jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Utopenci - nejlepší co známe

Utopenci - nejlepší co známe
Utopenci - nejlepší ci známe
nahoru
Utopenci - nejlepší co známe Utopenci - nejlepší co známe Utopenci - nejlepší co známe
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Studená kuchyně

Suroviny:

2 kg špekáčků, 800 g cibule, 0,75 l vody, 0,5 l octa, špetka soli, 2 lžíce cukru, 16 kuliček nového koření, 16 kuliček pepře, 8 feferonek

Postup přípravy receptu

Cibuli a špekáčky dle zvyklostí rozkrájíme a vložíme střídavě do sklenice ( cibule, špekáčky .... )

Vodu s octem cukrem, feferonkami a kořením povaříme cca 10 minut, necháme vychladnout a zalijeme špekáčky s cibulí.
Necháme odležet asi týden, ale již po 2 dnech jsou mňamózní :-)

Poznámka

Recept jsem získala od přítele, který tyto utopence připravil v létě, když jsme jeli na vodu. Nezbylo vůbec nic. Utopenců je mnoho a každému chutnají jiní, ale pro nás jsou tihle nejlepší a každý kdo ochutnal byl nadšený! Snad budou chutnat i vám :-)

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
24 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Utopenci - nejlepší co známe"

autor: kukomuko
vloženo: 27.11.2014 19:21:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vyskúšal som a je to perfektné ,ďakujem za recept smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Zdeněk (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.10.2014 20:16:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Peťula:Ty 2 kg špekáčků by se měly vejít do sklenice 4l s uzávěrem. Záleží na velikosti. ´Já zkoušel a vešlo se tam 23 špekáčků.Jinak přeji dobré chutnání.

autor: Alexandr (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.09.2014 18:01:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem to vydržel a po sedmi dnech jsem chtěl včera ochutnat mou první várku utopenců, podle vašeho receptu. Byl jsem zklamán, protože jediné co jse našel byla jen cibule a nálev. Utopenci se neztratili, to jen moje manželka a mí dvě dcery byly rychlejší než-li já. S chichotáním mi oznámili, že byly výborné a jestli chci také ochutnat, tak si mám naložit nové. Samozřejmě že si je naložím, ale stále marně přemýšlím, kam to před těmi lasičkami schovat, abych z toho zase neměl jen cibuli a nálev.
Děkuji za skvělý recept.smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: fugas (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2014 21:44:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ViR:před týdnem jsem podle receptu naložil zkušební kilo špekáčků.
a tento týden na chalupě jsme ho otevřeli a jen se po něm zaprášilo.
Dnes jsem naložil pro jistotu dvě kila, to pro jistotu kdyby přišla návštěva aby na mě taky něco zbylo. Palec nahoru.

autor: ViR (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.07.2014 23:56:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Udělal jsem poloviční "testovací" dávku z kila "tradičních špekáčků" od Steinhausera z Tišnova. Oloupal jsem je, překrájel podélně na půlky, trochu napíchal vidličkou, a protože jsem neměl doma feferonky, potřel jsem je na řezu Harisou a ještě trochou hrubozrné "stejkové" hořčice.

Když jsem je šel po týdnu "testovat", zjistil jsem, že ta poslední půlka (z 12 špekáčků!) co nesměle vykukovala ze zbytku cibule, je fakt dobrá smajlik. Přede mnou totiž sklenici již druhý den objevila jednak přítulkyně a jednak moje dcera, takže holky ze sklenice ochutnávaly "jen kousek" každý den... Nechtěly pak věřit tomu, že to ve dvou zcela zhůvěřile všechno sežraly smajlik. Takže za mne i za dámskou jízdu OK.

autor: Peťula (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2014 13:57:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, také se chystám vyzkoušet, jen jsem se chtěla zeptat, ty dvě kila špekáčků Vám dali na jak velkou sklenici? Abych věděla přibližně? Děkuji Petra.

