

Bezlepkový korpus na košíčky
Suroviny cca 40 ks
- 150 g mouky Jizerky
- 70 g rýžové hladké mouky
- 60 g moučkový cukr
- 80 g tuku
- 2 žloutky
- citronová kůra
Postup přípravy receptu
Všechny suroviny smícháme v kompaktní těsto a necháme jej v chladu odpočinout.
Těsto má tendenci se trošku drobit, což je v pořádku, natlačíme jej do formiček na košíčky a upečeme při 170°C cca 13-15 minut, třeba hlídat.
Po upečení necháme chvilinku vychladnout a poté opatrně vyklepneme.
Poznámka od kuchařky
Formičky nevymazávám tukem a jdou dobře vyklepnout :-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bezlepkový korpus na košíčky
-
A co dělat kdyz se mi to drobi hodne??
-
znama ma zajem o bezlepkové cukroví,jelikož peču na zakazky,je to spíš můj koniček.jsem vděčna za dalši dobry receptik na bezlepkové cukroví.fakt super recepty
-
Hoppe: děkuji, naštěstí to nepotřebuji, jen mě to zaujalo, člověk se stále má co učit.
-
Holky, nemáte někdo dobrý recept i na bezlepkovou vánočku, dcera je celiak.
-
Najdo,už jsem doplnila,kdyby někdo nevěděl,co je Jizerka
někdy se nedá použít klasický recept pro bezlepkovou dietu,třeba zkoušet a hlavně zapisovat
-
Jizerka je mouka?
Lucko, košíčky vypadají moc hezky, a je dobře, že dáváš recepty pro bezlepkáře, určitě se budou hodit. Pro tuto velmi drahou dietu se moc dobrot neprodává.
+3.