Vynikající kysané zelí (vánoční)
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou večeři či svačinu. Můžete ho uvařit i větší množství, bez problému vydrží celé svátky!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 673 kJ / 1 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,75 g |
Tuky | 59,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 96,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným prorostlým bůčkem nebo obojím) a kořením.
Krok 2: Pokud je zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vodu ze zelí můžeme slít bokem a případně s ní nakonec zelí dochutit, pokud bude málo kyselé.
Krok 3: Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme a obereme maso, které vrátíme k zelí. Zahustíme zásmažkou z oleje a mouky a osolíme dle potřeby.
Krok 4: Podáváme s chlebem, ale můžeme i s knedlíkem.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Moje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Nejnovější recepty
Čokoládové muffiny
Přidáno před 6 hodinami
Kinder mléčný řez se šlehačkou a kondenzovaným mlékem
Přidáno před 13 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Přidáno před 14 hodinami
Toast s vajíčkem a anglickou slaninou
Přidáno před 22 hodinami
Brokolicový chlebíček s cottagem
Přidáno 10. 5. 2025 18:39
Linecké sušenky s čarodějnickým tématem
Přidáno 10. 5. 2025 17:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jelení kostky na pepři z pomalého hrnce
LenkaHor před 5 minutami
Makovec s povidly a pomerančem
Ilias před 22 minutami
Pudinkovo-tvarohové polštářky
poirotka před 1 hodinou
Boloňská omáčka
poirotka před 1 hodinou
Zeleninová polévka vařená opačně
poirotka před 1 hodinou
Rychlá meruňková buchta
petra.tumova před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Knota před 1 hodinou
Řecké brambory s řapíkatým celerem
Alicia8 před 1 hodinou
Gnocchi zapečené se smetanou, pórkem a anglickou slaninou
kaaackaaa před 2 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
Marceval před 5 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit kysané zelí,
jak vařit kysané zeli,
kysele zeli jak varit,
jak uvařit kyselé zelí,
jak vařit kyselé zelí,
jak dlouho vařit zelí,
vaříme kysané zelí,
jak uvarit kysane zeli,
jak uvařit zelí,
jak varit zeli,
vaříme kyselé zelí,
příprava kysaného zelí,
vařime zeli,
recept na kysané zelí,
vaření kysaného zelí,
vařené kyselé zelí,
kysané zelí vaření,
kysané zelí recept,
co varit na vanocni svatky,
jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny:
zelí kysané,
žebra uzená,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (20)
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.