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.06.2014 10:35:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

teda musím taky přidat pochvalu.ještě to sice nejsou ani dva dny,ale zkoušela jsem ochutnat a jsou opravdu super.nálev moc dobrý,není ani moc kyselý.promazávala jsem teda ještě hořčicí a musím vám dát velký palec nahoru smajlik smajlik

autor: Dušan B. (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2014 00:15:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padli,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém smajlik

autor: Dušan B. (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2014 00:12:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou opravdu delikátní,2 zkušební sklenice již padly,mám naloženo znova,tentokrát ve velkém smajlik

autor: michaela marková (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.05.2014 17:29:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Varování!!pokud šetříte tak jako já se špekáčky tak to je chyba!po týdnu mi s nich nezbylo skoro nic větší čtvrtka ale musím pochválit jsou výborné přímo delikátní(proto taky píšou že na přípravu potřebujete 2kg špekáčků!!)smajlik

autor: příště víc! (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.05.2014 17:10:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ony se scvrkly teď to vypadá na oslavě že šetřím příště 2 kila!smajliksmajliksmajliksmajliksmajlikwww.toprecepty.cz

autor: Adéla (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.04.2014 17:05:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept výborný, jen špekáčky nechávám v celku a potírám plnotučnou horčicí. Doporučuji nechat odležet minimálně týden, ale samozřejmě čím déle, tím lépe. smajlik

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.02.2014 13:24:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je výborný, já jsem zkoušela ještě špekáčky potřít hořčicí a přidala jsme zelí a fakt nemají chybu. smajliksmajlik

autor: sisi (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.01.2014 12:41:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem taťkovi k narozeninám a byl nadšený,další várka je již ve sklenici.smajlik

autor: klara (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.01.2014 20:36:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

luxusní fakt mnamííísmajlik

autor: Pavlína (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.01.2014 20:17:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný recept

autor: Peter (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.12.2013 22:38:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: dakujem za radusmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 21.12.2013 18:33:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Peter: ja osobne lúpem, často sú v umelých "črevách" a keby aj neboli, mám dojem, že skôr prezrejú...

autor: Peter (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.12.2013 18:22:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nooo idem hned do toho, len mi prosim poradte ci spekacky treba lupat alebo nie.. (v niektorych receptoch to bolo spominane, ale tu nie)... dik za odpoved.

autor: Standa.Z. (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.11.2013 22:53:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Trosicku jsem prvne vahal a pouzil jsem jen 1kg spekacku abych zjistil jestli tento recept vazne potesi me chutove poharky.Po dvou dnech jsem skoro plakal pac ve flasce bylo jen to dno a nic vic.Proste jsem se neudrzel a zral a zral.Pridal jsem si jen vice feferonek ale to receptu nikterak neuskodilo.Vazne chutovecka a uz mi plavou dalsi a tentokrat 2kg spekacku ve skle.Snazim se odolat a nejit to zase sezrat tak brzo.Diky smajlik Hvezdicku pridat nemuzu ale ten palec je taky dost jasnej ne smajlik

autor: Mirek (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.11.2013 22:29:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Natalia326: 3L

autor: Natalia326 (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.11.2013 17:53:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mohla by som sa spytat na aku velkost pohara je robeny tento receptik? dakujem smajliksmajliksmajlik

autor: knollinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.10.2013 22:42:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

.....nechali jsme se zlákat tímto receptem,a hlavně samou chválou na výborné utopence.dnes jsme je naložili a už teď se těšíme,až je s chutí zbaštíme!!!pak dám vědět,jak chutnalismajlik

autor: Jakub (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.09.2013 15:38:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A já je jdu delat poprvé.Za par dni se ozvu.smajlik

autor: Zdeněk (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2013 08:26:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ta sklenice na obrázku má obsah 2litry a vejde se do ní asi 9 větších špekáčků a dá se nornálně koupit v marketu i s víčkem

autor: Zdeněk (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2013 08:21:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja utopence zalévám studeným nálevem a dávám do lednice nechávám 14 dnů uležetloupancova:

autor: Kubíček (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.08.2013 15:28:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak trvanlivost je omezená jen tím, jak dobře je nádoba uzavřená. Dokud se nenačnou, vydrží klidně i půl roku. Už jsem jedl i přes šest let starý, co někdo zarovnal ve sklepě. Krom toho, že špekáčky byly už celkem měkký a rozpadající se, byly vynikající a nikomu nic nebylo.

