Linecký rybízový koláč pod sněhem

Daranea Kuchařka: Daranea

Doba přípravy: příprava cca 1h, pečení 30 min plech Moučníky , Dezerty, zákusky, poháry, Řezy s ovocem, bublaniny 11 názorů

Suroviny

Linecké těsto:
300 g hldké mouky
100 g cukru
150 g tuku
2 žloutky
lžíce mléka
vanilka
citronová kůra (podle chuti a potřeby)
0,5 kg rybíz čerstvý (nebo rybízová zavařenina)
sníh:
4-6 bílků
80 g cukru
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vypracujeme rukou hladké těsto, necháme odpočinout a vyválíme na velikost formy, množství odpovídá menšímu plechu.

  2. Rybíz svaříme s cukrem a zahustíme škrobem, rozetřeme na korpus.

  3. Pečeme při 200°C asi 20 min, dokud okraje nezezlátnou.

  4. Z bílků vyšleháme sníh a zašleháme do něj cukr spíš podle chuti než podle receptu. Sníh navršíme na upečený koláč a vrátíme do trouby na 5-10 minut jen než povrch lehce zezlátne.

Poznámka

Dřív jsem dělala z rybízu bublaninu a už se nám to trochu přejídalo. Nápad mám od sousedky a koláč je to výborný, rybíz v něm není tolik výrazný a semínka snadno přehlédnete. Perfektní na léto s bohatou úrodou rybízu.

Recept není pro začátečníky, ani pro ty, kdo chtějí přesně dodržovat postupy :)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 134 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Linecký rybízový koláč pod sněhem

Tématické fráze: linecky kolac s rybizem rybizove rezy se snehem kolač s rybizem a sněhem koláč se sněhem rybízový koláč rybízová buchta se sněhem kolac s rybizem rybízový koláč s tvarohem a sněhem rybízový moučník se sněhem buchta s rybizem a sněhem rybízový koláč s ořechy linecká buchta s rybízem linecký koláč s rybízem a tvarohem linecký rybízový koláč s tvarohem linecké řezy se sněhem rybízový koláč se sněhem a tvarohem rybízový koláč z lineckého těsta linecký koláč s tvarohem a rybízem linecky kolac rezy s rybizem a snehem

Zapomněl/a jsem heslo