Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 25 220 kJ / 6 028 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 67,73 g |
Tuky | 291,06 g |
Vláknina | 10,70 g |
Cholesterol | 1,66 g |
Sodík | 5,14 g |
Sůl | 0,44 g |
Sacharidy | 779,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Cukr, máslo, vejce, žloutky a med ušleháme nad parou do zhoustnutí (asi 10 min).
Krok 2: Vmícháme mouku se sodou, nejdříve háky, pak vařečkou.
Krok 3: Přímo na pečícím papíře odvážíme půlku těsta = 320 g
Krok 4: Přes rozstříhnutý mikrotenový sáček rozválíme na velikost plechu. Pracujeme poměrně rychle, čím víc je těsto chladnější, tím hůř se vyvaluje. Tlustší kousky krajů můžeme seříznout a těstem nastavit chybějící část plátu.
Krok 5: Pláty po jednom upečeme při 180°C/8-10min. Hotové skládáme na sebe na rovnou plochu.
Krok 6: Cukr na krém zkaramelizujeme. Vlijeme mléko se žloutky a pudinkem a za stálého míchání rozvaříme. V ještě teplém krému rozpustíme máslo a pak krém necháme trochu vychladnout.
Krok 7: Lžící ho naneseme na oba pláty a ty položíme na sebe.
Krok 8: Povrch posypeme kakaem nebo Grankem a medovník necháme provlhnout do druhého dne. Okrojíme okraje, úhledně nakrájíme a můžeme podávat.
Zveřejněno 17. 12. 2008
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Moje poznámka
Medovník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZWG
Nejnovější recepty
Dortíčky s hroznovým vínem a rybízem
Přidáno před 4 hodinami
Rychlý pohár s ovocem
Přidáno před 4 hodinami
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 4 hodinami
Pomerančový pohár
Přidáno před 4 hodinami
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 5 hodinami
Domácí nočky se zeleninou na smetaně s kousky lososa
Přidáno před 6 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zapečený špenát
chocho před 1 hodinou
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 1 hodinou
Domácí rizoto
MarketaAn před 2 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 3 hodinami
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 5 hodinami
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 6 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 7 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 7 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 8 hodinami
Tématické fráze:
medovník recept,
nejlepší medovník na plech,
medovník,
náplň do medovníku,
recept na medovnik,
medovník na plech,
medovnik cena,
medovník prodej,
medovník nápln,
recept medovník,
cena medovníku,
předpis na medovník,
prodej medovníku,
náplň medovník,
medovník s pudinkem,
krém do medovníku,
medovník recepty,
krém na medovník,
medovník předpis,
recepty na medovník
Suroviny:
cukr moučkový,
máslo,
žloutek,
med,
mouka hladká,
soda jedlá,
cukr krystal,
mléko,
žloutek,
pudink vanilkový,
máslo
Komentáře (33)
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba!
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!