autor: saddova
vloženo: 09.08.2013 15:15:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tááák, nedávno jsme je dojedli a dneska chystám už druhou várku..a to jsme se bali, že nám to tam bude ležet buh vi jak dlouho.. chyba.. jsou vynikajici!smajlik

autor: Ester71
vloženo: 05.08.2013 10:04:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou vynikající :)
Ani nestihly "dozrát"

autor: Pavla (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.06.2013 15:53:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající...chuť..užili jsem si při jejich přípravě a pak i při hodování na chatě..Doporučuji!!!smajlik

autor: Verka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2013 15:57:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky.. Ja pridavam jeste balicek ZELI a jsou fakt vyborne...

autor: majda1512
vloženo: 08.02.2013 12:30:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

loupancova: Jejdaneny, to se mi až tak nezdá, že by tak dlouho vydržely. Já je nechávám odležet tak týden, ale někdy bačtíme i dřív a brzy je sníme, takže jsem trvanlivost ani vlastně nezkoušela smajlik

autor: loupancova (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.11.2012 10:09:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den,měla bych dotaz jak dlouhou mají trvanlivost?? vím že moje babička dělávala utopence tím způsobem že je z boku neřezala vytřela pálivou paprikou a naplnila cibulí,to pak jen skládala do sklenic,prokládala je cibulí a zalila jakýmsi nálevem,tyto utopence pak nechávala ve velkých 5L sklenicích uležet myslím měsíc,a pak to další měsíc stálo u nás v naší hospodě a prodávalo se to. Což se mi zdá divné aby měli takovou trvanlivost,když jsou jen zalité octem,prosím o radu jak je mám naložit aby vydrželi takto dlouho?? poradte prosim někdo na mail: loupancova@seznam.cz děkuji

autor: Eva (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.10.2012 15:46:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, musím moc pochválit za opravdu velice vydařený receptík na utopencesmajlik. Opravdu již po dvou dnech jsou velice chutné a po týdnu ještě lepší smajlik. Moc nám chutnali a právě chladím na oknem nálev na další várkusmajlik.

autor: Janušinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.10.2012 18:27:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To se dává do lednice? Nebo to může být v spíži? díky za odpovědsmajlik

autor: elsancho
vloženo: 29.07.2012 12:50:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik vyzkoušela jsem a musím písnou,jsou fakt výýýýbornýýýsmajliksmajlik

autor: ALŹBETA (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.07.2012 19:00:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

SUROVINY SOM SI DNES KUPILA TAK IDEM VYSKUŚAT TENTO RECEPT smajlik

autor: Šárka (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.06.2012 15:59:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Právě jsem naložila,už se těším smajlik

autor: Veru (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2012 17:29:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hans:Díky za odpověď na tu flašku smajlik

autor: hans (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.06.2012 10:32:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já to ještě vylepšuji proložením kysaného zelí, alespoň 2 vrstvy a špekáčky (nebo kvalitnější točený) mažu v řezech hořčicí a vkládám plátky cibule

autor: Veru (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.05.2012 18:14:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím, hrozně mě nadchl tento recept. Chci se jen ujistit, kolika litrová láhev to je? Měla bych láhev o objemu 5L. Díky smajlik

autor: lukas (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.04.2012 18:06:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak určitesmajlik

autor: MAMO (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2012 08:26:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTAK KDYZ JE CHVALI TOLIK LIDICEK TAK JE JDU HNED NALOZIT.smajliksmajlik

autor: AdelaFor
vloženo: 20.02.2012 15:56:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsou naložené, a první na ochutnávku, byl super, tak počkám ještě dva dny, už se těšímsmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2011 15:43:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou fakt výborný,manžel mi je dělá a já je vždy zbaštím velice rychlesmajlik Už jiný recept neděláme!dík:)

autor: daniel0007
vloženo: 15.12.2011 15:18:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tohle jsou ti nejlepší utopenci udělevtesije takysmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: daniel (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.12.2011 15:05:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sou super udělejtesije takysmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Dotaz - pomoc (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2011 17:00:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.

