

Kynutý koláč s rybízem
Suroviny
- 500 g polohrubé mouky
- 1/2 kostky droždí
- špetka soli
- 5 lžic oleje
- mléko
- 1 vejce
- 100 g cukru
- černý rybíz
- červený rybíz (bílý rybíz, jahody...)
- Posypka:
- 100 g másla
- 100 g moučkového cukru
- 200 g hrubé mouky
Postup přípravy receptu
Z prísad vypracujeme cesto a necháme vykysnúť.
Vykysnuté cesto rozložíme na vymastený plech a posypeme husto drobným ovocím.
Zmiešame prísady na posýpku a posypeme ňou ovocie.
Pečieme pri strednej teplote.
Poznámka od kuchařky
Ak robíme cesto v pekárni, dávame najprv mlieko.
Ak nie, urobíme kvások a vypracujeme cesto s múkou a ostatnými prísadami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kynutý koláč s rybízem
-
Koláč je výborný
-
veva, to sa nedá presne napísať. Musíš použiť toľko mlieka, aby si vypracovala stredne husté kysnuté cesto. Nemožno povedať, že 1 dl, pretože to môže byť málo, ale aj veľa. Mlieko sa pridáva do kysnutého cesta postupne. Jeho množstvo závisí od múky.
-
Koláč vypadá moc hezky. Jen nevím, kolik dát mléka??? Možná to risknu a dám 1 hrníček?
-
Tejajo
výborný koláč
akorát místo rybízu ( ten bohužel nemám
) jsem dala švestky. Těsto je krásně nadýchané a mám dojem , že se koláč zítřka nedočká
. Dávám bod a dovolila jsem si přidat fotku
-
Hned bych si nabídla,to mám moc ráda.
dávám
-
+6
-
4.
-
Jitka, ja si na koláč ovocie mrazím - biele, červené, čierne ríbezle, jostu, černice aj jahody. A v zime ich už len vyberám a používam, máme drobné ovocie radi aj na zmrzlinu.
-
Nádhera, rybíz miluju. Koláč vypadá velice lákavě. V létě vyzkouším.
-
-
Terezko, já mám chuť
jo a v mrazáku jsou zbytečně dlouho višně, myslím, že je škoda, aby tam zahálely