Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sněhový rybízový koláč

Pro letní moučníky je typické ovoce, jako například rybíz, který budeme potřebovat v tomto léty osvědčeném receptu. Koláč není složitý na přípravu, jeho nakyslá chuť příjemně osvěží a díky sněhové čepičce vypadá krásně.

Hodnocení receptu je 5,0 (40×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

7. 5. 2010 21:19

Suroviny pro 1 plech

1 plech

Nutriční hodnoty

Energie17 326 kJ / 4 141 kcal
Bílkoviny70,22 g
Tuky164,83 g
Vláknina36,60 g
Cholesterol 851 mg
Sodík 1,00 g
Sůl2,33 g
Sacharidy575,86 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

lola

6. 7. 2011 20:06

jajine:do toho kremu nejde dat taky cukr moučku?

lola

6. 7. 2011 19:52

jajine:jaky cukr?moučku?

jajine jajine

25. 1. 2011 15:08

Jsem moc ráda, že šmakoval;-)

isindy isindy

23. 1. 2011 13:44

jajine, včera jsme dorazili k našim na návštěvu a čekal na nás tvůj výborný koláč...mamka přidala bílý rybiz a musím pochválit :yes: přidávám fotku a bodík ;-)

jajine jajine

23. 8. 2010 19:59

Milá Bodi,jak jsi už jistě vyzkoušela,tak dopečení trvá přibližně 20 minut a s těstem nebudeš mít problém,pokud ho budeš vyvalovat přímo na plechu (nejprve prsty a v závěru malým válečkem):-D:-D

Boďa

19. 8. 2010 10:43

Ahojte, tak jsem to dneska vyzkoušela, ještě se to peče. Nevím jak to dopadne, ale to asi není chyba receptu ale moje, jsem začátečník a vybrala jsem si recept nad mé síly. Dostat těsto na plech byl docela boj, ale nějak jsem to dala. Akorát mi tu chybí info jak dlouho se to tak peče po potření bílkem, jestli jen pár minut, nebo dýl a na kolik stupnů. Já to pohledem zatím nepoznám :( :-8

Boženička

6. 8. 2010 09:36

Dobrý den,
tak tento koláč dělám léta a je výborný. Všem doporučuji k vyzkoušení. Je pravda, že s těstem se hůře pracuje. Já ho vyvaluji po kouskách a na plechu lepím k soubě po upečení to není znát. Moje známá dělá s meruňkami i borůvkami. To jsem, ale nezkoušela.

Déňa

5. 8. 2010 18:20

buchta byla dobrá, ale doporučila bych všem dvojitou dávku surovin na těsto, protože korpus byl moc malinký a sněhu na něho bylo moc, ale jinak výborná:-)

rebeka rebeka

28. 7. 2010 16:11

nenet (neregistrovaný/á) anebo se to rozválí jak to jde a na pomaštěném plechu se to rozťapká hezky rukama až ke krajům;-) na chuti to nic nezkazí:-p

Zdenka1

28. 7. 2010 15:52

Nenet, já těsto válím rovnou na pečícím papíru a potom jen přenesu na plech. Nenech se odradit prvním neúspěchem. Uvidíš, že příště to půjde líp. :yes:

nenet

28. 7. 2010 15:35

Tak mně se to podle tohoto receptu moc nepodařilo:-(, asi nemám dostatek kuchařské praxe. Už jen to rozválení těsta na plech... Těsto bylo sice křehké, ale jaksi velice tenké. Jediným štěstím bylo, že to nakonec chutnalo líp, než to vypadalo :-).

Zdenka1

16. 7. 2010 11:25

Moučník upečen, snězen, pochválen a bodík udělen:-p13:-p

amorhop amorhop

15. 7. 2010 20:20

:yes: díky za receptík dělala jsem o víkendu a nemělo to chybu:-K

Jiřička

5. 6. 2010 00:34

Výborný, znám a v sezoně dělám. Recept mám po mamince. :-)

janek53 janek53

4. 6. 2010 21:31

Zítra jdu na něj a běda mě jestli se nepovede!:-)):-)):-))

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový kolač rybízový koláč se sněhem výborný rybízový koláč vyborny rybizovy kolac se snehem koláč s rybízem a sněhem rybízový koláč na plech rybízové řezy se sněhem piškot s rybízem sněhovy koláč rybízový moučník se sněhem sněhový koláč s rybízem koláč z červeného rybízu koláč s rybízem koláč z černého rybízu se sněhem rybízový moučník rybizova buchta se snehem rybíz koláč koláč z černého rybízu rybízový koláč se sněhem top recepty rybizovy kolac recept

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr moučkový, žloutek, sůl, rybíz červený, bílek, cukr krupice

TopRecepty.cz

Sněhový rybízový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pZ4r