jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Rillettes / rijet /

Rillettes / rijet /
nahoru
Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet / Rillettes / rijet /
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pomalý hrnec

Suroviny:

1 kg prorostlého vepřového, použila jsem libový bůček, tuku by nemělo být víc jak 30%, 150 ml bílého suchého vína / nebo vody / 15 g soli,

Postup přípravy receptu

Maso pokrájíme na malé kostky, promícháme se solí, zalijeme vínem a dáme do PH. Dělala jsem na LOW - 8 hodin. Hotové maso rozmělníme naběračkou, dáme i s vypečeným sádlem do misek a necháme ztuhnout. Je to výborná pomazánka na chleba nebo skvěle chutná na toustech.

Poznámka

Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci také cca 8 hodin. V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila.
Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
50 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Rillettes / rijet /"

autor: maris
vloženo: 16.03.2014 06:36:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibinka: Bibi děkuju, moc jsi mě potěšilasmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 15.03.2014 20:35:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris:Maruš, konečně jsem se k té tvé dobrotě dostala, včera jí udělala, dnes byla k večeři a moc jsme si pochutnali. Bodík už jsem dala dávno, tak ti přidám alespoň fotkysmajlik Hodně mi to připomnělo dřívější vepřové konzervy-ty dobrésmajlik

autor: maris
vloženo: 30.01.2014 10:41:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo, Péťo - děkujusmajlik, jsem ráda, že recept " žije "smajliksmajlik a vy jste spokojenésmajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 29.01.2014 21:50:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, pro velký úspěch jsme pomalila přes noc 3,5kg bůčku smajlik Přidala jsem celé oloupané stroučky česneku z celé palice, krapet čerstvě mletého pepře a - výsledek smajliksmajliksmajlik

vloženo: 29.01.2014 17:17:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem dnes v ZEPTRU asi 5hod. Výsledek je opravdu výborný.smajliksmajlik Určitě jsem nedělala naposledy. Posílám bodíčka.

autor: maris
vloženo: 28.01.2014 19:14:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jitka: Jitko - super, díky za vyzkoušenísmajliksmajliksmajlik

autor: jitka (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2014 18:46:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem v litinovém hrnci na sporáku na nejnižším stupni asi 8 hodin - podařilo se, je to výbornésmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 22.01.2014 14:29:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra Ku.: Péťo, mám velkou radost, že jste byli spokojení a moc děkuju za přidané fotečkysmajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 21.01.2014 18:05:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, tak podávám raport smajlik Snad se na mě nebude nikdo zlobit, když ti vyřídím slova mého drahého: "Je to dobrý jak sviňa" smajliksmajliksmajlik Co víc na to říct, je to moc dobrý, ale jednu chybu to má.. Je toho málo smajlik Děkuju za recept, posílám fotky, ale nezlob se, nejsou nic moc, je temno a blbě se fotí smajlik

autor: maris
vloženo: 21.01.2014 08:27:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra Ku.: Péťo, díky za zprávu, hlavně doufám, že s konečným výsledem budete spokojenísmajliksmajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 20.01.2014 22:10:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, zrovna rillettes pomalím, jsem zhruba v polovině a mlsní vlčáci se slízají do kuchyně, vůně neuvěřitelná smajliksmajlik Po přečtení všech komentářů jsem zavčasu přidala sádlo, páč jsem měla bůček výstavní, leč dietní smajlik Zítra podám zprávu, jak to dopadlo smajlik

autor: maris
vloženo: 09.10.2013 07:41:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdena z JM: Zdeni, děkuju za vyzkoušení a moc mě těší že vám chutnalosmajliksmajlik

autor: Zdena z JM
vloženo: 09.10.2013 06:49:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Opravdu výborné.Vyrobila jsem na víkendové posezení u burčáku a všichni se olizovali.S čerstvým chlebíkem,cibulkou,kyselou okurkou.Určitě budu často opakovat.smajlik

autor: maris
vloženo: 08.09.2013 09:31:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Alena: Alenko, prosím, napište nám, jaká spousta surovin tady chybí, ráda se poučím a určitě nejen já.smajliksmajlik

