Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Spätzle s masem a omáčkou

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

lemarti

Středně náročný

Suroviny

Porce: 2 porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie10 208 kJ /
2 440 kcal
Bílkoviny93,04 g
Tuky119,56 g
Vláknina13,50 g
Cholesterol 1,65 g
Sodík 1,51 g
Sůl3,51 g
Sacharidy242,35 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Spätzle - mouku,vejce a sůl dáme do mísy a nejdřív smícháme vařečkou, poté vypracujeme ručním mixerem těsto do hladka. Necháme 20 minut odpočinout. Krok 2: Mezitím si naklepeme maso, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli a špek nakrájíme na kostičky. Krok 3: Na pánvi rozehřejeme olej a plátky masa osmažíme z obou stran. Krok 4: Vyndáme, do výpeku dáme osmažit cibuli se špekem dozlatova. Přidáme protlak, vodu, mléko, masox a necháme zhruba 5 minut vařit. Omáčku dochutíme cukrem a smetanou. Krok 5: Dáme si vařit v hrnci vodu na spätzle a osolíme. Půlku těsta si dáme na prkénko a až se bude voda vařit, nožem začneme odkrajovat malé nudle a házet přmo do vody. Lépe to jde, když je nůž mokrý a prkénko také. Líp to po prkénku klouže a těsto se netahá.

Zveřejněno 14. 3. 2010

Poznámka autorky lemarti

Mašinku na spätzle ještě nemám, tahkle je to pracnější, ale jde to:-)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spätzle s masem a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZ8N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Spätzle s masem a omáčkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/oZ8N

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Petr:Maso se po orestování vyndá a uchová v teple.Jsou to plátky z vepřové kýty,kterým stačí krátká tepelná úprava,zhruba 4+4minuty z každé strany;-)

Jsem blbej nebo neumite psat? Nerozumim tomu jestli se maso po orestovani vari nebo pece..:-//

a řekne mi někdo co to sou ty spätzle???!!!!
:-!:-?

Jahoda:-Kjsem rada ze chutnalo;-)

Bylo to výborné, doporučuji;-)

Leni-super recept a bod letí, protože my bychom si určitě pochutnali:-p

spatzle se u nás dělají dost pravidelně, mám jen jiný poměr surovin (na 3 vejce 300 g mouky, sůl a trochu mléka nebo minerálky) - ale to záleží na každé rodině, jaké má zvyklosti.
Jinak zkuste do nich přidat trochu kurkumy nebo šafrán. Takky jsem zkoušela z rozmixovanými olivami.Někdy přidávám i sýr. Jinak na špatzle mám podobné "udělátko" jako na halušky (menší otvory)
:-p:yes::yes:

Taková jídla mám raději než řízek s bramborovým salátem:-), jak to půjde, vyzkouším:-p:yes:3

Leni:-Kjedním slovem paráda, já si ukládám a 2.hého bodíka posílám;-):yes:

Tématické fráze:
spetzle, spätzle s kuřecím masem, spetzle recept, špecle s masem, spätzle a vepřové recept, spatcle, špetzle recepty, úprava těstovin spatzle, recept na špetzle, špetzle s kuřecím masem, spatzlle, spatzle s masem, specle s omackou, spaczle, špetzle s masem recepty, sparzle, spritzle recept, spatzle s vepřovým masem, jak varit spatzle, m. pattle

Suroviny:
mouka polohrubá, vejce, sůl, kýta vepřová, sůl, pepř, špek, cibule, olej, protlak rajčatový, voda, mléko, masox, cukr, smetana ke šlehání, mouka hladká

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu