

Vepřovo-žampiónová omáčka
Suroviny
- vepřové maso
- velká plechovka žampiónů
- cibule
- česnek
- velký rajský protlak
- bazalka
- jalovec
- nové koření
- masox nebo Vegeta
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme.
Přidáme maso nakrájené na kostky a žampióny (bez nálevu). Zamícháme a chvíli restujeme.
Poté přidáme asi 2 stroužky česneku, protlak, bazalku, 4 kuličky jalovce, 3 kuličky nového koření a masox nebo vegetu. Vaříme do změknutí.
Uděláme zákletku (mouka+voda) a vaříme dalších 10 minut na mírném ohni. Promícháváme.
Poznámka od kuchařky
Jako přílohu jsem použila rýži.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřovo-žampiónová omáčka
-
to vypadá moc dobře , určitě prubnu
-
Bibinko jasně nad čerstvé žampióny není to souhlas
-
Souhlasím s Bibinkou, mám taky čerstvé žampiony radši, jinak nedávám vegetu ani masox, nechám vydusit a přidávám drcený kmín a libeček
-
-
-
-
-
Miszo, recept je dobrý a vypadá pěkně, jen bych se přimlouvala, nebo lépe řečeno bych já použila žampióny čerstvé
Ty žampióny v plechovkách mi připadají jako slimáci a nemají tu dobrou chuť
ale ber to, jako můj názor, někomu můžou chutnat moc a dávám ti i přesto 2.bodíka
-
To vypadá moooooooooc chutně