autor: Alena (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.09.2013 09:20:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to velmi, velmi zjednodušený recept!! chybí tam spoustu surovin, stačí se podívat, jak se toto jídlo skutečně vaří ve Francii.smajlik

autor: maris
vloženo: 20.08.2013 12:31:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: děkuju za krásné fotky, mám velkou radostsmajlik
No ale s tím bodem - to je hrůzasmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: senky
vloženo: 19.08.2013 19:19:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znovu jsem dusila rillettes na minulý víkendsmajlik (měla jsem doma větší návštěvu) a konečně došlo i na focenísmajliksmajlik
Posílám už dávno slíbenou fotku a 41.bodasmajlik zjistila jsem s hrůzou, že jsme sice už několik dávek snědli, ale nebodovalismajlik

autor: maris
vloženo: 05.07.2013 17:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jarka skrobakova: Jaruško, moc děkuju za vyzkoušení a krásné fotky, udělala jsi mi radostsmajliksmajlik

vloženo: 05.07.2013 17:29:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, připravila tuhle skvělou dobrotu a máme boule za ušima, rodina chválila. Posílám velikánského valašského boda. Dala bych určitě více, ale nejde to však víš. A posílám foto smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik +40 palečkůsmajlik

autor: Nikina
vloženo: 05.06.2013 20:18:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris: nic se neděje smajlik a už vůbec není zač děkovat smajlik

autor: maris
vloženo: 05.06.2013 20:16:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

senky: moc děkuju jménem Francouzůsmajliksmajlik a já se budu těšit na fotkusmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 05.06.2013 20:15:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikina:moc děkuju za krásnou fotku, promiň, že reaguju až teď, úplně jsem to přehlídlasmajlik Díkysmajlik

autor: senky
vloženo: 05.06.2013 19:16:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, jdu na to už poněkolikáté, poprvé jsem dopadla podobně jako Eliza níž v komentáříchsmajliksmajlik, snědlo se všechnosmajlik pak jsme měli velkou návštěvu a nikdo nechtěl snídat a večeřet nic jinéhosmajliksmajliksmajliksmajlik potřetí jsem nabalila neteři s sebou, aby chudáci neměli na chatě hladsmajliksmajlik naposledy jsem podělila naše kluky při jejich cestách a tentokrát beru s sebou na chatu na víkend já, ale doufám, že už stihnu vyfotit a dovolím si přidat fotosmajlik
Kombinuju 1kg plecka, 1kg libového bůčku a 1kg sádla. Už se těším, jak to tady bude ráno krásně vonětsmajlik

vloženo: 24.05.2013 09:38:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To luxus vynikající, jihočechům ladící. +bodík 38

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 20:42:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris: přidala jsem to slíbené foto. Kdyby se nelíbilo, klidně to smázni smajliksmajlik

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 10:28:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

danielle72: dle Dáši dělám i já, nevkládala jsem, protože je to skoro stejné smajlik i koláč dělám dle ní smajlik

autor: danielle72
vloženo: 23.05.2013 10:25:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Za chvíli Vám vložím recept, podle které děláme "Rillettes de Conneré" doma. Napíšu text vlastními slovy a vložím k tomu i odkaz, snad to nebude nikomu vadit. Byl by hřích nechat si toto "tajemství" jen pro sebe a nešířit recept dálsmajliksmajliksmajlik

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 10:25:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: o tom žádná smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 23.05.2013 10:23:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikina: Určite, veď kedysi sme na dovolenky pod stanom vyrábali všetko možné, zavárala som mäso, klobásy, paštiku. Pohodlnejšie je dať do krabičky a zamraziť.smajlik

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 10:19:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: někde jsem četla, že se to dá i sterilizovat, ale nezkoušela jsem, tak nevím.

