Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybízová marmeláda

Dokážete si představit linecké cukroví bez rybízové marmelády? My určitě ne. Rybíz obsahuje hodně pektinu, proto není potřeba žádný želírovací přípravek, stačí jen přidat cukr. Snazší recept nenajdete a tento stojí za vyzkoušení.

Hodnocení receptu je 5,0 (49×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 60 min

70 min (10 min příprava + 60 min tepelná úprava)

7. 7. 2008 07:23

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 735 kJ / 4 000 kcal
Bílkoviny0,00 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 0 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy1 000,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

aksvo

8. 7. 2019 09:33

Mockrát děkuji za super recept, už teď se těším na linecké s domácí rybízovou<3 povedla se na první dobrou, jen jsem s cukrem převařovala cca 20min (už bylo zřejmé, že tuhne) :yes:

tejaja tejaja

22. 7. 2018 08:05

Frantiska: Ďakujem, teší ma, že ti vyhovuje. V našej rodine je to najobľúbenejší lekvár. :-K

Frantiska Frantiska

21. 7. 2018 21:36

po dlouhe dobe jsem se zase vrhla na zavarovani :) tato zavarenina je naprosto skvela. Delala jsem z cerveneho a zvlast i z bileho rybízu.

tejaja tejaja

4. 8. 2017 08:05

zdenekn: Ja to varím bez pokrývky, lebo to rado vzkypí a zasviní sporák, rovnako pri druhom varení. Keď začnú ríbezle vrieť, stíšim plameň tak, aby stále vreli, ale nezakrývam.;-)

zdenekn

4. 8. 2017 07:28

Marmeládu jsem dělala poprvé a výsledek je vynikající, jak barva, tak chuť,hustota.... na receptu jsem vůbec nic neměnila. Mám jen dotaz, při první půlhodince rozváření - s poklicí nebo bez? Díky za odpovědi ;-)

tejaja tejaja

31. 7. 2017 08:01

Lumiel: To som mimo z toho, čo píšete. Robíme takto lekvár desaťročia, ešte som chodila na strednú školu, keď recept mamka dostala od kolegyne, Ani jediný raz sa nestalo, aby nebol pevný a robíme ho každý rok, lebo ho máme na koláče najradšej, je nakyslý. V niečom ste museli urobiť chybu. Žeby to bolo prezretým ovocím?

Lumiel Lumiel

29. 7. 2017 16:36

Ano cekala jsem den a pul urcite a je to tekutejsi :-( no mame rybiz uz dyl, ale az ted byl cas :-O riskla jsem to, udelala jsem pokus tak uvidim :-Q

tejaja tejaja

28. 7. 2017 18:46

Lumiel: Neexistuje. A vy máte až teraz ríbezle? Veď už musia byť dávno prezreté. :-O Nechajte otočené hore snom do zajtra. Kedy ste robili lekvár? Úplné vychladnutie neznamená, že fľaša nie je teplá.

Lumiel Lumiel

28. 7. 2017 18:43

Pomoc nevim, co se stalo vse jsem delala podle receptu, ale po uplnym vychladnuti mam marmeladu tekutou ;-( mam to znovu zahrat a dat gelfix? Poradi nekdo? :-?

Léňa

13. 7. 2017 22:28

Moc děkuji za rychlou odpověď.

tejaja tejaja

13. 7. 2017 22:18

Léňa: Aký želírovací myslíte ? Neuvádzam želírovací cukor. Normálny klasický cukor. :-) Ríbezle obsahujú veľa pektínu, hustne to krásne. Ale pozor, keď to budete liať do fľaštičiek, bude to tekuté. Stuhne až po úplnom vychladnutí. ;-)

Léňa

13. 7. 2017 21:50

Prosím.Dáváte tam i ten želírovací cukr?:-?

tejaja tejaja

16. 12. 2016 08:11

Mag: Ďakujem a teší ma, že chutí. Takto sme robili ríbezľový lekvár ešte v časoch, keď som bola dieťa. A chutí nám, preto tento recept neopúšťam.;-)

Mag

16. 12. 2016 00:02

Dobrý večer Adventní. Již jsem sice děkovala za Váš recept v červenci, v době, kdy jsem vyráběla, ale až v tomto čase jsem ochutnala při mazání lineckého cukroví....marmeláda je perfektní, má úžasnou barvu, vůni a v neposlední řadě chuť, takže se u svých lineckých momentálně rozplývám blahem :-)

tejaja tejaja

29. 7. 2016 13:18

Petr: Je to rýchlejšie, než sa najprv trápiť s odšťavovaním.:-Q Okrem toho, pasírovaním sa dostane z ríbezlí viac vlákniny a pektínu ako odšťavovaním. Recept je postavený tak, že samoprve sa varí, až potom pasíruje, nie odšťavuje. Robiť to opačne NEDOPORUČUJEM. ;-)

Hosta: Jitka, ďakujem za odpoveď, ale treba to robiť tak, ako je postavený recept. Pokiaľ niekomu nevyhovuje, má možnosť zvoliť iný recept. ;-)

1 2 3 4 11

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rybízový džem recept na rybizovou marmeladu marmeláda recepty na marmelády a džemy marmelada recept džem z rybízu ribizova marmelada marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda z domácí pekárny bílý rybíz marmeláda rybízový džem recept jak udělat rybízovou marmeládu rybízová marmeláda z červeného rybízu recept rybízové víno recept džem z bílého rybízu červený rybíz marmeláda domácí marmeláda z červeného rybízu rybízová marmeláda v domácí pekárně recept na rybízový džem

Suroviny: rybíz, cukr krystal

TopRecepty.cz

Rybízová marmeláda

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/RWV