícháme droždí, dvě lžíce mouky a lžíci cukru v části mléka. Necháme vzejít kvásek.
Změklé máslo smícháme se zbytkem cukru.
Pomalu přidáváme další přísady - žloutky, mouku, rum, špetku soli, kvásek a zbytek mléka.
Smícháme ve vláčné těsto, které lehce poprášíme moukou a necháme na 45 minut kynout.
Z vykynutého těsta uválíme plát o tloušťce 1 cm.
Z těsta vykrajujeme kolečka, na ně položíme vrstvu marmelády a přikryjeme dalším kolečkem těsta. Okraje přitlačíme prsty. Koblihy necháme ještě 20 minut kynout.
Do fritézy dáme tuk, který zahřejeme. Před smažením si dáváme pozor, aby koblihy nebyly od mouky. Koblihy musí být potopené do poloviny a nesmí se dotýkat. Smažíme přibližně 2 minuty z každé strany do zlatohněda.
Hotové koblihy pocukrujeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Domácí koblihy
-
vybornéééééééééé
-
-
Je tu můj recept na "Koblížky s ocásky",tam to popisuju. Mám velikou stříkačku(je tam vyfocená) a tou to tam peru
-
presne takto robievam aj ja...lenze nie som s tym spokojna....akokeby som mala to cesto od toho lekvaru mokre a potom si myslia, ze to nie je este hotove, nepresmazene.
mate niekto skusenosti so vstrekovanim naplne priamo do hotovej ?