danielle72: asi přijedu na návštěvu a vyloupím ti mrazák smajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 23.05.2013 10:16:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

danielle72: My to baštíme len tak s chlebom, nerobím pomazánku ani koláč, vychutnávam si čistú chuť mäsa. K tomu cibuľa alebo paradajky.
Ale zamraziť ma nenapadlo. Pritom je to prosté...smajlik

autor: danielle72
vloženo: 23.05.2013 10:11:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petra Ku.: Já to mám ve dvou devítilitrových nerezových hrncíchsmajliksmajliksmajlik, pomalu na kamnech (sklokeramika)smajlik

autor: Petra Ku.
vloženo: 23.05.2013 10:00:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

danielle72: Dani, asi se zeptám blbě - když nemám pomalý hrnec, tak to dám do litinového, a potom to dusím na sporáku, nebo v troubě na nízké teplotě? smajlik

autor: danielle72
vloženo: 23.05.2013 09:50:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: Přiznávám, je toho trochu vícsmajliksmajlik Ale my to mažeme na chleba, občas to hodím do rizota, k těstovinám, někdy přidám cibulku, krapet hořčice a tak a mám pomazánku...spoustu toho rozdám. Ale dávám si je na mrazák. Ano, bylo to 16 misek o objemu od půl litru do litru a půl...ale když je hladsmajliksmajliksmajlik A je to časově náročné, takže když už, tak užsmajliksmajliksmajlik

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 09:35:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: ze 6ti smajlik to by mi akorát tak stačilo, 3kg je málo, udělám dva slaný koláče a za chvíli je to pryč smajlik A to jsme jen dva smajliksmajliksmajlik PH nemám, tak dělám na sporáku smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 23.05.2013 09:31:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikina:... ale Danka to robí z 9 kg mäsa...smajlik ja robím maximálne z 3 kg a v PH.

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 09:22:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka: ono toho ve finále moc není. Mít větší litiňák, dělám taky víc, strašně rychle to mizí, potvora smajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 23.05.2013 09:20:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

danielle72: to robíš pre celé kasárne? smajliksmajlik

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 08:51:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

danielle72: také dělám bez vína, ale přidávám pepř smajlik včera jsem to trochu neodhadla s časem a šla jsem kvůli tomu spát před třetí ráno smajliksmajliksmajlik Ale máš recht, stojí to určitě za to smajlik

autor: danielle72
vloženo: 23.05.2013 08:45:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikina: smajliksmajliksmajlik A my ho děláme ze 2 kil krkovičky, 2 kila kotlet, 2 kila plecka a 3 kil sádlasmajliksmajlik. Bez vína, jen s mořskou solí. Je to práce na dva dny (první den navečer cca 5 hodin, druhý den 3 - 4), ale stojí to za to. A mnohdy poslouží i jako dárek, který oslavencům věnujeme rovnou s vykoštěným receptem (aby si pro příště udělali svůjsmajlik)

autor: Nikina
vloženo: 23.05.2013 08:03:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělávám velmi často, chtěla jsem přidat recept, ale koukám, že tu již je smajlik Vařím většinou ze 3kg masa - bůček, krkovice a plec + kůže a kosti (to pak vytáhnu)a dávám k tomu 1kg sádla - to pak sleju a normálně používám. Večer přidám foto smajlik A protože vím, jak je to dobré + 37smajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 12.01.2013 09:01:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mimosa: Pavli, moc děkuju za fotky a mám radost, že jsi spokojená, že chutnásmajliksmajlik

autor: mimosa
vloženo: 12.01.2013 08:27:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už mám taky premiéru za sebou.Je to fakt moc dobrý.smajliksmajlik.Dovolím si přidat fotkysmajlik

autor: bohdana
vloženo: 14.11.2012 20:50:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 14.11.2012 18:39:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris: ale musíš uznať, že je to zaujímavá predstava...smajliksmajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 14.11.2012 18:36:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena: děkuju, mám radost, že chutná a oddechla jsem si, že nechceš do PH nacpat měsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 14.11.2012 18:35:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka:Magdaleno opravdu jsem to napsala hloupěsmajliksmajliksmajlikale v PH bylo maso a víno, ne Marissmajliksmajliksmajlik

autor: Irrena
vloženo: 14.11.2012 18:34:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris musím říct, že je to opravdu velká dobrotasmajliksmajliksmajliksmajlikUrčitě budu dělat častějismajlik

autor: magdalenka
vloženo: 13.11.2012 09:08:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Irrena:To vyzerá, že MARIS je v PH...smajlik

