Ošatkový chléb
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 8 606 kJ / 2 057 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,00 g |
Tuky | 32,30 g |
Vláknina | 30,50 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 8,03 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 370,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept jsem získala zde http://www.mamincinyrecepty.cz/chleb-1/osatkovy-ch...
Chleba v ošatce jen KYNE, aby měl hezký tvar, peče se už bez ošatky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 1. 2010 21:51
7. 1. 2010 21:46
3. 1. 2010 11:18
2. 1. 2010 20:19
2. 1. 2010 20:18
2. 1. 2010 20:14
2. 1. 2010 20:13
Není zač děkovat, já to taky čerpal z netu, i když ledasco jsem věděl
2. 1. 2010 20:09
2. 1. 2010 20:05
2. 1. 2010 19:45
2. 1. 2010 19:38
O pedigu
V dnešní uspěchané a přetechnizované době čím dál více lidí pociťuje potřebu kontaktu s přírodou a přírodními materiály jako je proutí, sláma, šustí. Mezi ně patří i pedig.
Pedig je u nás hned po vrbovém proutí nejpoužívanější materiál pro pletení košů. Je to vnitřní část liany Calamus rotang, kdy po oloupání povrchové vrstvy se vnitřní porézní jádro používá k výrobě pedigu. Je vyráběn v různých průměrech od 1mm až po 10mm. Jeho výborné vlastnosti jako je pružnost, snadné barvení a rovnoměrná tloušťka jej činí oblíbeným materiálem pro výrobu košíků, ošatek, podnosů a dalších dekoračních i užitných předmětů.
Před prací je nutné pedig namočit na krátkou dobu do vody, aby se stal pružným. Jeho vnitřní houbovitá struktura umožňuje rychlé nasátí vody a tím i rychlou přípravu pro práci.
Pedig se dodává v přírodní barvě, ale velmi snadno ho lze barvit do různých odstínů pomocí běžně dostupných barev na textil, jako je například Iberie, Duha nebo Cheds.
2. 1. 2010 18:48
2. 1. 2010 17:47
Jinak jasně, je to hlavně na kynutí těsta... ale stejně ti naši prapředci uměli.....přidám foto...
2. 1. 2010 17:27
2. 1. 2010 17:20
Ošatka se do trouby určitě nedává, od toho se to jmenuje ošatka na kynutí chleba ... takže chleba v něm jen kyne, peče se třeba na plechu
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pomazánka s avokádem a ředkvičkami
Přidáno před 7 hodinami
Jahodový dezert do skleničky
Přidáno před 8 hodinami
Marinované kuřecí soté se zeleninou
Přidáno před 21 hodinami
Jablkové růžičky z listového těsta
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Kuřecí nugetky trochu jinak
Přidáno 23. 5. 2024 12:28
Borůvkový dort s kakaovým korpusem s citronovým krémem z mascarpone
Přidáno 23. 5. 2024 08:33
Právě bylo uvařeno:
Pravý turecký ayran
RabaRoman uvařila před 3 minutami
Kedlubnový salát se sýrem
Eva07 uvařila před 14 minutami
Řezy s Vitacitem
RenataMaresova uvařila před 14 minutami
Křehký mřížkový koláč
RenataMaresova uvařila před 15 minutami
Rychlořezy s jogurtovo-pudinkovým krémem
RenataMaresova uvařila před 16 minutami
Klasické palačinky
Karelka uvařil před 44 minutami
Žampiónová omáčka
Eva07 uvařil před 1 hodinou
Čokoládová mléčná rýže z hrnce na rýži
mnami uvařila před 2 hodinami
Svíčková na smetaně
kristyna.gebova uvařil před 2 hodinami
Bramborové taštičky s brynzou a opečenou anglickou slaninou
Franibald uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: kynutí chleba v ošatce chleba bez kynutí chlebová ošatka kde koupit kynutí chleba ošatka na pečení chleba slané pečivo recepty chléb bez kynutí osatky na peceni chleba pečení chleba v ošatce chléb ošatky na kynutí těsta kynutý chléb recept na chleba bez kynuti jak se peče chleba ošatka na kynutí kde koupit slamene osatky na peceni chleba maminčiny recepty chleba bez hnětení recept na chleba maminčina kuchyně kuchyně mirka slané pečivo
Suroviny: voda, sůl, cukr, olej, ocet, mouka žitná chlebová, mouka hladká, droždí sušené, kmín celý
Ošatkový chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/vlpm
149 názorů