Vynikající kysané zelí (vánoční)
Recept na kysané zelí s uzeným masem, které může posloužit i jako samostatné jídlo. Sama autorka ho vaří pouze na Vánoce a podává s chlebem či knedlíkem jako rychlou večeři či svačinu. Můžete ho uvařit i větší množství, bez problému vydrží celé svátky!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 673 kJ / 1 117 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,75 g |
Tuky | 59,00 g |
Vláknina | 40,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,00 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 96,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Kysané zelí dáme do hrnce vařit spolu s nakrájeným uzeným žebrem (uzeným prorostlým bůčkem nebo obojím) a kořením.
Krok 2: Pokud je zelí velmi kyselé, tak ho část propláchneme pod tekoucí vodou. Vodu ze zelí můžeme slít bokem a případně s ní nakonec zelí dochutit, pokud bude málo kyselé.
Krok 3: Vaříme tak dlouho, až maso odpadává od kosti. Poté kosti vytáhneme a obereme maso, které vrátíme k zelí. Zahustíme zásmažkou z oleje a mouky a osolíme dle potřeby.
Krok 4: Podáváme s chlebem, ale můžeme i s knedlíkem.
Zveřejněno 15. 12. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Moje poznámka
Vynikající kysané zelí (vánoční)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gZVk
Nejnovější recepty
Nepečený makový koláč
Přidáno před 3 hodinami
Oblíbená žemlovka
Přidáno před 12 hodinami
Jablečný koláč se skořicí
Přidáno před 12 hodinami
Těstoviny s dýní a rajčaty
Přidáno před 13 hodinami
Cuketovo-brokolicová polévka
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí kousky s domácí omáčkou à la Uncle Ben’s
Přidáno 5. 9. 2025 08:08:20
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlý švestkový koláč
Kačer před 28 minutami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Aveta před 37 minutami
Restovaná směs lilků se zeleninou
TondaJ před 40 minutami
Pikantní losos
Drahomira_M před 46 minutami
Carpaccio z červené řepy II.
KrisZaezemi před 1 hodinou
Citrónová poleva
pe3cek před 1 hodinou
Hrušková marmeláda
Michal_amater před 10 hodinami
Domácí kečup
Darwin před 13 hodinami
Dvacetiminutový švestkový koláč
káťa před 13 hodinami
Tématické fráze:
jak dlouho vařit kysané zelí,
jak vařit kysané zeli,
kysele zeli jak varit,
jak uvařit kyselé zelí,
jak vařit kyselé zelí,
jak dlouho vařit zelí,
vaříme kysané zelí,
jak uvarit kysane zeli,
jak uvařit zelí,
jak varit zeli,
vaříme kyselé zelí,
příprava kysaného zelí,
vařime zeli,
recept na kysané zelí,
vaření kysaného zelí,
vařené kyselé zelí,
kysané zelí vaření,
kysané zelí recept,
co varit na vanocni svatky,
jak dlouho varit kysele zeli
Suroviny:
zelí kysané,
žebra uzená,
pepř celý,
koření nové koření,
bobkový list,
sůl,
olej,
mouka hladká
Komentáře (22)
fantastické zelíčko s uzeným masénkem, jen jsme koupili uzenou krkovičku a pokrájeli jí do toho na kostky. a zahustila jsem strouhanýma bramborama. jsem spokojená a nevařila jsem naposled-stopro
p.s. jen asi brzo zmizí
p.s.s.joo dělala jsem z našeho zelíčka
Inak údené rebierka v kyslej kapuste je veľmi dobrá vec v zime.