autor: Irrena
vloženo: 13.11.2012 09:06:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris už je v PHsmajlikmyslela jsem že mám málo bůčku, ale po zvážení toho bylo 880g, takže jsem přidala přiměřeně víno a sůlsmajlik

autor: Irrena
vloženo: 12.11.2012 16:19:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdyby se dnes na pokecu nemluvilo o tomto receptu ani bych o něm nevědělasmajlikTaková dobrota mi ušlasmajliksmajlik

autor: jura-p (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.11.2012 14:40:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:
Ëlizo, bylo-li to suché, tak to znamená, že teplota byla příliš vysoká. Správně se to nemá ani vařit, ani péci. Když nemáte pomalý hrnec, tak udržovat těsně pod bodem varu na sporáku, česky se tomu říká "táhnout", v troubě nastavit 90 stupňů a doba alespoň dvojnásobná, než jste to tam měla vy.
A když nemáte hodně prorostlý bůček, tak klidně přidat sádlo na vypuštění nebo sádlo už vypuštěné. Nebojte se, nepřepálí se, protože nikdy při přípravě to nepřesáhne 100 stupň.
Nebojte se toho sádla mít hodně, na konci ho seberete a budete mít na chleba, na smažení nebo na příští dávku rillettessmajliksmajlik.

autor: maris
vloženo: 21.07.2012 19:35:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chocolate: no to jsem moc ráda, díkysmajliksmajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 20.07.2012 12:32:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris:Maruškosmajlik, dopadlo to výborně, jednu sklenici jsem poslala včera tátovi a dnes už se ptal, jestli nemám ještěsmajlik...mám, ale už prosvítá dnosmajlik.

autor: maris
vloženo: 19.07.2012 11:12:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc vám děkuju a jsem ráda, že vám francouzská klasika přišla k chutismajlik
chocolate - doufám, že napodruhé bude lepší, někdy moc libové je na škodusmajliksmajlik

autor: chocolate
vloženo: 18.07.2012 17:43:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem v sobotu a bohužel jsem měla, stejně jako Eliza, příliš libový bůček.Každopádně se snědlo vše a dnes mám v PH druhou várku z tučnějšího kususmajlik.+32

autor: jahoda
vloženo: 29.03.2012 20:56:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vera N.: smajlik také to tak dělámsmajlik
Jarka: skleničky zavařím, víčka pěkně chytnou a vydrží dlouho. Je ale pravda, že po otevření je nejlépe co nejdříve spotřebovatsmajlik

autor: Vera N.
vloženo: 29.03.2012 20:49:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem našim chlapům už asi 6x, vždy ze 2 kg masa. Čerstvý chleba, nahoru kolečka cibule a jen si mlaskají. Už nemačkám vidličkou, ale šťouchadlem na brambory.smajlik

autor: Jarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.03.2012 09:41:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Znám podobný recept, který přinesla dcera z návštěvy, dělám ho z polovičního množství - 1/2 kg vepř.plecka, 1/2 kg bůčku a 1/2 kg vepř.sádla, vše pokrájet na malé kostičky, solit, pepřit podle chuti a vařít 9-12 hod. podle množství a velikosti kostiček, doporučuji raději dělat menší množství, rychleji se sní a nehrozí plíseň se kterou už mám rovněž své zkušenosti, zásadně pomazánku uchovávám ve skleničkách se šroubovacím víčkem. Dobrou chuť.smajlik

autor: Regina (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2012 12:40:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikje to výborné!!!!
Už jsem to dělala několikrát, hlavně na večírky.Chlapům to moc chutná, no mě teda taky.

autor: maris
vloženo: 24.01.2012 09:00:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jahoda: jahůdko, díky za informacismajlik

autor: jahoda
vloženo: 24.01.2012 08:54:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sanbibi: běžně zavařuji pro delší trvanlivostsmajlik potom vydrží v chladnu dlouho i měsíce... Jinak po otevření je lepší co nejdříve spotřebovat, jednou mi zůstalo trošku ve sklenici a asi po týdnu už byla plíseňsmajlik

autor: maris
vloženo: 24.01.2012 08:38:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

sanbibi: já bych řekla, tak týden v lednici. Se zavařováním zkušenosti nemám, ale myslím, že by to šlosmajliksmajlik

autor: sanbibi
vloženo: 24.01.2012 08:11:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

holky jak dlouho to vydrzi v lednici? mohla bych to zavarit pro delsi trvandlivost?

