Jak vytvořit čokoládové hoblinky? Tuto jednoduchou ozdobu zvládneme velmi snadno, poradíme jak na to
Čokoládové zdobení vylepší a ozdobí naše dorty, řezy, rolády, různé dezerty a cukroví, nepečené moučníky i poháry. Jenže čokoládou nemusíme jen polévat nebo v ní namáčet. Můžeme ji také strouhat nebo z ní vytvářet ozdobné hobliny.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak vytvořit čokoládové hobliny
Čokoládové hobliny jsou velmi pěknou dekorací na dorty, řezy a další dobroty. Základem je vychlazená čokoláda.
- Hoblinky získáme velmi jednoduše pomocí ostrého nože "seškrabováním" z tabulky čokolády - seškrabujeme po boční tenké straně. Dáváme samozřejmě pozor, abychom se nožem nezranili.
- Použít můžeme např. škrabku na brambory, řezy díky tomu budou stejnoměrné a hezčí.
- Další možností je nejprve čokoládu rozehřát, pak ji v tenké vrstvě rozetřít např. na talíř, tác, prkénko, plech, a nechat vychladit. Vychlazenou čokoládu použijeme na tvoření hoblinek - budou daleko delší a hezčí, než zvládneme tvořit z obyčejné tabulky čokolády.
- A ještě je další způsob. Rozehřátou čokoládu rozetřeme na čistou hladkou dlaždici a po ztuhnutí v pokojové teplotě tvoříme hoblinky pomocí špachtle.
Pokud potřebujeme čokoládu rozpustit, náš další článek poradí, jak na to. Přejeme, ať se vám zdobení daří.
Vánoce a vánoční cukroví
Vánoce patří k nejkouzelnějším obdobím v roce a nedomyslitelně k nim patří vůně domácího cukroví.
Zpravidla se začíná perníčky, poté následují zástupci z křehkého těsta – vanilkové rohlíčky, linecké, pracny. Ke konci adventního období přijdou na řadu sněhové pusinky a kokosky. A nakonec dojde řada na nepečené druhy cukroví, jakou jsou vosí hnízda a různé kuličky.
Mohlo by vás zajímat:
Linecké cukroví | Perníčky | Nepečené cukroví | Pracny | Vanilkové rohlíčky | Kokosky | Vosí hnízda
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Perník s kokosem, ořechy a mandlemi
Přidáno před 3 hodinami
Maková náplň nastavená
Přidáno před 9 hodinami
Italský čokoládový koláč s mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Kuřecí játra s restovanou zeleninou a dipem
Přidáno před 12 hodinami
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 14 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak rozpustit čokoládu? Ve vodní lázni to jde nejlépe, ale máme i další možnosti, jak si s rozpouštěním poradit
Domácí čokoládový dort: Do těsta na korpus je třeba správně vmíchat sníh. A víme, co udělat, aby se na krému nevytvořil škraloup
Kakaové řezy se šlehačkovým krémem s mascarpone voní kakaem, jsou neuvěřitelně vláčné a chutnají naprosto božsky
Komentáře