Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

dzungila

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

Rychlý a jednoduchý recept s vepřovým masem a bramborovými noky doplněný o lahodnou smetanovou omáčku provoněnou čerstvým tymiánem. Recept zvládne připravit i začátečník, tak neváhejte a ochutnejte.

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 810 kJ /
2 106 kcal
Bílkoviny155,24 g
Tuky78,55 g
Vláknina10,34 g
Cholesterol 322 mg
Sodík 3,75 g
Sůl9,30 g
Sacharidy191,60 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Krok 3: V pánvi na troše oleje opečeme proužky cibule, plátky česneku a kousky masa dozlatova. Mírně osolíme a opepříme. Krok 4: Opečenou směs přendáme do zapékací nádoby. Krok 5: Noky uvaříme podle návodu na obalu a přidáme k masu. Krok 6: Hořčici promícháme se smetanou a s lístky ze dvou snítek tymiánu. Směs osolíme, opepříme a přelijeme k nokům a masu do zapékací nádoby. Krok 7: Promícháme a vše posypeme nastrouhanými sýry. Krok 8: Zapékáme v troubě při 180 °C, až se sýry roztaví a omáčka začne bublat.

TIP: Gnocchi - nejlepší recepty

Zveřejněno 8. 7. 2013

Poznámka autorky dzungila

Zdroj - časopis Apetit, mírně upraveno.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgo4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jgo4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (29)

Dobrota. K tomuto receptu se budu ráda vracet.

Dodržela jsem přesně ingredience, jen jsem nevařené noky dala do pánve k cibuli, česneku a k masu pár minut opéci, pak zalila smetanou a vším ostatním a dala do trouby... a přidávali jsme si a přidávali, až nic nezbylo :-)

Velká dobrota. Maso jsem měla naložené. Dělala jsem v multifunkčním hrnci, tam jsem opekla maso, cibuli i česnek, přidala koření, trochu jsem podlila a nechala pomalit 5 hodin. Potom jsem na pánvi opekla na troše oleje gnocchi (nevařím, opékám - jsou chutnější) přidala nastrouhané sýry, dochutila, ochutnala a byla blažená. :-)
Až pak jsem si všimla, že jsem zapomněla na smetanu. A víte co ? Vůbec jsem ji nepřidávala a i tak jsme si moc pochutnali. Nebylo třeba.
Děkuji za recept. :-)

Janule25: Já děkuji za pochvalu a těší mě, že chutnalo. :-*:-):-K

Jednoduché a strašně dobré. Moc děkuji za recept. :yes:

:-)<3:yes: noky dělám domácí (ale chápu) a líbí se mi recept:-K

Vypadá to skvěle, rád bych se zeptal jestli by šla smetana nahradit něčím jiným, moc ji doma nemůžeme. Děkuji

Psychokiller: Děkuji a jsem ráda, že chutnalo. <3:-K

Moc dobré, díky. <3

jsem jediný komu se v postupu zobrazuje návod na jahodový dort ? fotky, OK. suroviny, OK. Ale žloutky ? bílky ? vanilkový cukr ? :-D
né, že byto byla překážka ... ale přece. Trocha korekce by se hodila ;-)

JitkaS: Radek: stává se to nyní v období přestavby stránek, nahlášeno adminům, dají to do pořádku.

Zobrazit starší odpověď

Vyzkoušeno - opravu dobrota, jen jsem použila kuřecí maso. :yes:

tento typ jídla mám mooc ráda, máš to parádní:-p:-p:yes::yes:

Líbí:-K:-p:yes:

rychlé, výborné:yes::-D

Pekne..:yes::-p:-K, ulozeno k realizaci..;-)

Načíst další komentáře (12)

Tématické fráze:
noky k omáčce, zapečené noky, bramborové noky s vepřovým masem, domácí noky k omáčce, omáčky s vepřovým masem, gnocchi s vepřovým masem, vepřové maso s noky, omáčka na bramborové noky, zapečené gnocchi s vepřovým masem, hořčičná omáčka s masem, recepty z vepřového masa, noky s masem, vepřové maso recepty, noky s horcicnou omackou, gnocchi s vepřovým, recept zapečené gnocchi, omáčka na noky, hořčičná omáčka, zapékané noky, bramborové noky k omačce

Suroviny:
kotleta vepřová bez kosti, noky bramborové, cibule, česnek, hořčice hrubozrnná, tymián, smetana ke šlehání, sýr gouda, parmazán, sůl, pepř mletý, olej slunečnicový

Přidat fotografie receptu