autor: maris
vloženo: 14.10.2011 08:25:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza: Eli, díky za fotky, mrzí mě, že to nebylo podle Tvých představ, ale ten bůček je luxusnísmajliksmajlik Tak snad příštěsmajlik

autor: Eliza
vloženo: 13.10.2011 22:35:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidala jsem fotografie pro představu, jak to dopadne, máme-li libovější maso...Je to výborné, ale doporučuji použít poněkud prorostlejší. Já to tak příště udělám.

autor: jahoda
vloženo: 12.10.2011 23:33:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem už asi 10x, PH nemám, ale vůbec to nevadí. Dusím to v litinovém hrnci, nejdříve asi hoďku opékám na plotýnce a dost míchám, než pustí šťávu. Potom v zakryté v troubě asi 2,5-3 hodiny a je hotové. Peču pomalinku současně s kůží, tu potom vyndám. Pokud se stane, že je bůček libovější, rozehřeji k tomu trochu sádla, které je vždy v zásobě.
Co se týče soli, dávám raději méně a než jde do trouby, příp. dochutím (občas to promíchám).
Myslím, že tady se nedá ani tímto způsobem nic pokazit, jen se nesmí péct při velké teplotě, aby z toho nebyly škvarkysmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 12.10.2011 23:21:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Popravdě se mi to nepovedlo tak, jak jsem si představovala a jak má výsledek vypadat. Ale pouze proto, že jsem použila moc libové maso. Sice jsem koupila bůček, ale až zítra přidám fotky, včetně surovin, bude jasné, že takto libový nepoužívat!
Připíšu to raději ještě pod obrázek. Měla jsem radost z krásně libového bůčku, ten byl snad ze selete, nevím...ale v tomto případě se použití jakoby lepšího masa ukázalo kontraproduktivní.
K tomu výsledku, což bylo sice dokonale upečené, ale poněkud suché maso, které by namazat nešlo ani omylem, jsem musela přidat celou kostku sádla. Ale jelikož bylo přidané ex post, maso se nenacucalo. Má chyba.
Jinak je to velmi chutné, manžel, který neví, jak by to mohlo vypadat (jak si to představuju i podle Maríska fotek), si hrozně pochvaloval a snědl hned několik krajíců.
Ještě doporučuji dodržet množství soli, které udává Maruška, já jsem dala 2 lžíce (20 g) mořské soli a je to ažaž, fakt na hranici.
Takže příště koupím prorostlejší maso, tohle bylo jak kýta.smajlik

autor: BILKOVAI
vloženo: 12.10.2011 17:58:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza, tak jak to dopadlo? Chtěla bych to taky vyzkoušet. Napiš své postřehy, čeho by jsme se měli vyvarovat atd...smajlik

autor: maris
vloženo: 11.10.2011 20:54:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza: Eli, snad se povede. Mám dojem, že jsi jasný adept na PH smajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 11.10.2011 20:28:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maruško, moc děkuju.smajlik Už jsem to přendala do trouby, stáhla na 120°C, ale zatím to vypadá jako drobnější moravští vrabci (nebo brabci smajliksmajlik ). Sice je to bůček, ale hodně libový... Vařím současně vývar z kůže, kterou jsem odřízla, tak jsem to tím trochu podlila. Uvidím, když se nepodaří, koupím příště maso prorostlejší...(no a nebo ten PH, i když nejlepší bude to nechat na Ježíškovi smajlik )

autor: maris
vloženo: 11.10.2011 19:28:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza: Eli, asi by to v troubě bylo lepší, péct pomalu - jako kachnu.smajlik Já je dělám v PH a tam se nic nepřipaluje.
Dává Ti se odkaz na Oliv kuchařku - tam je dělají v litiňáku a je to podlité vodou, docela dost, tak že na sporáku je to asi potřeba.smajlik

autor: Eliza
vloženo: 11.10.2011 19:05:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris: To se nic neděje...smajliksmajlik Ale zeptám se - fakt se to ničím nepodlévá? Jen to víno v úvodu? Trochu se mi to totiž přichytává (po 3 hodinách), tak mi napadlo, strčit do trouby...dám tak 150°C...Mohlo by to tak vyjít?

autor: maris
vloženo: 11.10.2011 19:02:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eli, promiň, že jsem neodpověděla,smajlik nebyla jsem tu, ale Rebi mě zastoupila skvělesmajlik. Já značku opravdu nevím, ale určitě bylo suché, protože jiné by se u nás nenašlo.smajlik Že se povede - o tom nepochybuji, ale doufám, že budeš spokojená a bude vám chutnat. smajlik
V Praze jsem zatím jen jednou nohou, ještě pojedeme, ale už ne na dlouhosmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 11.10.2011 17:03:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už mám na sporáku, ale o dvě hodiny později, než jsem chtěla...smajlik (To je tak, když coby zodpovědná matka pošlete dítě před prohlídkou na gyndě vyčurat a pak musíte přes hodinu čekat, až se nalemtá vody a naplní se jí močový měchýř, protože jinak prý nejde UZ vyšetřit...smajliksmajlik )
No nic, budu to pomalu cmudit, dokud mi nebudou padat víčka a pak to strčím do vyhřáté, ale vypnuté trouby a nechám do rána. Snad se to povede...

A kde je vlastně Marísek, že se nezapojil? Nestěhuje se ona už domů z chalupy?

autor: BILKOVAI
vloženo: 11.10.2011 16:54:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Slina mi ukáplasmajliksmajlik Jsem masožerka, takže receptík putuje do oblíbených a už se těším, až si tuto dobrotu dám na krající vlahého domácího chlebasmajliksmajliksmajlik...+1smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 11.10.2011 13:26:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:No bůček v krazáku mám, což o to, já jsem starej křeček, takže mám pořád zásoby všehosmajlik, ale chtěla jsem ho udělat nějak jinak. Možná hned zítra. A pak zkusím tohlesmajlik.

autor: rebeka
vloženo: 11.10.2011 13:22:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea:ne, to bych neřekla.. spíš jako vepřovka, ale fešáčtějšísmajliksmajliksmajlik nevím, jak bych ti tu chuť lépe popsalasmajliksmajlik
Andrejko, víš, co bude nejlepšísmajliksmajliksmajlik
jdi do tohosmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik
je to fakt skvělééésmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 11.10.2011 13:20:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebeka:Nadi a chutná to jako škvarky nebo jak?

autor: rebeka
vloženo: 11.10.2011 13:11:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:Eli, jak už jsem psala...dlouho jsem to nedělala, ale dala jsem menší množství a pokud si dobře vzpomínám, bylo to slané tak akorátsmajlik
a nedávno tady proběhla debata o soli...fakt je, že ne všechny "solí" stejněsmajlik to jsem ti pomohla, coosmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 11.10.2011 12:36:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nadi, děkuju. Já stejně jiné, než suché obvykle nekupuju, tak je to jasné. smajlik Jo - a jak s tou solí? Mě láká dát původní množství, nezkoušel jste někdo těch 30 g?

autor: rebeka
vloženo: 11.10.2011 12:33:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Eliza:Eli, nejsem sice Maruškasmajlik , ale tuto dobrotu jsem dělala už několikrátsmajliksmajlik, dala jsem , tuším, Veltlín, ale myslím, že značka je celkem jedno...hlavně aby bylo suchésmajlik
a díky za připomenutí této skvělé záležitostismajlik, velmi brzy si též zopakujismajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 11.10.2011 12:18:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, dnes se na to chystám...prosím, jaké jsi použila víno? Tedy pokud si vzpomeneš...nebo jaké bys použila? Nechci to zkazit, když se tak dlouho odhodlávám a zapomínám...
Děkuji.

