Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Svíčkovou omáčkou potěšíte muže, děti, tchýni i šéfa. Jakmile se ji jednou naučíte, zjistíte, že není tak složitá, jak se navenek tváří. Připravit ji můžete například v troubě a bez gramu mouky. Zkuste ji uvařit podle našeho receptu.
Suroviny pro 6 porcí
6porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 810 kJ / 2 823 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 199,84 g |
| Tuky | 190,27 g |
| Vláknina | 27,40 g |
| Cholesterol | 648 mg |
| Sodík | 3,52 g |
| Sůl | 8,65 g |
| Sacharidy | 65,19 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejprve prošpikujeme maso špalíčky slaniny a osolíme ho. Prošpikujeme ho tak, že nožem prořízneme otvory, do kterých "navrtáme" slaninu. Ideálně nám to půjde, pokud necháme proužky slaniny před tím v mrazáku zmrznout.
Krok 2: Poté na másle necháme zesklovatět cibulku a na ni dáme všechnu zeleninu.
Krok 3: Přidáme koření (pár kuliček nového koření, pár bobkových listů) a restujeme cca 10 minut, ale hlídáme a občas promícháme. Zalijeme octem.
Krok 4: Přidáme maso, které osmahneme po všech stranách do zatáhnutí.
Krok 5: Podlijeme vodou a pečeme v troubě na 200 °C asi 1,5 až 2 hodiny přiklopené pokličkou.
Krok 6: Když je maso měkké, vyndáme ho z pekáče, odstraníme bobkový list a nové koření, zeleninu rozmixujeme ponorným mixérem dohladka a přilijeme smetanu. Případně dochutíme citronovou šťávou.
Krok 7: Není třeba zahušťovat omáčku moukou rozmíchanou ve vodě. Omáčka je hustá jen díky rozmixované zelenině.
Zveřejněno 30. 12. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOnY
Moje poznámka
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oOnY
Nejnovější recepty
Kachní prsa s čekankovým salátem podle Mirka Kaliny
Přidáno před 11 hodinami
Krémová česnečka
Přidáno před 12 hodinami
Buchta na plech
Přidáno před 13 hodinami
Polévka z červené čočky
Přidáno před 14 hodinami
Zapečené špagety à la lasagne
Přidáno před 15 hodinami
Zelí bílé hlávkové zase jinak dělané
Přidáno před 15 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
brtna před 6 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
Jan Nemec před 7 hodinami
Gulášová polévka z hlívy ústřičné a kořenové zeleniny
brtna před 8 hodinami
Rýže s domácí vepřovkou na srbský způsob
Sahula před 9 hodinami
Tarhoňoto na srbský způsob
Sahula před 9 hodinami
Vepřové maso na thajský způsob
Sahula před 9 hodinami
Krůtí srdíčka na smetanovém halali v PH
DunkaStehlikova1975 před 11 hodinami
Vaječná tlačenka
[email protected] před 13 hodinami
Koprová polévka
Jikaprg před 14 hodinami
Hrníčková bábovka s tvarohem a olejem
Jjulie před 14 hodinami
Tématické fráze:
recept na svíčkovou,
lák na svíčkovou,
lák na maso na svíčkovou,
svickova omacka pro zacatecniky,
recepty svíčková,
koření do svíčkové,
svickova,
svíčková na smetaně pro začátečníky,
jednoduchá svíčková,
hovězí falešná svíčková na smetaně recepty,
maminčiny recepty,
hovězí zadní falešná svíčková,
koření na svíčkovou,
příprava svíčkové,
falešná svíčkova,
falešná svíčková omáčka,
maminčiny recepty maso,
jak prospikovat maso,
falešná svíčková recepty,
svíčková lák
Suroviny:
svíčková falešná,
slanina uzená,
máslo,
cibule,
zelenina kořenová,
bobkový list,
koření nové koření,
ocet,
smetana na vaření
Komentáře (64)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
Jenom Barbar ochucuje svíčkovou octem.
casino: jinak, všimla jsem si, že ty máš vždy tendence recepty druhých shazovat. Asi jsi šéfkuchař v luxusní restauraci. Takže tady jsi proto, abys nás, dennodenní kuchařky, naučil, jak vařit?
Opravdu nebylo potřeba zahušťovat. Dělala jsem v troubě. A zeleninu jsem trochu nechala s cukrem zkaramelizovat.. výborná