Kološvárské zelí III.

Kroupovka Kuchařka: Kroupovka

Doba přípravy: 60 minut 6 porcí Vepřové maso 8 názorů

Suroviny

1 konzerva vepřového masa
2 paprikové klobásy
1 sáček kysaného zelí
2 sáčky předvařené rýže
2 cibule
1/2 kelímku sladké smetany
1/2 kelímku kysané smetany
1 lžíce červené sladké papriky
sůl
pepř
6 stroužků česneku
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. ½ kg kysaného zelí si připravíme klasickým způsobem jako zelí dušené a odstavíme z plotny.

  2. Sáčky s předvařenou rýží uvaříme v osolené vodě s hřebíčkem a novým kořením, vysypeme do misky a necháme trochu zchladnout.

  3. Na cibuli a 6 stroužcích česneku opečeme na kostičky nakrájenou paprikovou klobásu, konzervu s vepřovým masem vyklopíme, nakrájíme na kostičky a přidáme prohřát ke klobásovému základu. Vše silně ochutíme červenou paprikou a česnekem.

  4. Vezmeme pekáček, nasypeme do něj rýži, zelí a masovou směs a vše společně promícháme.

  5. V hrnečku si rozmícháme kysanou a sladkou smetanu, zalijeme tím směs v pekáčku a dáme asi na ½ hodiny zapéct. Zvláštní kombinace zelí, rýže a masa naše chuťové buňky mile překvapí.

Poznámka

Fotku na talíři nemám, mým klukům to tak chutnalo, že to zblajzli dřív, než jsme přišla s foťákem

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kološvárské zelí III.

  • vanilka70 vanilka70

    :-O vidím prvně zkusím uloženo bodík se mě zbíhají sliny už safra :-8:-p:yes:

    Odpovědět

  • Martina29 Martina29

    Tak jsem udělala a mělo velikýý úspěch :-8 - málo bylo.:-p Z předešlého dne mně zůstalo ze zabíjačky trochu prejtu, tak jsem ho přidala k mletému masu - konzerva nebyla - a opravdu to nemělo chybu.:yes: Bodík je na místě:yes:

    Odpovědět

  • Karin Karin(neregistrovaný)

    Květuško, díky za super recept,po roce jsem ,,Koložváry,, udělala dle tvého receptu a manžel byl blahem bez sebe,hned se staral, zda-li mu zůstane ještě na zítra, skvělá dobrota.:-K:yes:

    Odpovědět

  • Věra Věra(neregistrovaná)

    Vynikající recept :yes::-K

    Odpovědět

  • Kroupa Kroupa(neregistrovaná)

    Jediný správný recept na kološvárské zelí je v knize Achille Gregora "Muž v zástěře". Tady na netu všichni uvádějí recept na pouhou přílohu, netušíce, že hlavním chodem je vepřová kotleta a k ní se přidává zde uvedené "kološvárské zelí".

    Odpovědět

  • Kroupovka Kroupovka(autorka receptu)

    daniel: no sorry, ani zelí není pravé, naložené a doma zkysané, asi se budu meset nad sebou zamyslet a zkrátit si pracovní dobu abych stihla večeři včas a nejedli jsme o půlnoci

    Odpovědět

  • daniel daniel(neregistrovaný)

    kruci co ta konzerva a předvařená rýže? je to sice rychlé, ale přeci nejsme ve vývařovně ale doma.

    Odpovědět

  • petrzelka petrzelka

    To nemusí být vůbec špatné,posílám ti bodík:yes::-D

    Odpovědět

Tématické fráze: koložvárské zelí kološvárské zelí podle pohlreicha kološvárské zelí s ryzi kolšvárské zelí kološvarcké zelí koložvárské zelí recept kološvárské zelí skládané jak správně naložit zelí koloszvárské zelí nejlepší recept na kološvárské zelí kološvartské zelí koložvárské zelí recepty zeli recepty jak uvařit zelí kolosvarskezeli košvarské zelí kolosvardske zeli recepty ze zelí kysané zelí recept recept na koložvárské zelí

Zapomněl/a jsem heslo