Vídeňský chléb
Suroviny
Porce: 24 krajíců
Nutriční hodnoty
Energie | 11 359 kJ / 2 715 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 87,02 g |
Tuky | 16,09 g |
Vláknina | 27,25 g |
Cholesterol | 8 mg |
Sodík | 4,82 g |
Sůl | 12,00 g |
Sacharidy | 541,90 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
1 hrnek = 225 ml
Celý chléb lze upéct v DP. Původní recept najdete zde: http://www.recipezaar.com/light-wheat-vienna-style...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 1. 2012 18:27
Právě hledám recept na chleba a narazila jsem na tento, ale 2 PL cukru se mi zdá opravdu moc
2. 1. 2011 20:35
Tak si prohlížím recept a myslím, že na chlebík 2 polévkové lžíce cukru jsou taky dost.
10. 2. 2010 17:13
Jeminacku, mate pravdu, je to lzicka a pul. Moc se omlouvam! Uz je to opravene.
10. 2. 2010 14:43
Mně to taky přišlo divné, protože většinou se dává právě 1,5 lžičky.
10. 2. 2010 12:11
Gabi, máš pravdu, patří tam 1 a 1/2 čajové lžičky. Zrovna jsem se na to koukala v tom originálním odkazu. Možná i proto mi to špatně vykynulo. Pokud se nepletu, tak sůl brání kynutí, tak by problém mohl být právě v tom. Škoda, že jsem se nekoukla už před pečením. No...tak mu dám asi ještě jednu šanci
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
Díky za upozornění
PS: Jitko, mohla bys to prosím opravit v receptu?
10. 2. 2010 11:52
Zusko, mně přišel taky dost slaný, dle mého má být soli jen lžička a půl, NE lžíce. Ale jinak byl dobrý. Nechala jsem jej kynout v ošatce
10. 2. 2010 11:49
Tak jsem se pustila i do tohohle chlebíku, ale vůbec se nepovedl Přišlo mi, že špatně vykynul, byl nepříjemně kyselý a šíleně přesolený Možná jsem někde udělala chybu, ale nejsem si toho vědoma, postupovala jsem přesně podle receptu... A přitom na fotce vypadá tak nádherně No možná se časem odhodlám a zkusím ještě jednou...
10. 2. 2010 11:08
A moc nám chutnal Místo másla jsem dala olej
9. 2. 2010 23:04
Nadhera, ten se teda povedl!
9. 2. 2010 22:46
boze...ten chlieb je fantasticky
9. 2. 2010 22:22
Přidala jsem fotečky
9. 2. 2010 14:42
Hlavne, ze chutnal! To me moc tesi.
9. 2. 2010 08:05
Bohužek ne, nemám digitální foťák Ale chlebík ná opravdu moc chutnal
4. 2. 2010 21:44
To me moc tesi, xkacerko. Fotecka neni?
4. 2. 2010 08:05
Tak jsem dělala a povedl se výborně Díky za recept
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 4 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 4 hodinami
Banana split
Přidáno před 4 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 18 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 18 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 19 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
Valis uvařila před 14 minutami
Španělské ptáčky z vepřového
TerezaD uvařila před 41 minutami
Makovo-kokosove rezy s kakaovo-rumovou polevou
Sibyla uvařila před 46 minutami
Kuřecí nudličky na kari
andrejkowa.nela uvařila před 54 minutami
Pudink s piškůtky
Merylas uvařila před 1 hodinou
Kinder Paradiso
Babu1 uvařil před 1 hodinou
Bezkonkurenční králík
Michak uvařila před 1 hodinou
Nejlepší vyprošťovací česnečka
broucekSylva uvařila před 1 hodinou
Vepřová kotleta - rychlá
bertidlo uvařila před 2 hodinami
Domácí houskový knedlík
Karoli uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mini krtkovy dortíky: Drobná verze oblíbeného dezertu s jemným smetanovým krémem a banánem se rozplývá na jazyku
Buchty po ránu: Apple pie podle Josefa Maršálka. Na americký koláč se šťavnatými jablky je potřeba správná mouka
Další recepty
Tématické fráze: sázecí lopata na chleba sazeci lopata na peceni chleba recepty po lopatě čím potřít chleba cim potrit chleb lopata na chleba po lopatě recepty kámen na pečení chleba sázecí lopata na chléb recepty na chleba čim potřít chleba před pečením čím potřít chléb před pečením hovězí maso recepty s videm chleba-recepty recepty z chleba vídeňský bochník recept na pečení chleba recepty na chléb chléb recept sázecí lopata na pizzu
Suroviny: voda, máslo, cukr, mouka celozrnná, mouka chlebová pšeničná, droždí sušené, mouka chlebová pšeničná, mléko sušené, sůl, droždí sušené, kvásek
Vídeňský chléb
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/71RG
25 názorů