Jahodový džem
Voňavý jahodový džem s kousky celých jahod vnáší do naší kuchyně kousek léta i v časech třeskuté zimy, kdy si jej přidáme na chléb s máslem nebo jím ochutíme palačinky či lívanečky. Připravte tuto skvělou marmeládu a buďte vybaveni i na zimu.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 14 790 kJ / 3 535 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 7,00 g |
Tuky | 3,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 10 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 860,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pro delší trvanlivost můžeme přidat konzervační přípravek (petosu, nebo sterilovat).
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 6. 2015 22:55
Ahoj, se zavařováním začínám... Proč se nesmí přerušit var? Díky
10. 6. 2015 22:54
Tak ten bych si s chutí dala . Mám ráda na pečivu celé kousky ovoce
10. 6. 2015 21:29
Všem co neví co je džem (jam) a diví se dlouhému vaření. Vězte, že džem je ovoce svařované tak dlouho, až se zahustí samo sebou, tedy třeba jahody se svařují na cca třetinu původního množství, tedy ze tří kil jahod je cca kilo džemu. Džem je samozřejmě bez přídavku cukru ! Ty fofrpostupy jsou pseudomarmelády.
17. 10. 2014 14:48
Ahoj Jituš, narodila jsem se také 6.4.- ale v roce 1945. Čtu Tvoje recepty,jsi šikovná holčina!!!!!!
22. 7. 2014 20:22
JÍDLÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!
27. 6. 2014 15:30
Na džemy vařím do 6 minut, udělám zkoušku tuhnutí a je to. Pokud se vaří déle, tak se vyvaří všechny cenné látky
27. 6. 2014 15:22
Recept je jednoduchý,ale nevím,proč vařit jahody hodinu!?Stačí celkem i s rozvařením a zahuštěním 15 min.(5 min.rozvařit pomačkané jahody a 8-10 min s cukrem)
Markéta:
Markéta:
14. 6. 2014 19:23
Ja ho dnes dělala a vyborny akorát jsem pridala Gefix.Jahody jsem nakrájela na pulky varila 30minut a bylo hotovo.Kousky vůbec nevadi na palačinky vyborny
17. 9. 2010 16:25
O: Však nikde nepíšu, že musíš postupovat úplně podle mého receptu. Letos jsem jahody nejdříve rozmačkala a potom postupovala stejně a džem je výborný!
17. 9. 2010 13:26
Teď to na mě juklo z náhodných receptů... nevim no, tomuhle bych neříkal džem, spíš rozvařený jahody.. ale asi jak je kdo zvyklý..
1. 7. 2010 17:56
V jednoduchosti je krása, já jsem hledala něco nového, ale tradice je tradice. Je¨ště k doplnění naše rodinná tradice velí jako prevenci proti kažení sklenice vypláchnout rumem. ještě semi nic nezkazilo
22. 6. 2010 00:15
Já jsem omyté jahody v hrnci rozmačkal a vařil jsem je hodinu. Jinak recept dobrý
12. 6. 2009 10:25
Ahoj Jitko.
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.
Vidím,že recept je jednoduchý.Jen by mě zajímalo,jak dlouho vaříš jahody,ještě před tím než přidáš cukr.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 3 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 4 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 14 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 18 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno 28. 4. 2024 08:42
Právě bylo uvařeno:
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 3 minutami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 42 minutami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 1 hodinou
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 2 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 2 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 3 hodinami
Rebarborový koláč
Radunka14 uvařila před 4 hodinami
Krkovice v domácím leču s bramboráčky
www.anka@ uvařila před 5 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Moanka uvařila před 7 hodinami
Polévka krémová z květákových listů
Edibara uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak poznat správně uvařenou marmeládu. Jednoduché želírovací zkoušky znaly už naše babičky. Stačí se podle nich řídit
Odstranit stopku z jahod není nic složitého. Zahoďte nůž a připravte se na dvě snadné a elegantní možnosti
Nakupujte jahody chytře! Čeho si všímat v obchodě a jak plody nejlépe zamrazit?
Další recepty
Tématické fráze: marmelada z jahod jahodovy jam džem džemy recepty příprava jahodového džemu džem recept jahodový jam recept marmelády a džemy recepty recept na džem marmeláda z jahod recept recept džem recepty na džemy a marmelády jahodovydzem recepty na marmelady a dzemy recepty na marmelady jak se dela džem příprava džemu recepty na dzemy jahody marmelada džemy recept
Suroviny: jahody, cukr krupice
Jahodový džem
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xKz
13 názorů