jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem

Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem
nahoru
Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Domácí pekárna

Suroviny:

Suroviny: 200 ml kefíru, 200 ml vody, 2 lžičky soli, 2 lžičky cukru, 3 lžičky oleje, 2 lžičky kmínu, 90 g žitné chlebové mouky, 180 g pšeničné celozrnné mouky, 280 g hladké mouky, 50 g dýňového semínka, 12 g droždí, možno přidat větší špetku sušené mleté cibule

Postup přípravy receptu

Postup: Suroviny dáme do formy v pořadí tekuté, sypké, formu usadíme do pekárny a zapneme program Kyprý nebo Celozrnný (s delším kynutím)

Sušenou mletou cibuli jsem do těsta přidala proto, aby voněl trochu jinak, než jindy. A voní opravdu úžasně :-)

Poznámka

Zdroj: www.primapekarna.estranky.cz

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
20 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Celozrnný kefírový chleba s dýňovým semínkem"

autor: cathleen
vloženo: 20.11.2013 07:26:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdena z JM: nebo vody, Zdeni - pokud máš kefír koupený, bude možná maličko řidší než ten domácí, co používám.smajlik

autor: Zdena z JM
vloženo: 20.11.2013 07:21:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající chlebíček.Vláčný a kyprý.Akorát moc nakynul,takže se mi přilepil na sklo a potom se propadnul.Takže příště míň droždí.Ale chuť i konzistence výborná.

autor: mekkejla
vloženo: 31.10.2013 11:03:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Dobře, děkuju moc! Tobě já věřím, jsi moje pečivová guru smajlik Příště to vyzkouším a dám vědět! Ještě jednou velký dík! smajlik

autor: cathleen
vloženo: 31.10.2013 09:16:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mekkejla: pokud budeš chleba ještě zkoušet, dej o 2-3 lžíce méně vody (asi 20-30 g) - to by mohlo stačit. Nemyslím, že by uškodila délka kynutí, nebývá nějak výrazně delší, než ta u klasického programu.

autor: mekkejla
vloženo: 31.10.2013 09:09:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept jsem výjimečně dodržela opravdu poctivě "na gram", ale je fakt, že kefír jsem měla koupený, i když hustý mi připadal docela dost... A tak myslíš, že v délce kynutí to nebylo? smajlik Jinak moc děkuju za rychlou reakci! smajlik

autor: cathleen
vloženo: 31.10.2013 07:30:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mekkejla: jujda, uši! To znamená, že v něm bylo hodně vody nebo droždí. Dalas všechno podle receptu? A kefír jsi měla domácí nebo koupený? Používám domácí a ten je hustší, než koupený....

autor: mekkejla
vloženo: 31.10.2013 07:13:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chleba je moc dobrý a krásně křupavý! Akorát ho příště bude péct na klasický program, protože mi na prog. celozrnný málem vyskočil z pekárny smajlik a při pečení tak udělal uši smajlik Ale jde jen o estetiku, takže to nic nemění na tom, že ho zdlábneme smajlik Posílám bodík smajlik

autor: cathleen
vloženo: 19.03.2012 12:32:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veronika: Verčo, těsto vyrobíš podle tohoto návodu http://www.toprecepty.cz/recept/24963-jak-na-vyrob..., jen myslím, že bude řidší, že z něj bochník neuděláš. Tak buď ho upeč v nějaké formě, vymazané tukem, nebo při zadělávání dej o 50-70 ml vody méně.smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.03.2012 12:11:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj.muzu delat chleba i v troube?nemam totiz pekarnusmajlik

autor: cathleen
vloženo: 24.02.2012 10:15:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bystrouska: I za to díky smajlik

autor: bystrouska
vloženo: 23.02.2012 18:03:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chlebíček byl výbornýsmajlik, stačila jsem vyfotit jen zbyteksmajlik.

autor: alus.s
vloženo: 13.02.2012 22:02:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jo jo jo smajlik tak ten tedy je... nadýchaný, jako obláček smajlik Neměla jsem kefír, dala jsem 180g zak. smetany, místo kmínu lžičku koření na chleba, přidala slunečnici a lněné semínko a 2 PL kvásku. Bez cibule, tu jsem neměla. Těsto jsem si musela ohlídat. Pekla jsem v ŘH 15 min při 200°C a 50 min při 18O°C. Vynikající !!!

