Těsto na perníčky - hned měkké
Pečete na Vánoce perníčky? Možná jste je letos zapomněli připravit včas, aby stihly změknout. Nevadí, podle tohoto receptu připravíte perníčky, které budou měkké ihned. Pak je stačí nazdobit bílkovou polevou a perníčky jsou hotové.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 21 986 kJ / 5 255 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,54 g |
| Tuky | 117,13 g |
| Vláknina | 15,30 g |
| Cholesterol | 1,04 g |
| Sodík | 2,08 g |
| Sůl | 0,89 g |
| Sacharidy | 928,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ze surovin vypracujeme tuhé těsto, které dáme do lednice odpočinout alespoň na 2 hodiny, ideálně přes noc.
Krok 2: Potom těsto z lednice vytáhneme a necháme při pokojové teplotě pozvolna povolit. Včas vyhřejeme troubu na 180 °C. Plechy zlehka vymažeme tukem nebo vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Těsto vyválíme a na připravený plech klademe vykrájené tvary, které potřeme vlažnou vodou.
Krok 4: Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme na 170-180 °C jen krátce, asi 7-9 minut, než se přestanou lesknout a zmatní.
Krok 5: Po upečení perníčky potřeme vejcem rozmíchaným v mléce a necháme je na plechu vychladnout.
Krok 6: Na polevu dobře vyšleháme cukr, bílky a citronovou šťávu. Polevou perníčky nazdobíme.
Zveřejněno 3. 11. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Moje poznámka
Těsto na perníčky - hned měkké
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5LYY
Nejnovější recepty
Linecké perníkové koláčky s povidly a mandlemi
Přidáno před 1 hodinou
Vepřové na kmínu podle ČSN
Přidáno před 4 hodinami
Sachr cukroví
Přidáno před 5 hodinami
Zeleninová roláda se sýrem a šunkou
Přidáno před 5 hodinami
Masové kuličky na způsob guláše
Přidáno před 8 hodinami
Tatarák z červené řepy s estragonovou majonézou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 11 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Gazpacho jak ho dělám já
Sahula před 1 hodinou
Gaspacho - vychlazená španělská polévka
Sahula před 1 hodinou
Masarykovo cukroví
slacja před 1 hodinou
Knedlík z domácí pekárny
magdalenka před 2 hodinami
Vosí hnízda
ZuzanaH228 před 2 hodinami
Polévka z petrželové natě
Kajkajak před 2 hodinami
Vánočka II
iveta.kroul před 3 hodinami
Čokoládová granola
Morskykonik před 4 hodinami
Cibulačka s vínem
magdalenka před 5 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
JanaValkounova před 5 hodinami
Tématické fráze:
testo na pernicky,
recept na rychlé perníčky hned měkké,
perníčky hned měkké,
perníčky recept hned měkké,
měkké perníčky,
těsto na perníky,
pernicky testo,
nejlepsi testo na pernicky,
pernikove testo,
těsto na perníčky které jsou hned k jídlu,
těsto na perníky po upečení měkké,
recept na měkké perníčky,
perníčky měkké hned po upečení,
pernicky hned k jidlu,
těsto perníčky,
mekke pernicky recept,
perníčky měkké,
testo na pernicky recept,
hned měkké perníčky,
těsto na perník
Suroviny:
mouka hladká,
cukr moučkový,
vejce,
máslo,
med,
rum,
koření do perníku,
kakao,
soda jedlá,
vejce,
mléko,
cukr moučkový,
šťáva citronová,
bílek,
tuk
Komentáře (46)
trošku zmateně. Taky jsem u jednoho plechu poctivě potírala vodou,
u druhého plechu jsem se na to vybodla, a nebyl žádný rozdíl :)).
Perníčky jsou ale opravdu krásně měkké, a to i po týdnu, tak doufám,
že měkké i zůstanou. Dovolila jsem si přidat fotky a udělit bodík.