Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

7 receptů na jablečnou bábovku: Vláčný a chutný moučník si vás hned získá
Zdroj: Toprecepty, koláž Toprecepty

Bábovky patří mezi ty nejoblíbenější moučníky. Připravovaly je často naše babičky a do jejich pečení se můžeme pustit i my. Vybrali jsme pro vás oblíbené a mnohokrát vyzkoušené recepty na bábovky s jablky. Můžete se spolehnout, že jsou krásně vláčné a lahodné.

Jablka, která použijeme, by měla být chutná a přiměřeně sladká. Můžeme je buď nastrouhat nebo nakrájet na menší kostičky. Předtím je lze oloupat, ale bábovka bude dobrá i v případě, že slupku ponecháme - ve slupkách je totiž nejvíce důležitých živin. Pokud použijeme červená jablíčka, získá díky nim těsto krásnou barvu.

1. místo

Cukr prošleháme s vejci a kakaem. Jablka oloupeme a nastrouháme nebo nakrájíme na drobné kostičky. Zvlášť smícháme ostatní sypké suroviny a vše společně zpracujeme na těsto, které nalijeme do vymazané a vysypané formy. Bábovku pečeme v předehřáté troubě na mírnou teplotu (180 °C) po dobu cca 50 minut.

2. místo

Najemno nastrouhané jablko, citrónová kůra a nahrubo nastrouhaná tyčinka Margot se postarají o výbornou chuť další bábovky. Část těsta ještě obarvíme kakaem, proto bábovka bude na řezu krásně dvoubarevná

3. místo

Smetanová bábovka je upečená z těsta s nadrobno nakrájeným jablkem a s mletými ořechy. Těsto vypracujeme a nalijeme do vymazané a vysypané formy, potom upečeme a po vychladnutí můžeme bábovku polít citrónovou polevou. Bábovka je vláčná, jednoduchá a rychlá.

4. místo

Těsto na další jablečnou bábovku je dochucené medem, skořicí a rozinkami. Zapracujeme do něj také nastrouhaná jablka a dobře promícháme, pak ho nalijeme do formy a povrch uhladíme. Upečeme v předehřáté troubě a vyklopíme na mřížku

5. místo

Mrkvovo-jablečné bábovičky jistě nadchnou i děti. Moučník je plný nahrubo nastrouhaných šťavnatých jablek a mrkve. Je v něm pohanková mouka a rozemleté ovesné vločky. Recept jistě potěší i ty, kdo ve stravě nepoužívají lepek.

6. místo

Část připraveného těsta na mramorovou bábovku obarvíme kakaem a do zbývající části přidáme rozmačkaný banán a jablko nakrájené na malé kostičky. Ovocnou část dáme do formy, přidáme kakaovou část a s pomocí vidličky vytvoříme mramorování.

7. místo

Tato vláčná bábovka voní po skořici, medu a rumu, díky sněhu z bílků je dokonale nadýchaná. V bábovce je spojená chuť najemno nastrouhaných ořechů a nahrubo nastrouhaných jablek. Těsto ve formě pozvolna dobře propečeme, řádnou propečenost vyzkoušíme špejlí.

Podle následujícího receptu upečete rychlou bábovku s nastrouhanými jablky. Bábovka je vláčná a velmi dobrá. Podle videoreceptu ji zvládne i méně zkušený začátečník.

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přidat komentář

Další tipy a triky

Marie

Nejnovější recepty Více