autor: cathleen
vloženo: 30.09.2011 12:26:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: ...i bez dovolenísmajlik Máš hosmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 30.09.2011 12:05:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Včera jsem upekla i s tou cibulí. ještě jsem přidala drcený kmín, ale mňááám smajliksmajliksmajlik smajliksmajlik a s dovolením přidám fotečkusmajlik

autor: Irrena
vloženo: 26.06.2011 19:43:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen:Cathleen děkuji za radu, ale opět se mi nepovedl, asi jsem ho měla nechat v pekárně,v ošatce mi už vůbec nekynul a tím byl po upečení tuhý a na spodku sraženýsmajlikPříště nechám v DP.Mám pocit že i droždí stálo za starou belu.Vadí mi že to vždycky něčím zmatlám, protože ze zkušeností vím, že tvé recepty nemají chybusmajlikviz slunečnicové trojhránky,které milujemesmajlik

autor: cathleen
vloženo: 26.06.2011 16:15:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena: Iri, v pekárně může být těsto volnější, při kynutí a pečení ho "podrží" forma. Zkus při zadělávání těsta dát asi o 30-40 ml vody méně (jsou to 3-4 polévkové lžíce). Těsto by mělo být tužší a půjde z něj zformovat šiškasmajlik A hladké mouky dej také trochu méně a jak se bude těsto hníst, tu trochu tam dosypávej.

autor: Irrena
vloženo: 25.06.2011 12:25:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen já už opět otravujismajlikDal by se ten chléb zadělat v pekárně a pak nechat kynout v ošatce a dát péct do troubysmajliksmajliksmajlikMožná to máš vyzkoušenésmajlik

autor: cameira
vloženo: 29.04.2011 17:27:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zatím nejlepší chleba,co se mi doma povedl, nepropadl se,je krásně vypečený,tekutiny vyšly akorát,že jsem nemusela nic ...jen příště přisypu ještě víc semínek, jsou opravdu vynikající.jo a dělala jsem taky bez cibulky,neměla jsem sušenou a byla jsem líná loupat čerstvousmajlik

autor: Irrena
vloženo: 25.02.2011 16:38:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen to je možná ono, příště si dám pozorsmajlikDěkujusmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 25.02.2011 12:34:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Iri, napada me jedine, zes mela ridsi kefir. Ja ho mam domaci, z tech houbicek. Jestli budes chlebik jeste zkouset, uber tak 30-40ml vody.

autor: Irrena
vloženo: 25.02.2011 12:18:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak nevím co jsem udělala špatně, chléb byl nádherně vysoký až k okýnku a najednou se propadl, neotvírala jsem pečku ani jsem nedala víc tekutinsmajlikJeště nikdy se mi to nestalosmajlik

autor: Ivulisek
vloženo: 14.02.2011 19:15:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak chlebík je výborný, akorát teda není nahvrchu takový jako baculatý, spíš jako by bylo těsto nějak sušní a je takové "potrhané". jinak fakt super smajlik

autor: Ivulisek (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.02.2011 14:15:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

děkuji za rychlou odpověď smajlik hned to tam jdu nasypat a už se těším.smajlik

autor: cathleen
vloženo: 14.02.2011 14:09:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik je to jednoduché - sečti gramáž všech surovin u receptu a vyjde ti výsledná hmotnost chleba - tady je to něco malinko přes kilo, tak pekárnu nastav na velikost 1 kgsmajlik

autor: Ivulisek (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.02.2011 14:01:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla bych vyzkoušet tento chlebík, ovšem jsem úplný začátečník a tak se ptám možná blbě. tato gramáž je na jaký chleba 750g, 1kilo, nebo kilo a půl???nebo jak poznám z receptů, na jak velký chlebík je to recept. děkuji mocsmajlik

autor: dadina
vloženo: 08.02.2011 13:56:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

no,je pravda,že ingredience dávám zhruba a když nemám po ruce suché droždí použiju klasiku, v tom případě přidávám ale vzedmuté droždí později. ovšem propadlý střed mám občas i ze suchého droždí

autor: cathleen
vloženo: 03.02.2011 15:10:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Propadly stred vznikne.když použijete přemíru tekutin nebo droždí. Jste si jistá,že jste dala gramáž přesně,jak je psáno v receptu?

