Švejžužu
Znáte švejžužu? Jedná se o marinované kuřecí nebo vepřové maso. Marinádu připravíme smícháním žloutků a sójové a worcestrové omáčky, dochutíme kari a maso v ní necháme odležet do druhého dne. Pak ho usmažíme a podáváme s hranolky, nebo rýží.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 3 196 kJ / 764 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 126,31 g |
Tuky | 18,75 g |
Vláknina | 4,00 g |
Cholesterol | 701 mg |
Sodík | 391 mg |
Sůl | 1,27 g |
Sacharidy | 20,49 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
23. 7. 2011 08:42
Mi se to moc líbí. Pokud jsem se prošla podobnými recepty, zdá se mi, že každý má jinou marinádu. každý si vybere to své. Jednu dobu, když jsem na Toprecepty ještě nechodila, tak jsem recepty na marinády scháněla a tak jsem ráda, že je jich tady povíc Elizo, nádherné foto
22. 5. 2011 19:18
Jak chutná originál pokrmu tohoto názvu nevím...v Asii jsem nebyla a tak ani nestravovala, ale jako snadný oběd to bylo super a chutnalo všem - trošku jsem přidávala, ale ne moc, hlavně cibulku, aby to bylo veselejší...
6. 4. 2011 12:24
taky se mi nelíbí,když se někdo probudí a začne sem na Topky prát jeden recept za druhým a je to jedno,zda opisuje kuchařku a nebo ze svého webučlověk si ani nemůže pořádně všechny recepty prohlédnout a pak zapadnou recepty i od jiných autorů,které mají váhu a stojí za prohlédnutí
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.
Ale tvoje lopusku to opravdu nejsou.
6. 4. 2011 12:04
Hmmm, jak říká Bibi: Nacpat sem spoustu receptů najednou, to není žádné umění, ale vyfotit hotový pokrm, který naláká na vyzkoušení, už jo. Takže, fakt je lepší, když se recept vloží i s obrázkem. Já vím, že to není povinnost, ale když tu vidím 5 receptů za sebou, a ani jeden nemá obrázek, tak mě to otráví, nezlob se.
6. 4. 2011 11:59
sezen si radeji pravy recept,tak se svejzuzu teda ńedela
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy.Vietnamci nam tady vyvaruji co ani nikdy nejedli.Tak to asi k vasemu kulinarstvi.
zaprve toho solamylu by bylo malo a neni jedno jestli tam dam sojovou omacku nebo worchestr to jen na okraj.A za druhe lide u nas vubec neumi varit tak jak v cine u nas je to jako kdyz vari kocicka s pejskem nahazet tam vse a rikat tomu cina.Je to hnus asi jako ve vietnamskych bufetech vse ma stejnou vuni i chut,ale za to rozmanite nazvy.Vietnamci nam tady vyvaruji co ani nikdy nejedli.Tak to asi k vasemu kulinarstvi.
6. 4. 2011 11:40
Lopušku, Toprecepty nejsou o tom, že se sem narve plno receptů za sebou a ještě některé chronicky známé, které tu jsou mnohokrát Raději si název receptu ověř ve vyhledávání, zda tu už není Jsi tu nová, tak to ber, jako dobře míněnou radu
6. 4. 2011 11:00
Recept je dobrý, ale už je tu minimálně v třiceti modifikacích.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 6 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 7 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 8 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 18 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 22 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Buchtičky s krémem
Grecmanova uvařil před 26 minutami
Hrachová kaše s cibulkou
Kody74 uvařila před 54 minutami
Vydatný kuřecí vývar
Kody74 uvařila před 54 minutami
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 1 hodinou
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 2 hodinami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 3 hodinami
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 3 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 4 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bramborové šišky: Oblíbené sladké jídlo vyžaduje předem uvařené brambory, mák s cukrem mu dají božskou chuť
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Wurstsalat: Pikantní německá salámová pochoutka může být i z točeňáku nebo českých špekáčků, nejlepší je k pivu
Další recepty
Tématické fráze: švejžužu recept na švejžužu švejžužu recept švejčužu kuřecí švejžužu vepřové švejžužu švej žužu recepty švejžužu žvejžužu švej žužu recept švejžužu-recept švejžužu z kuřecího masa vepřové švejžužu recept vepřové švejžužu-recept sveizuzu maso švejžužu recept švejžužu svej zu zu švejšužu recept na švej žužu
Suroviny: maso kuřecí, paprika čerstvá červená, žloutek, omáčka worcesterová, solamyl, koření kari
Švejžužu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jvwP
7 názorů