Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

mika59 Kuchařka: mika59

Moučníky , Kynuté, Smažené 7 názorů

Suroviny

400 g polohrubé mouky
100 g hladké mouky
300 g den předem uvařených jemně strouhaných brambor
2 vejce
80 g moučkového cukru
2 plné lžíce majonézy
citrónová kůra
lžíce rumu
1/2 lžičky soli
Kvásek:
250 ml mléka
lžička cukru
kostka droždí
povidla
kousek perníku na strouhání
skořice
cukr
olej na smažení
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve uděláme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí.

  2. Do mísy dáme brambory, prosátou mouku a zbytek surovin včetně kvásku. Vymícháme těsto, které dáme na teplé místo vykynout. Mezitím smícháme povidla. Je dobré těsto po vykynutí ještě jednou promísit a dát znovu kynout.

  3. Po té odkrajujeme lžíci kousky a na pomoučeném vále každý prsty roztáhneme. Těsto je díky bramborům lepivější tak je třeba podsypávat moukou. Každý kousek naplníme povidly a zabalíme. Necháme ještě chvíli nakynout.

  4. A teď máme dvě možnosti, usmažit na oleji nebo upéct v troubě. Obě varianty jsou výborné. Koblihy jsou úplně nadýchané. Zvolíme-li variantu pečení je dobré je hned po vytažení z trouby pomazat rozpuštěným máslem s rumem.

Poznámka

Na fotkách je vidět rozdíl smažených a pečených, ale obojí jsou jako peříčko.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 138 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Bramborové kynuté koblihy smažené nebo pečené v troubě

Tématické fráze: bramborové těsto pečené bramborové koblihy bramborové těsto v troubě pečené bramborové těsto recept na smažené koblihy z bramborového těsta koblihy z brambor smažené koblihy s bramborem í koblihy pečené smažené recept na bramborové koblihy kynuté smaženky bramborové těsto pečené v troubě domaci koblihy s bramborem smažené domácí koblihy výborné videorecept recept koblihy v v troubě recept na bramborové těsto pečené v troubě kynuté koblyhy koblihy v troubě pečené filé v trubě koblihy z bramborového těsta