Povidla pečená v troubě
Jak se blíží podzim, přichází sezóna švestek. Pokud už jsme přejedení koláčem a nechystáme se pálit slivovici, povidla jsou skvělou volbou, jak úrodu přezrálých švestek zpracovat. V domácích podmínkách tuto lahůdku snadno připravíme v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 20 413 kJ / 4 879 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 22,75 g |
Tuky | 7,00 g |
Vláknina | 87,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 140 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 137,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Povidla by se měla svařit na 1/3 původního objemu a měla by být tak hustá, až kusy odpadávají od vařečky a při míchání zůstává za vařečkou stopa.
Také je možno vařit povidla zcela bez cukru, ale doba vaření je pak delší. Pro tento typ povidel je ideální použít přemrzlé švestky, které obsahují podstatně vyšší procento cukru.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 9. 2012 08:51
6. 9. 2012 21:05
6. 9. 2012 15:28
30. 8. 2012 19:07
21. 8. 2012 17:54
8. 8. 2012 07:49
1. 8. 2012 13:54
vřele všem doporučuji!!!
15. 9. 2011 10:58
6. 9. 2011 08:58
5. 9. 2011 11:08
Dělají se samozřejmě po menším množství ale mi to nevadí - spíš mi to vyhovuje. Co si natrhám, to zrovna udělám . Takže asi tak po kilu. Nejdřív jsem je trošku rozkutrovala s cukrem, pak dala do pekárny a zapla na "zavařenina". Mi ten program trvá asi tak hodinu. A v podstatě už se pak nemusíš starat. Já takhle dělám marmelády. Ale na ta povidla jsem se chodila dívat . No a ten program jsem opakovala 4x. U posledních dvou jsem pekárnu nechávala i otevřenou, ať se voda odpaří a zhoustnou. S povidly to byl můj první pokus. Příště (dneska) hodím do pekárny i pár celých švestek, ať tam mám i vyvařená jádra (kdysi se prý povidla vařila i s jádry - pro chuť) a buď přidám ještě jednou hodinu programu nebo místo cukru (dávala jsem jen trošku) tam dám želírovací cukr. Ať mám i několikaterá povidla úplně tuhá. Teď ta první nejsou úplně tuhá, budou taková mazací ale taková potřebuji taky.
5. 9. 2011 10:17
A jak jsi to delala v pekarne?
5. 9. 2011 09:55
Jo, taky jsem si nejdřív myslela, že z toho mám sušené švestky ale bylo to na uhel. Veškerá tekutina pryč. Možná by to chtělo pekáč menší ale hluboký, ať nemá šťáva tolik šancí se odpařit. Ale já jsem druhou várku už neriskovala. Zvolila jsem pekárnu a mám to bez starostí
4. 9. 2011 15:57
4. 9. 2011 15:00
Díky za reakci . Troubu budu mít v pohodě. Peču často a bez problémů. Možná to bude švestami. Nebyly až tak přezrálé a to byla asi chyba - měly být měkčí. Pekáč šel naštěstí zachránit .
3. 9. 2011 21:21
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Králík s bůčkem v multifunkčním hrnci
Přidáno před 2 hodinami
Bramborovo-květákové krokety s holandskou omáčkou a zeleninovým salátem
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí kostky na červeném víně a řapíkovém celeru
Přidáno před 13 hodinami
Slunečnicový chléb s kefírem
Přidáno před 15 hodinami
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 18 hodinami
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Rybízový koláč s tvarohem
Moanka uvařila před 3 hodinami
Fofr omáčka z cukety na špagety
Catharine uvařila před 3 hodinami
Vepřový guláš s mrkví
Catharine uvařil před 3 hodinami
Šlehačkové koláčky
ibidasova@centrum.cz uvařila před 4 hodinami
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 5 hodinami
Bramborovo - kuřecí guláš
czvlakan77 uvařila před 5 hodinami
Tvarohové lívance
Jitex uvařil před 8 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Danoouch uvařila před 8 hodinami
Česneková omáčka ke grilovanému masu
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Hruščák, koláč s hruškovými povidly a s tvarohovou náplní, pekly už kdysi dávno naše prababičky
Trvanlivá domácí povidla vaříme z dobře vyzrálého ovoce. Umíte je uvařit téměř bez práce a bez míchání?
Jak vařily povidla naše babičky? Máme pro vás rady a tipy ze starých kuchařek
Další recepty
Tématické fráze: švestková povidla z trouby švestková povidla v troubě hrušková povidla v troubě domácí švestková povidla v troubě vaření povidel v troubě pečená hrušková povidla švestkové povidla v troubě pečená povidla bez míchání povidla vaření povidel pečené švestky v troubě recept na svestkova povidla v troube švestková povidla bez míchání v troubě recepty svestkove povidla v troube pečená povidla z jablek jablková povidla pečená jablka v troubě hrušková povidla pečená pečení povidel pečené hruškové povidla
Suroviny: švestky, cukr krystal, šťáva citronová, rum
Povidla pečená v troubě
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4RX7
58 názorů