autor: dadina (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2011 14:46:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept skvělý,jen mi chléb, a už se mi to stalo s vícero recepty, těsně před koncem pečení \"spadne\".Cca 20 minut do konce je to krásná cihlička a 5 minut před koncem mám propadlý lavor.Na chuti to nic nemění,ale poradí mi někdo,proč se mi to děje?dík

autor: petrap (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.01.2011 21:31:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dnes jsme zkusili, v obchodě neměli kefír ani podmáslí tak jsme dali kysaný nápoj od Activie, chlebík byl mňamsmajlik

autor: Pajaja
vloženo: 17.01.2011 12:30:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zkusím dnes upéct. Sice nemám pekárnu, ale zkusím se řídit obecnými pravidly při pečení chleba. . . smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 21.09.2010 06:20:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikHanko, děkujusmajlik

autor: HankaPu
vloženo: 20.09.2010 19:07:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi, tak dneska jsem upekla tenhle tvůj chlebík, ale neměla jsem doma kefír, tak jsem tam dala podmáslí a ještě jsem přidala k těm dýňovým semínkům slunečnicové. A povedl se a byl moc dobrýsmajlik Bodík jsem ti už dala, tak posílám aspoň fotkysmajlik

autor: Sonask
vloženo: 17.07.2010 14:00:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska jsem vyzkoušela tento chlebík,je moc dobrý,pekla jsem ho bez cibulky,tu jsem neměla,zato jsem tam dala náš domácí kefír.
Posílám bodík a foto na ukázku.

autor: ja-ma
vloženo: 03.06.2010 16:49:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

opravdu moooc dobrý, dělala jsem bez cibule(neměla jsem), místo hladké mouky jsem dala tmavou pšeničkou chlebovou, a semínka mix, smajlikuž je ho jen půlsmajlik

autor: ja0411
vloženo: 31.05.2010 17:10:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak zatim nejlepší chlebíček z mých prvních pokusů s domácí pekárnou,je fakt výbornýsmajlikPosílám bodík a rozhodně budu péct častosmajlikMňamsmajlik

autor: Lucka82
vloženo: 01.01.2010 11:52:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen,včera jsem upekla tento chleba,ti moji chlapi ho snědli na posezení.smajlik Olizovali se až za ušimasmajlik.Je opravdu výborný a bude v našem jídelníčku pravidelně,mňam!Přidávám i svoji fotku.Samozřejmě posílám bodík č.7.smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 19.12.2009 19:09:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, tak jsem ten tvůj chlebíček teď udělala, jen místo semínek dýně jsem použila slunečnicové a já si ho dala s máslem a kefírem co zbyl. Je senzační a připadala jsem si, že jím něco hodně zdravého-je na něm hodně cítit, že je celozrnnýsmajlik Boda už jsem dala, tak ti přidám fotkysmajlik

autor: rebeka
vloženo: 15.12.2009 16:05:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

díky za odpověďsmajlikaž to spáchám,písnu,jak to dopadlosmajlik

autor: cathleen
vloženo: 15.12.2009 13:30:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebeko, zkus to. Grahamová je trochu hrubozrnnější, než obyčejná celozrnná (aspoň ta, kterou jsem potkala). A asi bude víc vázat vodu. Zkus dát zezačátku o 20-30 g méně hladké mouky, než je v receptu, a jestli bude třeba, dosyp ji....smajlik

autor: rebeka
vloženo: 15.12.2009 11:58:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám dotaz-můžu celozrnnou mouku nahradit grahamovousmajlik

autor: pipre
vloženo: 15.12.2009 11:34:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik+4.

autor: Bibinka
vloženo: 15.12.2009 11:29:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Cathleen, sakryš, ten vypadá úplně skvělě a už vidím, že ho zítra upečusmajlikráno jedeme nakoupit, tak jsem si dopsala hned pár věcí, abych měla všechnosmajlikdávám ti jasnýho bodasmajlik

vloženo: 15.12.2009 10:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: HankaPu
vloženo: 15.12.2009 10:39:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivi, posílám 1.bodíksmajlik všechno doma mám, až na ten kefírsmajliktakže koupím a v nejbližší době vyzkouším, vypadá moc pěkněsmajliksmajlik +


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

chléb s kefíru chléb s dýňovým semínkem chléb z pekárny s dýňovým semínkem chleba se semínky nejlepší recepy domaci chleb kefir kefírový chléb z domácí pekárny kefírový chleba chléb z drcených zrn kefírový chléb z trouby celozrnný chléb recept kefir chleba s kefírem celozrnný cheba s kefíru domácí chléb s kefírem chleba z kefíru propadlý střed u domácího chleba chleba kefír domaci chleba s kefirem chleb kefír domácí celozrnný chleba recept do trouby kefírový chléb recept celozrnný chleba se semínky upeč třeba chleba domácí chleba z kefíru chlebova seminka kefírový chléb trouba kváskový chleba spadne celozrnný chléb s kefírem seminka do chleba chléb z dýňovými semínky recept chleba kefír chleba s dýňovými semínky chleba chléb z kefíru domácí chléb z kefíru chléb s dýňovými semínky chléb s kefírem dalamanky z chlebove mouky jak vypadá 30 g kefirovy chleb domácí chléb s dýnovými semínky celozrnný chléb s dýňovými semínky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz