Jednoduchá "svíčková "z papiňáku

Anna Kocikova Kuchařka: Anna Kocikova

Doba přípravy: 70 minut,z toho 40 minut vaření v papiňáku 4 porce Pro začátečníky 62 názorů

Suroviny

900 g hovězí kližky vcelku
2 bobkové listy
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
2 mrkve
2 kořenové petržele
silnější plátek celeru
250 g trvanlivé smetany na šlehání
1 vrchovatá polévková lžíce hladké mouky
2-3 polévková lžíce octa
sůl
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do papiňáku (tlakového hrnce) vložíme opláchnuté maso, očištěnou kořenovou zeleninu a nejlépe do vajíčka na luhování sypaného čaje všechno koření (tím si usnadníme pozdější lovení kuliček z vývaru). Vše zalijeme 800 ml horké vody, mírně osolíme, zakryjeme tlakovou poklicí a od doby varu(až začne hrnec hodně syčet, ucházet) na mírném plameni vaříme 40 minut.

  2. Hrnec ochladíme, popřípadě odpustíme ventilem zbytek vzduchu a otevřeme.

  3. Všechny suroviny z vývaru vyjmeme, maso nakrájíme na cca 2cm silné plátky, odložíme stranou, zeleninu vidličkou rozmačkáme a dáme zpět do vývaru. Hladkou mouku rozmícháme se smetanou, vlijeme do horkého vývaru a za občasného promíchávání provařujeme 15 minut.

  4. Poté vložíme nazpět nakrájené maso, dle chuti přikyselíme, dosolíme, necháme 2 minutky provařit a můžeme podávat. Jako příloha jsou vhodné různé druhy houskových knedlíků.

Poznámka

Já tento druh papiňákové svíčkové dělávám tak, že vše uvařím večer, do vývaru dám převařit ocet a vložím nazpět rozmačkanou zeleninu a nakrájené maso, které přes noc do sebe všechny chutě krásně natáhne. Postup přípravy je dál pak stejný, jak je výše uvedeno. Nám takto připravené maso chutná víc, než když se peče v troubě. Pokud chceme mít odlehčenější verzi, tak místo smetany rozmícháme mouku v 250ml mléka a v závěru přidáme slabý plátek másla na zjemnění. Místo hovězí kližky můžeme použít i vepřové plecko v celku(v papiňáku připravíme za 25minut), hodí se i plátky z drůbežího masa(v papiňáku 15minut).

Přidávám odkaz na velice dobré hrníčkové knedlíky,které jsem dělala jako přílohuhttp://www.toprecepty.cz/recept/3165-hrnickove-kne...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 465 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jednoduchá "svíčková "z papiňáku

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Byla jsem dlouhou dobu mimo internet...také jsem pro,ať se nic nemaže;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    hosta:
    No, pokud zde poslední, nyní už bezpředmětné, komenty hodláte "z výchovných" důvodů ponechat nejsem proti, ale snad za ten můj nepoletím z TOP, jako minoritní spoluobčan z hospody... ;-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jsem tu fotku smazala

    Odpovědět

  • maris maris

    casino: :-D snad se někdo kompetentní najde;-):-)

    Odpovědět

  • casino casino

    maris:
    No a jste si si si jista, že admini rozeznají koprovku od svíčkovééé, he? :-D

    Odpovědět

  • maris maris

    Merylas: myslím, že takové jasné případy jako tento - koprovka ke svíčkové - by měli admini bez milosti mazat, protože potom soutěž ztrácí veškerou solidnost a férovost, jestli to tedy nebudou vyhodnocovat všechno až na závěr a tyto fotky nebudou brát na zřetel.

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    Merylas: :-D:-D:yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Eja57: Jejda, použila jsem částečně tvá slova.:-)

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    mika59: Měla jsem stejný názor. Ale je vidět, že drtivá většina soutěžících jen prochází své foto-databáze a kde to jen trochu jde, tak foto přidají. Stylem omáčka jako omáčka, maso jako maso, dokonce i rohlík jako houska atp. A případně když potřebují ještě jedno foto k jinému jídlu, tak foto v nějakém prográmku na úpravu fotek oříznou a použijí ještě jednou. Je to zajímavé pozorovat.:-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57(moderátorka)

    mika59: je tady víc adeptů:-D někteří se registrují 19.11. a hážou sem fotky vidlema - tady je to jasné, ale bábovka jako bábovka a buchty jako buchty...recept se z toho opravdu nepozná....:no:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

    cathleen: No já jsem myslela že to mají být fotky jídel uvařenych podle daného receptů a ne fotky podobné..:-O

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Handika: vypadá to, že sis v rámci soutěžního zápolení spletla koprovku se svíčkovou. že :-? Na přidaném fotu rozhodně svíčková podle receptu není.

    Odpovědět

  • rihana: Moc děkuji:-8:-K

    Odpovědět

  • rihana rihana

    Dnes vyzkoušeno, děkuji za recept. Já si již bez papiňáku nedokážu vaření představit. Ten kanec je fakt kanec.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova(autorka receptu)

    Ladislav Vávra: Děkuji za komentář:-8:-KTen rozmarýn a olivový olej je také moc fajn:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2 3 4 5

Tématické fráze: svíčková na smetaně v papiňáku králík na smetaně v papiňáku svickova v tlakovem hrnci svíčková omáčka v papináku svíčková na smetaně v tlakovém hrnci svíčková v tlakáči jednoduchá svíčková omáčka svíčková z kližky svíčková na smetaně z papinaku jednoduchá svíčková na smetaně hovezi svickova v papinaku vaření v papiňáku svíčková z tlakového hrnce svíčková na smetaně v tlakáči králík v papiňáku papinak svíčková na smetaně vařená recept na svíčkovou v papinaku recept na jednoduchou svickovou svíčková omáčka v tlakovem hrnci