Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Medovník

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

17. 12. 2008 14:36

Suroviny

Kuchařky
Ivy Trhoňové
právě v prodeji

Iva Trhoňová

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie25 220 kJ / 6 028 kcal
Bílkoviny67,73 g
Tuky291,06 g
Vláknina10,70 g
Cholesterol 1,66 g
Sodík 5,14 g
Sůl0,44 g
Sacharidy779,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

12. 6. 2012 08:16

Kokoska::-O tak to taky nechápu, tento medovník jsem dělala už mockrát. Jestli se ti chce, mrkni sem, na sk.topky http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, kde mám u receptu i fotopostup.
Těsto se lepí přirozeně, proto ho vyvaluji mezi dvěma mikroteny. A po pečení samozřejmě tvrdé je - to není chyba!:-) Po namazání krémem do druhého dne změkne. Připíšu to do receptu.

Kokoska Kokoska

5. 6. 2012 12:34

těsto se mi vůbec nepovedlo:no:lepilo se,trhalo a po upečení bylo tvrdý jak šutr:-(nevím kde jsem udělala chybu......postup jsem dodržela...

silva

14. 4. 2011 13:07

Je naprosto vynikající!!! Vyzkoušela jsem jich už hodně, kupovanou Marlenku miluju, ale tento je bezkonkurenčně nejlepší, hned měkký a chuťově opravdu super!!!!!!!!
:-)

martina 72

5. 9. 2010 20:56

Phamka, do hrnce naleješ vodu a přivedeš ji k varu. Na tento hrnec, ve kterém se vaří voda posadíš další hrnec, do kterého vložíš uvedené suroviny a šleháš nebo vaříš, tomu se říká šlehat nebo vařit nad parou.

phamka

5. 9. 2010 16:00

jak nd parou ?

cathleen cathleen

26. 8. 2010 08:27

:-OProč bych měla něco dovolovat? Jak budeš moct, hned fotečky dodej, budu ráda!:-8
Fotky s postupem jsem dávala na http://www.toprecepty.sk/recept/1257-medovnik/, nechtěla jsem sem dávat stejné...a děkuju:-K

Paprika Paprika

25. 8. 2010 22:54

Válela jsem vychladlé těsto (pokojové teploty). Těsto je krásně měkké, ale tím pádem se dost lepí, takže to válím přímo na pečící folii (kdo nemá tak na pečícím papíře) a přes fresh folii. V jiném receptu, který jsem dělala, je těsto více tuhé, nelepí se tolik, jde huře vyválet, ale hlavně chuťově je pak jinde. Tohle je pro mně 1.
Jestli Catleen dovolí, tak sem dám ještě pár fotek z přípravy.;-)

Majka

25. 8. 2010 17:47

Papriko, děkuji za odpověď. Bylo mi jasné, že množství surovin je na 2 plechy. Jenomže někdo peče na malém plechu, někdo v dortové formě (viz. fotografie). A jak se s těstem pracuje? Jde dobře vyválet? - viz. předešlý můj dotaz. Nerada bych opět posilovala ruce. :-)) Někdo radí, že medové těsto udržovat v teple a rychle válet.

Paprika Paprika

25. 8. 2010 17:17

Pekla jsem z dvojité dávky a vyjde to akorát na 4 velké plechy. Ze zde uvedených surovin je to na 2 plechy, které se pak překrojí napůl, jak píše Catleen nahoře.;-)

Majka

25. 8. 2010 15:32

Tento recept mě velice zaujal. :-)) Chtěla bych se zeptat Papriky na pláty těsta. Upekla jste jenom 2 pláty, které jste pak překrojila napůl, a s překrojením tak vznikly 4 pláty těsta? Nebo jste těsto dělala z dvojnásobné dávky a pekla vlastně 4 velké pláty. Množství surovin je na velký - klasický plech? A pak bych se ráda zeptala jak se s těstem pracuje. Jednou jsem dělala medovník a ten se mi vůbec nedal rozválet. I když jsem pracovala rychle, tak těsto doslova tvrdlo pod rukama a velice špatně ho šlo rozválet na tenké pláty. Děkuji za vysvětlení. Papriko, ten váš medovník na fotce je :yes: :-p

Paprika Paprika

25. 8. 2010 09:02

Vždyť já tu fotku z července dala až dnes ... to jsou poslední dobou dohady :-D:-D:-D Asi budou erupce na slunci nebo mám dlouhé vedení :-D:-D:-D Jdu už raději do té kuchyně.;-)

cathleen cathleen

25. 8. 2010 08:51

:-8Za fotku z července jsem nechválila - většinu měsíce jsem tu nebyla, nevšimla jsem si jí, tak promiň:-))
Ale psalas, že dáváš + a přidáš fotečku (tak jsem myslela, že toho, který se dnes chystáš péct).
Tak ať se ti zase povede a sousedka má radost!:-K:yes:

Paprika Paprika

25. 8. 2010 08:31

Ta fotka je z července a pochvala je tudíž trochu opožděná :-8:-8, ale byl mňam. Ten dnešní asi neochutnám, bude to dárek na jejich rodinnou oslavu. ;-)

cathleen cathleen

25. 8. 2010 07:53

Jé, děkuju. Za pochvalu a předem i za fotku. Medovník nám taky opravdu moc chutná, má ale jednu vadu - velice špatně se od něj člověk odtrhne:-//. I když už jsme jím přeslazení, za chvilku, když slehne, se k němu stejně vracíme:-D Aspoň pro kousínek....:-8

Paprika Paprika

25. 8. 2010 07:48

Dnes jdu péct znovu tento medovník. Dělala jsem jich už několik, včetně toho z kupovaných plátů, ale tenhle je bezkonkurenčně nejlepší:yes::yes::yes:. Pekla jsem ho v červenci na své vlastní narozeniny a všichni říkali, že je lepší než kupovaná Marlenka. Pláty jsem promazávala krémem s převařeného salka (mám ho stále v zásobě). Doufám, že se mi povede i tentokrát protože bude pro mou báječnou sousedku k 50. narozeninám.
Catleen ode mně máš 1***, ale tady ti mohu dát jen + ;-) a přidám ti sem fotečku:-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Naše kuchařka 2

Nově v prodeji!

Koupit

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: medovník recept nejlepší medovník na plech medovník náplň do medovníku recept na medovnik medovník na plech medovnik cena medovník prodej medovník nápln recept medovník cena medovníku předpis na medovník prodej medovníku náplň medovník medovník s pudinkem krém do medovníku medovník recepty krém na medovník medovník předpis recepty na medovník

Suroviny: cukr moučkový, máslo, žloutek, med, mouka hladká, soda jedlá, cukr krystal, mléko, žloutek, pudink vanilkový, máslo

TopRecepty.cz

Medovník

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZWG