Nekynutý chléb z podmáslí a piva

isindy Kuchařka: isindy

Domácí pekárna 28 názorů

Suroviny

550 g hladké mouky (použila jsem 1/2 hladké a 1/2 chlebové)
2 lžičky prášku do pečiva
3 lžičky soli
1 lžička jedlé sody
50g másla (nebo sádla)
3 lžičky kmínu
2 vejce
180 ml podmáslí
180 ml piva (je-li pivo hořké, přidejte ještě 1,5 lžičky cukru)
Recept si zatím oblíbilo 27 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Podmáslí, vejce a pivo prošleháme, nalijeme do pekárny, nastrouháme tuk, na to dáme smíchané suché suroviny a necháme na programu Těsto cca 10-15 minut důkladně prohníst.

  2. Pak těsto vyklopíme na desku, vytvarujeme pecen či šišku (raději placatější, dost se vykulatí), dáme na plech s pečicím papírem.

  3. Poprášíme moukou, nařízneme do kříže a pečeme v předehřáté troubě na 200°C na cca 40 minut. Ke konci případně přikryjeme archem pečicího papíru, aby se nepřipálila vrchní kůrka.

Poznámka

Na přípravu není třeba ani pekárna, jistě by stačilo důkladně těch 10 min. prohníst rukama, ale proč nevyužít nabízenou techniku, když práci ušetří :)

Do trouby jsem dala i kastrůlek s vodou, ale myslím, že není nutné.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Nekynutý chléb z podmáslí a piva

  • conkverka conkverka

    předevčírem upečen,dneska peču znovu:yes::-) moc dobrý:-K

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    BILKOVAI, to je mi líto, ale i tak díky za komentář :-K jak říkáš, 100 lidí - 100 chutí ;-)

    Odpovědět

  • BILKOVAI BILKOVAI

    Upečeno a musím konstatovat, že nám nechutnal. Vůbec to nepřipomínalo chutí chleba, přestože jsem přidala i mouku chlebovou. Na pohled vypadal krásně, to je fakt, ale to je tak vše. No, sto lidí, sto chutí. Snad jsem někoho neodradila, aby vyzkoušel. Druhým bude možná chutnat;-)

    Odpovědět

  • mangiochemipiace mangiochemipiace

  • Betyna Betyna

    +1 vypadá moc dobře

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Nadjo, já jsem dělala na zkoušku z poloviční dávky, "spolklo" mi to přesně 250g mouky a 1 polévkovou lžíci navíc...možná jiná mouka...:-8:-8:-8 chleba je opravdu trochu hutnější, není to taková ta nadýchaná kynutá vata, ale u nás zmizel...takže ani neposoudím, jaký je 2.den :-O

    V každém případě děkuji, žes tak rychle vyzkoušela a i za fotečky :-K, chleba máš moc hezký :yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Tak jsem improvizovala, podmáslí nahradila rozředěným jogurtem, pivo měl soused. A hned jsem zadělala, ale někde se chybička vloudila - těsto bylo moc řídké, zapracovala jsem spoustu další mouky. Chleba se upekl perfektně, i na řezu vypadá dobře, ale je takový hutnější. Tak příště vyzkouším s podmáslím.
    Přidala jsem foto, ale klidně ho vymaž, chceš-li.

    Odpovědět

  • senky senky

  • misza misza

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Bibi, já taky raději kynutý (svůj k svému :-8:-D), ale tento je dobrý a jako vychytávka, když není čas na kynutí (teda těsta, mně to jde pořád :-O), tak fajn vychytávka ;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Isahu, máme rádi kynuté, ale ten tvůj vypadá dobře a jedle, tak ho vyzkouším;-) Máš 13.bodíka:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to jooooo, ten vypadá supééér!!:-O

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    díky všem :-K, chleba je fakt dobrý a hlavně - rychlý, odpadá min. 1,5h. kynutí ;-)

    Odpovědět

  • isindy isindy(autorka receptu)

    Jani, tak tady máš řezík ;-)

    Odpovědět

  • Jikotka Jikotka

    Krásný chlebík...:-p:yes::yes::-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: chléb z podmáslí chleba z podmáslí chleba z piva domácí chleba z podmáslí chléb z piva podmáslí recept na chleba z podmáslí domací chléb z podmasli chleba s podmáslí chléb s podmáslí recept na chléb z podmáslí chléb podmáslí chléb z podmasli recept domaci chleb nekynuty chleba podmáslí nekynutý domácí chleba nekynutý domácí chleb domaci chleba nekynuty domácí nekynutý chléb domácí nekynutý chleba

Zapomněl/a jsem heslo