Povidla pečená v troubě
Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 413 kJ / 4 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 137,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.
Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
8. 10. 2013 10:37
Bulis:
7. 10. 2013 10:07
Jana: ocet tam v tom množství není vůbec cítit a přidává se tam o jako konzervant. Ale můžeš použít i citronovou šťávu. Jinak riskuješ, že ti povidla začnou po čase plesnivět.
7. 10. 2013 09:44
6. 10. 2013 22:56
1. 10. 2013 20:28
14. 9. 2013 22:32
14. 9. 2013 21:56
10. 9. 2013 21:53
4. 9. 2013 17:11
4. 9. 2013 15:28
27. 8. 2013 13:56
Růže moje mamka chrání před mrazem hlava nehlava
27. 8. 2013 13:47
Se švestkami je to jako s vínem,. Teprve přemrznutím se podstatně zvýší cukernatost.
25. 8. 2013 17:38
25. 8. 2013 17:28
9. 9. 2012 17:30
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 1 hodinou
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 6 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 7 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno 6. 5. 2024 13:01
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno 6. 5. 2024 12:15
Právě bylo uvařeno:
Kanellbular - skořicové šneky
Mensi uvařil před 5 minutami
Placky s medvědím česnekem
MarcelaPa uvařil před 10 minutami
Nadýchaný perník
MartinaKucharka uvařil před 22 minutami
Vepřová kýta po uhersku
Ivet88 uvařila před 25 minutami
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
eskymak uvařila před 55 minutami
Mini Pavlova
Mirka H uvařila před 1 hodinou
Ořechová top bábovka ("ořecháda")
Panova uvařila před 1 hodinou
Nejjednodušší rajčatová omáčka na těstoviny z italské kuchařky
BronislavaP uvařila před 1 hodinou
Skořicové šneky
Petra Dvor. uvařila před 1 hodinou
Piškotový korpus
Standula002 uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Co je české, to je dobré! Díl II.: Jak na pravá povidla, tradiční koláče a typické škubánky?
Pečená švestková povidla se skořicí a badyánem, to je dobrota téměř bez práce. Víte, jak ji připravit?
Jak připravit švestková povidla v troubě? Chutnají výtečně a do hodiny máte upečeno
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla
Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová, rum
Povidla pečená v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RX7
58 názorů