Mini Pavlova se šlehačkou

Merylas Kuchařka: Merylas

10 ks Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry 17 názorů

Suroviny

3 bílky
135 g krupicového cukru
1,5 lžíce citronové šťávy
30 g moučkového cukru
1,5 zarovanané lžíce bramborového škrobu
Na náplň:
250 g smetany na šlehání
1 vanilkový cukr - možno vynechat
drobné ovoce, granátové jablko apd.
lístek meduňky nebo máty
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na pečícím plechu s teflonovou fólií vyznačíme kolečka o průměru cca 8 cm, nejlépe pomocí formičky a hladké mouky. Pokud použijeme papír na pečení, tak se formička obyčejnou tužkou obkreslí. Papír pak otočíme těmito "malůvkami" dolů, vyznačení bude vidět.

  2. Bílky vyšleháme s polovinou krupicového cukru v horké vodní lázni asi 3 minuty, dokud se cukr nerozpustí. Nejlepší je použít nerezovou mísu a tu na hrnec "posadit". Pak směs přendáme do šlehací mísy, přidáme druhou polovinu krupicového cukru, citronovou šťávu a vyšleháme na pevný a hladký sníh. Nakonec už lehce vmícháme prosátý moučkový cukr smíchaný se škrobem.

  3. Hmotu vložíme do cukrářského sáčku s řezanou kovovou špičkou a nastříkáme nejdříve dno a pak zvednutý okraj korpusu - jako misku.

  4. Vložíme do trouby vyhřáté na 120°C a pečeme cca 50 minut. Pak troubu vypneme a korpusy necháme v troubě dosušit, dokud nevychladnou. Hotové by měly být na povrchu křupavé a uprostřed měkké, pěnové.

  5. Ze smetany vyšleháme šlehačku, můžeme přidat vanilkový cukr. Naplníme do cukrářského sáčku s hladkou špičkou a jednotlivé korpusy naplníme. Nakonec dozdobíme ovocem.

Poznámka

Zdroj receptu: Vaříme krok za krokem.

Uvedené množství je na 10 ks.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 469 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Mini Pavlova se šlehačkou

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    Tady už bylo zodpovězeno. Děkuji. :-K

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Kristen1993: určitě, já dávám pouze kukuřičný škrob, např. Maizenu.

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Kristen1993: Určite môžete. Ja dávam len kukuričný.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    Kristen1993: co zkusit nejjednodušší verzi? 2 bílky z velkých vajec + 100 g cukru krupice, 8 minut cca v robotu na vysokou rychlost...vyzkoušeno podle Kuchařky pro dceru a ok....

    Odpovědět

  • Kristen1993 Kristen1993

    Mám doma kukuřičný škrob,můžu ho taky použít nebo musí být bramborový?:-?

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    A všem děkuji :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    maris: Je to tak, někde je cukr prostě nenahraditelný. Kdysi jsem zkoušela tohle: https://www.toprecepty.cz/recept/22150-dia-snehova..., přečti si ale poznámku. :-) Nevím ale, jak se podaří třeba s jiným sladidlem, než jsem použila já. :-K

    Odpovědět

  • Merylas Merylas(autor receptu)

    magdalenka: Já bych naplněné do druhého dne nenechávala, ale nemám vlastní zkušenost s delším skladováním už naplněných korpusů. Když se naplní, tak se můžou nechat v chladu cca 2- 3 hodiny. Stanou se pak křehčí, krusta na povrchu je stále pevná, ale stačí ťuknout vidličkou a rozpadá se. Musí se i velmi opatrně s přendáváním na talíř.:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Frantiska: děkuju, já jsem si to myslela;-), zkusím to podle odkazu, tak nějak jsem si to představovala, ale s xylitolem nebo s erythritolem. Stevie mi nechutná.:-8

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    maris: Bohuzel, tohle bez cukru proste nejde. Jde udelat neco podobneho, ale clovek k tomu nesmi pristupovat s ocekavanim, ze to bude jako pusinky nebo pavlova :)

    https://cukrfree.cz/cukrfree-pavlova/

    Odpovědět

  • SilviaD SilviaD

    Vyzerajú prekrásne. Veľmi sa mi páči, že zostali po upečení také pekné biele. Veľkú robím často a tiež plním len so šľahačkou. Tak nám chutí najviac.

    Odpovědět

  • maris maris

    Já to taky miluju, i obyčejné sněhové pusinky, ale bohužel taky nemůžu, ale přiznávám, že když mám možnost, tak vždycky zhřeším. Už jsem si říkala, že to zkusím s xylitolem, ale nevím, jestli se mi sníh dobře vyšlehá a jestli bude držet. Myslím, že tam ten cukr hraje svou roli.
    Maruško, pokoušíš mě;-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Nádhera, Merylka! Perfektný popis. Pavlovu som akosi tiež doteraz "obchádzala". Ešte dotaz - naplnené misky vydržia dlhšie, nerozmočia sa, alebo je dobré v deň naplnenia skonzumovať?

    Odpovědět

  • casino casino

    No, nejen v naší famííílii velmi, velmi oblíbená dobrota...:yes::yes::yes:
    ***
    Z komerčních důvodů šleháme šlehačku s mascarpone (vydrží déle) :-K

    Odpovědět

  • MamlajdaD MamlajdaD

    Merylas: Děkuji, :-K opravdu jsem se nepodívala, omlouvám se. ;-):-8 Už dlouho se na dort Pavlova chystám, a tak se k tomu snad donutím, já to sice nesmím, ale přijede návštěva a tak možná udělám a jedním kouskem "zhřeším";-):-D<3. Ještě jednou díky! :-K:-K

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mini pavlova videorecept mini pavlova mini pavlovy videorecept pavlova recept recept na mini pavlova mini pavlova recept pavlova recept mini pavlova recept pavlova recept na pavlovu mini pavlovky recept moucnik pavlova recept mini pavlova recept top recepty pavlova recepty mini pavlova recepty recept na mini recept na pavlova miny pavlova recept kolik by stál dortík pavlova formičky na pavlovu