autor: Iljusa
vloženo: 12.01.2011 10:14:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuto dobrotku dělám od září minulého roka vcelku pravidelně. Proto se stydím, že jsem jí neposlala bodík smajliksmajlik
Omlouvám se smajlik a bodík zasílám smajlik

autor: maris
vloženo: 02.01.2011 11:20:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc děkuji a jsem ráda, že chutnásmajlik
jahůdko, promiň, nějak jsem přehlédla Tvůj kometář, má radost, že rillettes u vás zdomácněly a věřím, že na kolejích chutná, je dobré mít v zásobě, je to výborná rychlovka, když není čas na nic jinéhosmajlik

autor: sumafka
vloženo: 02.01.2011 09:21:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrota!!!! A v PH téměř bez práce.smajlik

autor: jahoda
vloženo: 09.10.2010 23:38:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento báječný recept už jsem musela dělat několikrát. Nemám pomalý hrnec, dělám to tedy tak, že vše pokrájím na malé kousky, podusím na plotně asi půl hodiny a potom v troubě zakryté pomalu peču asi 3 hodiny. Potom vše trochu projedu mačkačem na brambory a mám hotovo.
Díky za recept posílám hlavně od dětí (řekla bych, že tím krmí své známé na kolejíchsmajlik ).smajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 01.09.2010 00:04:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

JOJKY, to já ráda smajlik kašlu na cholesterol, o víkendu koupím bůček a budu sporákovat (na pomalení nemám zařízení smajlik)smajlik

autor: Zdenka1
vloženo: 29.08.2010 19:52:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak jsem také upekla. Ti, kdo ochutnali chválilismajlik. Maris, tobě děkuji za recept a Rebece za to, že mě na něj upozornila. A fotka je také pěknásmajlik +18

autor: maris
vloženo: 29.08.2010 18:27:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Drahuško, jsem ráda, že chutnalo a moc děkuju za fotečkusmajliksmajlik

autor: drahulin
vloženo: 29.08.2010 18:23:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris udělala jsem v pátek a dnes už nic není.smajlikJe to lahůdka.smajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 28.08.2010 18:51:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, děkujusmajlik, musím se smát, jak na fotce za talířkem vykukuje nápis " Zdravý "smajlik, nevím, nevím, jak moc je to zdravé smajliksmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 28.08.2010 18:35:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, tak si zrovna pochutnávámesmajlik a hodně mi to připomíná tu výbornou vepřovou,libovou konzervu za starých časů. Budu dělat častěji a fotku máš přidanousmajlik

autor: maris
vloženo: 28.08.2010 09:07:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doogo, Bibinko - děkujusmajlik
Bibi těším se na fotkusmajliksmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 27.08.2010 21:23:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, dnes jsem tu tvou pomazánku udělala, ovšem normálně na plynu a dlouze sem vařila(nechala převalovat), je moc dobrá a zítra bude k véče, tak ti přidám fotku, bodík už jsem dalasmajlik

autor: Dooga
vloženo: 27.08.2010 21:21:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Bezkonkurenčnísmajlik

autor: maris
vloženo: 24.08.2010 08:40:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Adi, jde to samozřejmě i jinak, původní recept je bez PH, klasicky se to dělá na sporáku, na malém stupni / ohni/ několik hodin, nejlépe v litinovém hrnci.smajlik

autor: Adi (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.08.2010 08:35:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá to skvěle, bohožel nemám PH. Jde to i jinak?
smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 23.08.2010 16:58:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já jsem taky měla málo tučný bůček,ale přimíchala jsem do toho domácí škvařené sádlo a nemělo to chybu...budu dělat častěji a už vím že je lepší prorostlejší bůček...smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Miky 123
vloženo: 23.08.2010 10:18:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

autor: drahulin
vloženo: 20.08.2010 22:04:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris to určitě udělám.PH mám tak už se těším.smajliksmajlik

autor: lucka (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2010 21:56:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tyhle "škvarečky" jsou dokonalé. a Francouzi na dně toho litinového kastrolu nechají ždibec jako základ pro další várku. Čím je ten základ starší, tím jsou škvarečky lepší. smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 20.08.2010 18:30:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebi, já to taky chtěla dělat, nejdřív jsem to honem nenašla, pak jsem zařizovala tu Prahu a nakonec už na to nezbyl čassmajliktak udělám v neděli a chráním si tu na to prorostlý bůčeksmajlik Já už bod dala.

autor: maris
vloženo: 20.08.2010 18:23:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Rebi, to jsem ráda,smajlik oni ti Francouzi ví, co je dobrésmajliksmajlik Fotky jsou nádherné, díkysmajlik

autor: rebeka
vloženo: 20.08.2010 18:15:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jedním slovem..parááádasmajliksmajliksmajlikale asi jsem měla ten bůček hooodně libový,měla jsem samé maso,žádné sádlíčko,příště dám tučnějšísmajliksmajlik bodík už jsem dala,tak aspoň pár fotečeksmajlik
P.S.určitě budu dělat hoooooodně častosmajlikdíkysmajliksmajlik

autor: Vanilka
vloženo: 19.08.2010 19:44:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nááááááááádhera!!!!!!!!!smajlik

autor: maris
vloženo: 19.08.2010 18:42:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jikotko, udělala jsi mi radost, že jsi vyzkoušela a děkuju za fotku, je moc pěkná a je na ní krásně vidět, jak se Ti to povedlosmajliksmajlik Díkysmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 19.08.2010 18:32:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Musím jenom chválit...výborná pochoutka...smajliksmajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 17.08.2010 16:03:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To je výborný nápad,zřejmě ho zítra uskutečním smajliksmajlik,jenom si půjdu pro víno k přítelkyni,doma není smajliksmajliksmajlik,ale už se napřed olizuji...smajliksmajliksmajlik,posílám bodík

autor: yanull
vloženo: 17.08.2010 15:56:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento recept zcela unikl mé pozornosti,smajlik ráda vyzkouším a posílám bodík. Už se těším, jak budu bůček "pomalit" smajliksmajlik +10 smajlik I když ho asi, jak se znám, ještě obohatím nakonec o utřený česnek smajlik

autor: rebeka
vloženo: 16.08.2010 16:19:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

maris,tak mi to stačí,díkysmajliksmajlikdoma mám jenom Lambrusko,jsem líná jít do obchodusmajlikale budu dělat asi o víkendu,do té doby vínko jistě koupímsmajlik

autor: maris
vloženo: 16.08.2010 16:16:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebekosmajlik, já nevím, jak bych Ti popsala, s vínem je to takové ochucenější, ale žádný velký podstatný rozdíl to nenísmajlik

autor: rebeka
vloženo: 16.08.2010 15:51:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak toto určitě vyzkoušímsmajliksmajlikjaký je chuťový rozdíl,když dám vodu místo vínasmajlik

autor: maris
vloženo: 16.08.2010 14:50:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju vám smajliksmajlik
Eli, neváhej, je to moc dobrésmajlik

autor: Eliza
vloženo: 16.08.2010 14:43:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, hned mi něco říkalo, že to bude recept od tebe...smajlik Já už se na tohle jídlo chystám kolik let, ještě na něj bohužel nedošlo...smajliksmajlik
+smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 16.08.2010 14:35:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maris, to je úžasně nápaditý, jen ten PH nemám, tak bych to musela vařit na sporáku několik hodin. To by nám moc chutnalo a ty máš 3.bodíksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 16.08.2010 14:29:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc hezké, s chutí bych si namazala...smajliksmajlik

autor: Klariska
vloženo: 16.08.2010 14:24:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hned bych si dala smajlik.


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

rilletes v pomalém hrnci rillettes rillette francouzská paštika rillettes kachní rillettes recept recepty rillettes recepty rijet recept rijet rillets rillette recept rillettes/rijet/-top recepty.cz pomalý hrnec plíseň co je rijet kachni rillettes rilletes pomalý hrnec rilletes recept kachni rillette kachní rilletes recept na rillettes rillet recept rijett rilettes litinový hrnec recepty recept na rillet francouzské škvarky rijet recept francouzský kachní rillettes rillet riletes rijet recepty rilletes kachní rillet rillettes z kuřecího masa jak uvařit rijet rijet rijet v pomalém hrnci rillettes v pomalem hrnci francouzsky rijet rilettes recept recept rillettes rillettes recept co je rillettes




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz