Mini Pavlova se šlehačkou

Merylas Kuchařka: Merylas

10 ks Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 12 názorů

Suroviny

3 bílky
135 g krupicového cukru
1,5 lžíce citronové šťávy
30 g moučkového cukru
1,5 zarovanané lžíce bramborového škrobu
Na náplň:
250 g smetany na šlehání
1 vanilkový cukr - možno vynechat
drobné ovoce, granátové jablko apd.
lístek meduňky nebo máty
Recept si zatím oblíbilo 17 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pečícím plechu s teflonovou fólií vyznačíme kolečka o průměru cca 8 cm, nejlépe pomocí formičky a hladké mouky. Pokud použijeme papír na pečení, tak se formička obyčejnou tužkou obkreslí. Papír pak otočíme těmito "malůvkami" dolů, vyznačení bude vidět.

  2. Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru v horké vodní lázni asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Nejlepší je použít nerezovou mísu a tu na hrnec "posadit". Pak směs přendáme do šlehací mísy, přidáme druhou polovinu krupicového cukru, citronovou šťávu a vyšleháme na pevný a hladký sníh. Nakonec už lehce vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný se škrobem.

  3. Hmotu vložíme do cukrářského sáčku s řezanou kovovou špičkou a nastříkáme nejdříve dno a pak zvednutý okraj korpusu - jako misku.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 120°C a pečeme cca 50 minut. Pak troubu vypneme a korpusy necháme v troubě dosušit, dokud nevychladnou. Hotové by měly být na povrchu křupavé a uprostřed měkké, pěnové.

  5. Ze smetany vyšleháme šlehačku, můžeme přidat vanilkový cukr. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a jednotlivé korpusy naplníme. Nakonec dozdobíme ovocem.

Poznámka

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem.

Uvedené množství je na 10 ks.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 20 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mini Pavlova se šlehačkou

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    A všem děkuji :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    maris: Je to tak, někde je cukr prostě nenahraditelný. Kdysi jsem zkoušela tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/22150-dia-snehova..., přečti si ale poznámku. :-) Nevím ale, jak se podaří třeba s jiným sladidlem, než jsem použila já. :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    magdalenka: Já bych naplněné do druhého dne nenechávala, ale nemám vlastní zkušenost s delším skladováním už naplněných korpusů. Když se naplní, tak se můžou nechat v chladu cca 2- 3 hodiny. Stanou se pak křehčí, krusta na povrchu je stále pevná, ale stačí ťuknout vidličkou a rozpadá se. Musí se i velmi opatrně s přendáváním na talíř.:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Frantiska: děkuju, já jsem si to myslela;-), zkusím to podle odkazu, tak nějak jsem si to představovala, ale s xylitolem nebo s erythritolem. Stevie mi nechutná.:-8

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    maris: Bohuzel, tohle bez cukru proste nejde. Jde udelat neco podobneho, ale clovek k tomu nesmi pristupovat s ocekavanim, ze to bude jako pusinky nebo pavlova :)

    https://cukrfree.cz/cukrfree-pavlova/

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Vyzerajú prekrásne. Veľmi sa mi páči, že zostali po upečení také pekné biele. Veľkú robím často a tiež plním len so šľahačkou. Tak nám chutí najviac.

    Odpovědět

  • maris maris

    Já to taky miluju, i obyčejné sněhové pusinky, ale bohužel taky nemůžu, ale přiznávám, že když mám možnost, tak vždycky zhřeším. Už jsem si říkala, že to zkusím s xylitolem, ale nevím, jestli se mi sníh dobře vyšlehá a jestli bude držet. Myslím, že tam ten cukr hraje svou roli.
    Maruško, pokoušíš mě;-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nádhera, Merylka! Perfektný popis. Pavlovu som akosi tiež doteraz "obchádzala". Ešte dotaz - naplnené misky vydržia dlhšie, nerozmočia sa, alebo je dobré v deň naplnenia skonzumovať?

    Odpovědět

  • casino casino

    No, nejen v naší famííílii velmi, velmi oblíbená dobrota...:yes::yes::yes:
    ***
    Z komerčních důvodů šleháme šlehačku s mascarpone (vydrží déle) :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Merylas: Děkuji, :-K opravdu jsem se nepodívala, omlouvám se. ;-):-8 Už dlouho se na dort Pavlova chystám, a tak se k tomu snad donutím, já to sice nesmím, ale přijede návštěva a tak možná udělám a jedním kouskem "zhřeším";-):-D<3. Ještě jednou díky! :-K:-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autorka receptu)

    MamlajdaD: Taky zdravím. Vyšlo mi udělat 10 kusů, v receptu to je uvedeno. Nad fotkou, ale uznávám, že se to dá přehlédnout. Dopíšu ještě do poznámky.:-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Merylas: Prosím, kolik je těch "mini dortíků" ze tří bílků? Podle fotky plechu s nepečenými kousky usuzuji, že je jich 12, opravdu jich vyjde tolik ?? :-8 Děkuji a zdravím! :-K:-K

    Odpovědět

Tématické fráze: skladovani pavlova dortu formičky pavlova

Zapomněl/a jsem heslo