jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  38 000  receptů

Vepřové v čajové omáčce

Vepřové v čajové omáčce
nahoru
Vepřové v čajové omáčce Vepřové v čajové omáčce Vepřové v čajové omáčce
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Vepřové maso
Doba přípravy Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí Počet porcí: 4

Suroviny:

500 g libového vepřového masa (kýta) já použil ocásky resp. křížovky,
3 ks cibule,
4 KL černého čaje, nebo 4 sáčky,
0,25 l pomerančové šťávy,
3 KL medu,
1PL rumu,
0,4 l vývaru z kostí,
2 PL másla,
2 PL oleje,
sůl,
pepř

Postup přípravy receptu

Maso jsem vykostil, a pečlivě očistil od tučných "švancek". Odřezky a kosti jsem dal na plech a upekl v troubě. Z opečených kostí jsem udělal vývar.
Na másle jsem orestoval cibulku - dozlatova. Přilil pomerančovou šťávu, vložil čaj - černý a přilil vývar.
Osolené a opepřené maso jsem pokrájel na silnější pásky a na pekáčku, ve kterém se pekly kosti, je opékal cca 15 minut v rozehřáté troubě. Po opečení jsem maso vložil do omáčky a dusil až se obsah tekutiny zmenšil na polovinu. Z omáčky jsem odstranil sáček s čajem, maso a rozmixoval. Přilil kapku rumu, přidal med a oříšek másla, řádně promíchal, aby se všechno pěkně rozpustilo a vrátil maso zpět. Nechal jsem prohřát. ...a jedna báseň

Autor Autor: (Miloš Peroutka)
Datum vložení Datum vložení:
14 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Vepřové v čajové omáčce"

autor: mneneznas
vloženo: 22.03.2010 23:22:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik +11 výborný recept,ukládámsmajliksmajlik

autor: gmptop
vloženo: 23.02.2010 18:33:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak ho kup a nedávej ho tam. Až pojedu kolem tak si ho vyzvednu smajlik Miloš

autor: magdalenka
vloženo: 23.02.2010 17:07:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

gmptop, aby som pravdu povedala, neznášam arómu rumu, tak isto aj slivovice...a nebudem predsa kvôli 1 lyžici rumu (na tento recept) kupovať celú fľašu...(iba že by ma niekto obdaroval?) a u nás v obchode sa predáva skutočne "Um"...je to na hlavu postavené...

autor: gmptop
vloženo: 23.02.2010 15:59:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Majdalenko toho rumu se neboj, zůstane z něho jen velmi příjemné aroma po vanilce, skořici, hřebíčku a svatojánském chlebu, ale opravdu jen lžíci, aby nepřetloukl ostatní vůně. Miloš

autor: gmptop
vloženo: 23.02.2010 15:54:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maso chutná voňavě, sladce po medu, pomeranči, cibuli i rumu, černý čaj sladkost stahne a na patře zůstane velmi trvalý čajový šmak. S ovocnými čaji bych neexperimentoval. Nikdo neví co v tom vlastně je. Miloš smajlik

autor: Ivana79
vloženo: 23.02.2010 10:30:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tiež sa mi páči,že je to netradičné,určite vyskúšamsmajliksmajlikEšte sa chcem opýtaťsmajlikten čaj tam urobí aj nejakú chuť,alebo iba farbu?A tak isto aj ten rum...k Vianociam som dostala celú sadu čajov,ale čierny tam nie je.Je tam slivkový s príchuťou rumu,dal by sa použiť?Ďakujem

autor: magdalenka
vloženo: 23.02.2010 10:14:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept veľmi zaujímavý...škoda, že neznášam rum...a bez toho to nie je asi ono...alebo zmením názor? Bodík je tvoj!

autor: eva hubova
vloženo: 22.02.2010 22:08:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Určitě vyzkoušímsmajliksmajlik+1

autor: Colombo65
vloženo: 22.02.2010 21:19:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pane Peroutka já smekám! Jistě výborné a hlavně netradiční a to je to krásné na vaření - fantazie.smajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 22.02.2010 20:15:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vypadá to zajímavě, určitě stojí za vyzkoušení smajlik. Teď mě mrzí, že mám vepřové už naložené, zkusila bych zítra...

autor: AniCiz
vloženo: 22.02.2010 20:08:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik to slyším poprvé..ale člověk má zkusit všechno,takžesmajlik

autor: spagetka
vloženo: 22.02.2010 19:56:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jo, čaj taky používám, jako Maris při zvěřině, jinak černý čaj používala babička a používá i mamka na zkřehnutí tuhého hovězího a vepřového masa.
Tenhle recept mi něco připomíná, musím se mrknout, ale znám to - ne možná stejně, ale obdobně jo. smajlik

vloženo: 22.02.2010 19:40:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda, tak vidím, že ještě nic nevím. smajlik Hodně zajímavý recept.smajlik

autor: allis
vloženo: 22.02.2010 19:33:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik voní to na dálku

autor: Bibinka
vloženo: 22.02.2010 19:28:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nějaké recepty s pytlíkovým čajem už jsem viděla, ale nikdy jsem se neodvážila to udělatsmajliktak že bych to vyzkoušelasmajlik

autor: zizala
vloženo: 22.02.2010 18:48:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Velice zajímavý recept smajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 22.02.2010 18:45:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to určitě vyzkouším. Já používám čaj většinou při přípravě zvěřiny / např. šípkový /, ale takhle to neznám. Ukládám a je to +smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vepřové v čajové omáčce, "čajová omáčka" recept na vepřoveho maca- maso v čajové omačce vepřové čajové recepty s čajem vepřové křížovky veprovy ocasek maso hts křížovka maso vepřové maso v čajové omáčce čajová omáčka maso křížovka veprove v cajove omacce vepřové maso křížovka peroutka na vaření vepřové marinované v rumu recept na vepřoveho maca-kyta




Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty