Těsto na perníčky - hned měkké
Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned. Pak je stačí nazdobit bílkovou polevou a perníčky jsou hotové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 21 986 kJ / 5 255 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 93,54 g |
Tuky | 117,13 g |
Vláknina | 15,30 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 2,08 g |
Sůl | 0,89 g |
Sacharidy | 928,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Krok 2: Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C a připravíme plechy.
Krok 3: Těsto vyválíme a na mírně vymaštěný plech (nebo plech s papírem na pečení) klademe vykrájené tvary, které potřeme vlažnou vodou.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 °C jen krátce, asi 7-9 minut, než se přestanou lesknout a zmatní.
Krok 5: Po upečení perníčky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme je na plechu vychladnout.
Krok 6: Na polevu dobře vyšleháme cukr, bílky a citronovou šťávu. Polevou perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Moje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Nejnovější recepty
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 1 hodinou
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 5 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno před 13 hodinami
Bramborová kaše zapečená s hermelínem
Přidáno před 13 hodinami
Křehký štrúdl
Přidáno před 13 hodinami
Aspik s vajíčkem
Přidáno před 16 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec nadivoko se sušenými houbami
Jan Nemec před 8 minutami
Kuřecí nudličky s kukuřicí a rajčaty
Walderama08 před 14 minutami
Krůtí prsa v jogurtu
Kdyzjehlad před 19 minutami
Dvacetiminutový švestkový koláč
Fitulka před 3 hodinami
Fazolkový salát
Vlasta159 před 7 hodinami
Rajčatové chutney
BlaV. před 15 hodinami
Švestkový kompot
Backurka před 16 hodinami
Rychlý hrnkový ovocný koláč s drobenkou
Mondulka1981 před 17 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
DavidVolvo před 19 hodinami
Omáčka na špagety s cuketou
Majkaa před 19 hodinami
Tématické fráze:
testo na pernicky,
recept na rychlé perníčky hned měkké,
perníčky hned měkké,
perníčky recept hned měkké,
měkké perníčky,
těsto na perníky,
pernicky testo,
nejlepsi testo na pernicky,
pernikove testo,
těsto na perníčky které jsou hned k jídlu,
těsto na perníky po upečení měkké,
recept na měkké perníčky,
perníčky měkké hned po upečení,
pernicky hned k jidlu,
těsto perníčky,
mekke pernicky recept,
perníčky měkké,
testo na pernicky recept,
hned měkké perníčky,
těsto na perník
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
rum,
koření do perníku,
kakao,
soda jedlá,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
citron,
bílek,
tuk
Komentáře (48)
trošku zmateně. Taky jsem u jednoho plechu poctivě potírala vodou,
u druhého plechu jsem se na to vybodla, a nebyl žádný rozdíl :)).
Perníčky jsou ale opravdu krásně měkké, a to i po týdnu, tak doufám,
že měkké i zůstanou. Dovolila jsem si přidat fotky a udělit bodík.