Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

4. 11. 2009 11:37

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 157 kJ / 2 667 kcal
Bílkoviny73,63 g
Tuky48,37 g
Vláknina23,68 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 172 mg
Sůl0,36 g
Sacharidy472,34 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Pokud je třeba těsto při válení podsypat, tak opatrně, ať do něj nepřidáte hodně mouky.

Těsto hodně vykyne, pokud máte menší pečku, doporučuji použít menší dávku surovin nebo srolovaný, vykynutý závin upéct v troubě (před pečením potřít vejcem a pak až sypat lupínkama).

Závin je měkounký, kyprý a nádherně voňavý.

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

HankaPu HankaPu

4. 11. 2009 22:07

Ivi, já jen zírám:-O mě se teď peče v pečce normální klasický perník s jablkama, ještě nevím jak to dopadne, ale kdybych viděla tenhle recept dřív, tak bych ho udělala, takže už ho mám v oblíbených a bude příště a tobě patří pořádný bod za tu nádheru:yes::yes::yes: +

Paprika Paprika

4. 11. 2009 21:43

:-O:-O:-O Cathlee a Iljušo - vy jste kouzelnice. Nádhera. Moji kluci jsou perníkoví, tak že bych to spáchala o víkendu :-? ;-)
Ď. za recept a chválím už dopředu :yes::yes::yes:, protože z těch fotek to voní až sem :-D;-)

Hanule

4. 11. 2009 21:15

Jako čerstvá Pardubačka nemůžu nedat perníku bod ;-):-D:yes:

Merylas Merylas (moderátorka)

4. 11. 2009 21:11

Ivi, co ty ještě nevymyslíš:-O:yes:

vybusna vybusna

4. 11. 2009 21:06

no...mala som problem otvorit fotky od iljusi, ale podarilo sa....a mozem povedat, ze si iljusa vytvorila tiez kuzelny vyrobok....no davam na vyskunie na slovensko...aj ked ja velmi na tieto pekarnove vecicky nie som.....ale toto vyzera od vas damy fakt bajecne

Iljusa Iljusa

4. 11. 2009 20:47

Cathleen - tak jsem dnes neodolala a rodině upekla na zítřejší snídani. Voněl mi krásně celý byt, jen jsem měla "hrůzu" jak to upeču, neboť to kynulo jak v pohádce "hrnečku vař", rozřezala jsem to a naskládala do formy. Je to vynikajicí :-p + bodík :yes:

shineon

4. 11. 2009 16:48

Tak ještě než jsek rozklikla recept, řekla jsem si, to určitě bude od Ivy... taky že jo:-D

janatka janatka

4. 11. 2009 14:25

vybusna:podívej se někde ve větších supermarketech jestli tam nebudou mít.Já ji mám tedy přímo z pekárny,ale musela jsem si vzít 10kg pytel mouky.Vím,že se toto špatně shání.U nás to mají taky jen tak z nouze by se dalo říct.Když jedem někam dál do většího města, kde mají supermarkety,tak se tam dá vybrat.

pipre pipre

4. 11. 2009 13:33

Cathleen, to je nádhera!!!!:yes::yes:4.

cathleen cathleen

4. 11. 2009 12:48

Zkus se zeptat ercicky, asi ji bude používat na medovníky;-)

vybusna vybusna

4. 11. 2009 12:43

paneboze....to je prekasna vecicka...a verim ze bajecna.....keby som len vedela kde mam tu v mnichove kupit zitnu chlebovu muku:-(

cathleen cathleen

4. 11. 2009 12:32

:-OSvět je malý, a spousta z nás uvažuje stejně:-D - Recept jsem si včera vymyslela, právě proto, že mě napadlo, že jsem kynutý perník nikde neviděla. A žitná mouka se do perníků dává, proto jsem ji použila:-))
A proč už jsi sem nějaký rodinný recept nedala?

spagetka spagetka

4. 11. 2009 12:25

Cathleen, jak nekynutý, tak kynutý - babička i mamka tohle těsto používaly nejčastěji, jen místo Hery dávaly sádlo a mimochodem trefila ses i do mouky - žitná, ale v receptech mám žitnou hladkou, a mají své specifické názvy - Táflový perník, Syrobový perník, Chudý prník, a Kynutý závin jako perník:-!:-D
Každopádně vidíš, že jednak svět je fakt malý, ale jednak a to hlavně - UMÍŠ!!!!!:yes::yes::-K Jo a že nepoužívaly pekárnu, ale pekly v kamnech, asi nemusím dodávat :-D

Teď se probírám záviny a štrůdly a narazila jsem na ŠKVARKOVÝ !!!:-D

Aneta Aneta

4. 11. 2009 11:52

No to vypadá nádherně.Posílám bod:-):yes:

cathleen cathleen

4. 11. 2009 11:52

Spagi, a to jste měli taky kynutý? Ještě jsem kynutý nikde neviděla, proto jsem ho včera dělala....

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kynutý povidlový závin kynutý závin s povidly perníkový štrůdl kynutý závin s perníkem kynutý závin kynutý závin z domácí pekárny štrůdl ze žitné mouky recepty pečeme se sušeným ovocem povidlový závin kynutý jak srolovat závin perníkový chléb štrůdl z kynutého těsta škvarkový závin strudl z zitne mouky kynutý závin povidlový recepty se sušeným ovocem perníkový chleba domácí kynutý závin z pekárny kynutý perník v domácí pekárně recept pernikova strudl

Suroviny: voda, cukr, vejce, droždí, tuk hera, mouka žitná chlebová, mouka polohrubá, mouka hladká, kakao granko, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, koření do perníku, skořice, povidla švestková, kůra citronová, ořechy strouhané, rozinky, meruňky sušené, lupínky mandlové

TopRecepty.cz

Kynutý perníkový závin se sušeným ovocem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/yo9w