Jak jíst karob a jak chutná? Nechte se inspirovat vyzkoušenými recepty
Rohovník obecný je stálezelený strom, který roste ve Středomoří. Jeho plody jsou dlouhé tmavé lusky. které můžeme znát i pod názvem svatojánský chléb. Z lusků se získává jemný prášek, karob, který svým vzhledem i chutí připomíná kakao.
Karobový prášek (karob) obsahuje proti kakau méně tuku a více cukru. V jeho složení najdeme mnoho užitečných živin - důležité vitaminy a minerály (např. vápník). Karob je také zdrojem antioxidantů a obsahuje vlákninu.
Karob - oblíbená alternativa kakaa
Karob se používá všude tam, kde bychom jinak použili kakao. Jeho chuť je příjemně nasládlá, proto po jeho přidání sladíme méně, než kdybychom použili kakao. Použití je rozmanité. Můžeme ho přidávat do nápojů, dezertů, koláčů, cukroví, sušenek, krémů a sladkých pomazánek. Karob se dá běžně koupit v prodejnách zdravé výživy.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Banana split
Přidáno před 20 minutami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 13 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 14 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 15 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 23 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat kvalitní čokoládu? Sledujte složení, množství kakaa i původ kakaových bobů
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Mléko nahradí maso, psalo se v kuchařkách 50. let. Nechyběly rady na správné dojení a na tvarohový krém dětem místo bonbónů
Komentáře