

Kysané zelí zapékané s vepřovým masem
Suroviny
- 1,5 kg kysaného zelí
- 1/2 kg vepřového masa
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 4 rajčata (v zimě lze použít i konzervovaná loupaná rajčata)
- sůl
- mletý pepř
- 3 lžíce sádla
- 3 cibule
- tuk na vymaštění pekáče
Postup přípravy receptu
Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a na sádle osmahneme.
Přidáme překrájené zelí a dusíme doměkka.
Mezitím nakrájíme vepřové maso na menší kostičky, osolíme je, opepříme a dusíme asi 15 minut s rajčatovým protlakem a omytými, na čtvrtky nakrájenými rajčaty.
Měkké zelí smícháme s dušeným masem, dáme do vymaštěného pekáče a asi půl hodiny zapečeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kysané zelí zapékané s vepřovým masem
-
Dobrý recept
-
Tento recept je úžasná věc
jako příloha u nás vede k tomuto receptu bramborový knedlík a nejlepší bramborové noky
ěkuji
-
Silvie: jde to i bez příloh
nebo co k tomu?
-
Tohle je klasicky BIGOS, polske tradicni jidlo.
-
Mňam
-
Zrovna je to v troubě :) tak uvidíme....
-
Tohle jídlo je neskutečná dobrota, udělala jsem to sice z bůčku, takže to bylo strašně mastné, ale v sobotu se na něj chystám znovu a použiju trochu libovější maso. Fantastické!
-
Vynikající
-
to nemá chybu...
-
jen to zapékání.....to jako přikryté??? Já jen že to už dělám
-
segedýn
vypadá to jednoduše a taky ukládám. Kluk bude jásat, segedýn miluje.
-
Musym vyzkoušet asi to bude mnamka ukladam.Krasne fotky.
-
Ukladam a urcite udelam. Jen jsem to videl na fotce tak mam hlad!
Bodika yes: -
Je to opravdu výborné a kdo má rád "vepřo-knedlo-zelo", nebo "segedínský guláš", přijde si na své
je to chutí něco mezi tím
Budu dělat častěji
dala jsem fotky a bodíka