autor: Soňa (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.11.2011 11:25:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné, dělala jsem již dvakrát jen s obměnou že místo feferonek dávám celou moravanku, v které feferonky jsou a zelenina je od nich pikantní a nemají chybu !

autor: okurka555
vloženo: 25.10.2011 22:43:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou opravdu super, nakrojila jsem buřty podélně na čtvrtky a nemají chybu.

autor: macek44 (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.07.2011 18:25:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tsmajliksmajliksmajlikak jsem je už po týdnu musela ochutnat a jsou fantastické!!!!!Děkuji !!!

autor: Tynna
vloženo: 11.07.2011 10:25:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ahoj ahoj tak jsem je dnes udělala i já a o víkendu je slupneme. Podám potom hlášení jak chutnalo smajliksmajlik

autor: žabička (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.07.2011 15:11:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

skvělí recept dělám stejně jen přidávám ještě chilli aby to mělo pěkně grááááády hihihismajlik at každý si přidá jak má rád,...někdo ostré někdo kysela atak mějte se Pavla Divi

vloženo: 22.05.2011 11:40:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Utopenci jsou super...pritel se jich nemohl dojistsmajliknalev je perfektne chutove vyladeny a hlavne neni kysely jako v jinych receptech

autor: majda1512
vloženo: 17.02.2011 09:33:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkui Hani, jsem ráda, že chutnaly smajlik a taky za fotečky smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 11.01.2011 23:05:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ano, i já můžu potvrdit, že tyhle utopenci jsou supersmajlik Zmizely dřív, než stačily pořádně uležet. Majdo, díky za skvělý receptsmajliksmajlik +

autor: Mája (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.07.2010 10:36:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem o víkendu a jsou fakt super a dajů se hned i druhý den, ikdyž po pár dnech jsou samozřejmě lepší. Přidala jsem jen pár zrnek hořčičného semínka a ubrala feferonek. smajlik

autor: mulen
vloženo: 11.07.2010 11:28:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Už jsem je dělal a jsou výbornésmajlik

autor: Spuname
vloženo: 13.01.2010 21:38:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Utopence dělám také již hodně dlouho a zkouším různé varianty, ale hodně záleží na kvalitě špekáčků! a já dělám nálev z Deka, přidávám česnek, hoooodně cibule, feferonky jen jednu dolů a jednu nahoru,nové koření,bobk.list a na Silvestra jsem dávala i česnek a moje polovička uznala, že jsou nejlepší, co jedlsmajlik. Takže věřím, že si každý najde ty svoje "nejlepší". Dříve jsem nechápala, proč se chlapi tak třesou po těch utopencích a teď si je i já ráda dám k vínečku...smajlikV každém případě utopencům fandík, takžesmajlik přidávám

autor: srettka
vloženo: 13.01.2010 20:13:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tohle je strašně komplikované jídlo. komplikované tím, že ho nelze nechat uležet a probouzí ve mně bezohlednost....bezohledně ho totiž bez uležení sežeru sama a nemůžu si poručit...mňááámsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 13.01.2010 15:55:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja keď varím nálev na utopencov, zároveň pridávam aj feferónkový krém, takže je to príjemne pálivé...

vloženo: 13.01.2010 12:54:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to bude síla s osmi feferonkamasmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

nejlepší utopenci recept nakládání utopenců jak se dělají utopenci utopence utopenci nejlepší recept nejlepsi domaci utopenci nejlepsi recepty na utopence lák na utopence recept utopence jak udělat dobré utopence nalev na utopence recepty nejlepší utopenci nejlepší nálev na utopence recept na vyborne utopence dobrý nálev na utopence nejlepší recept na utopence recept na utopence utopenec recept utopence recept utopenec nakládání utopenců od babičky nálev na utopence recept utopenci jak udělat utopence recept na utopence s cibulí rychlé utopenci utopenci nálev recept na utopence ze špekáčků utopenci nejlepší recept recepty utopence nakladani utopenci utopenci s cibulí recept recepty na utopence utopenci nejlepší nálev utopenci recept utopenci recepty utopenci recepty utopenci utopenci ze špekáčků utopenci s cibuli recept utopenec nálev utopenci




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty