Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 120 min

120 min (120 min příprava)

2. 9. 2013 18:03

Suroviny pro 1

1

4-5

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie8 278 kJ / 1 979 kcal
Bílkoviny70,33 g
Tuky16,52 g
Vláknina16,68 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 3,41 g
Sůl8,46 g
Sacharidy378,79 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

POZOR! Do knedlíků nedávejte instantní - sypané droždí. V některých receptech na internetu je uváděno, ale knedlíky se většinou vůbec nepovedou, nevykynou. I mě se to kdysi stalo. I v receptu přímo u domácí pekárny je napsáno droždí čerstvé!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Jiřina

31. 7. 2016 12:48

teď jsem je dělala poprvé , a protože droždí mám na chalupě jenom instantní, tak jsem použila celý balíček a knedlíky krásně vykynuly a chuťově jsou výborné! A to jsem zapoměla dát sůl :-( a přišla jsem na to, až při vyndávání těsta z pekárny. Osolila jsem je při tvarování a nikdo nic nepoznal :-D Příště zkusím udělat houskový!
Děkuji za recept :-K

Bobina77

6. 1. 2015 07:03

Díky všem za kladné komentáře.:-K Jinak s tím sušeným droždím - teď mám sušené droždí z Marks a Spenceru a je také dobré, nebo droždí z Kauflandu - toho je 2x tolik co normálního, takže si ho rozděluji na 2 dávky. Aby vžešlo jakékoliv sušené droždí, tak je nutné nalít do pekárny vlažné mléko a pak dát droždí a vyjde to. Pokud se dá mléko studené tak se to nemusí povést. Na Vánoce jsem letos dělala vánočku, zadělávala jsem jí opět v pekárně, dala jsem inst. droždí do vlažného - teplého mléka a povedlo se. :yes:

Bobina77

6. 1. 2015 06:59

scofiq: Já myslím že když si poměr upravíte že v tom nebude žádný problém, jen budete muset přidat od každé suroviny něco navíc když přidáte i mouku. A nebo nejjednodušší by bylo udělat dvojitou dávku. ;-)

scofiq

1. 1. 2015 12:16

...těstíčko jedna báseň -dávám bodík a ukládám
...jen malý dotaz: můžu dát do pekárny 600g nebo až 700g mouky - nemám s tím zkušenosti /tenhle poměr mouky - 500g mi nevyhovuje - je málo knedlíků :-)))/? děkuji Jiřina

lucadanek

2. 4. 2014 07:31

Vařeno o víkendu..jednoduché a moc dobré:yes:

Bobina77

28. 1. 2014 05:17

Míša: tucnost mleka vliv nema ja pouzivam jenom plnotucne. To ze je teyto tuzsi je tim ze je tan mleka malo. Proste prikapnete vic. ;-)

Míša

25. 1. 2014 13:42

Moc všem děkuji za rady :-))

Delissa

17. 1. 2014 16:37

Míša:Dělávám jen z hrubé mouky, do pekárny dám vlažné mléko, vejce, pak mouku smíchanou se solí a nahoru na mouku půl lžičky cukru a rozdrobím droždí. Vytvarované šišky nechávám kynout o hodně déle než 10 minut a tyto bych vařila asi tak 18 minut, ale dělávám o menším průměru a delší. Někdy do těsta přidávám kostičky ze starší housky.

tejaja tejaja

17. 1. 2014 15:00

Míša: Nevar vo vode, ale v pare ;-) a použi len polohrubú múku ;-)
http://www.toprecepty.cz/recept/2747-kynuty-knedli...

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

17. 1. 2014 13:28

Míša:Asi je potřeba po udělání šišek nechat déle dokynout ne deset minut,ale víc a opatrně dávat do vody ! Potvory kvasnice si délají co chtéjí! Stává se to i když knedlík překyne :-D.

Míša

17. 1. 2014 11:39

Já zkoušela už dvakrát a pokaždé je mám tuhé,ale těsto krásně vláčné chtěla bych se zeptat jestli to může být mlékem používám plnotučné ? Děkuji za radu.

jožka

23. 12. 2013 08:56

můžu tyhle knedlíky dělát na páře,ve vodě nemám skušenosti:-)jozefina.harencakova@centrum.cz

Milse

13. 11. 2013 11:20

Milse:tak jsem je rozkrojila a žasla jsem,jsou úúúúžasný,super ještě jednou díky za váš recept,jiné už dělat nebudu:-))

Milse

13. 11. 2013 11:13

zdravím akorát vařím první šišku a je přes celý kastrol,určitě budou chutnat skvěle,jen jsem neměla čerstvé droždí a dala sušené,ale vykynulo to krásně.Já si jinak dělám houskové bez kynutí s použitím kypřícího prášku,ale ten došel a já hledala inspiraci jinde a našla váš recept.Pokud budou chutnat,což určitě budou udělám je častěji na střídačku.Díky za tip:yes:

Petra Ku. Petra Ku.

23. 10. 2013 13:22

Dneska jsem poprvé v životě vařila knedle, a vybrala jsem si tvůj recept :-) S těstem se dobře pracovalo, jenom jsem měla asi víc žíznivou mouku, musela jsem přidat malinko mléka, ale jinak v pohodě. Kvasnice jsem měla čerstvé. Můj problém je tvarování knedle, ale ve výsledku to vypadalo dobře a hlavně - dobře chutnají :-) Dovolím si přidat fotku už nakrájených knedlíků, ale kdyby se ti nelíbily, smažu, není problém ;-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlík z domácí pekárny knedliky z pekarny kynute těsto z domácí pekárny kynute těsto na knedlíky v pekárně těsto na kynutý knedlík z pekárny kynute knedliky kynute těsto v domácí pekárně kynuté houskové knedlíky z pekárny kynuté ovocné knedlíky z pekárny těsto na kynuté knedlíky z pekárny kynuté těsto v pekárně kynute těsto z pekarny knedlíky z domácí pekárny ovocne knedlíky z domácí pekárny knedlíky v domácí pekárně knedlíky v pekarne knedle z domácí pekárny kynuté testo do pekarny knedlíky z pekárny na chleba testo na knedliky z domaci pekarny

Suroviny: mléko, vejce, droždí čerstvé, sůl, mouka hrubá, mouka polohrubá

TopRecepty.cz

Kynuté knedlíky z domácí pekárny (i pro začátečníky)

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RXwz