

Krůtí řízečky se zeleninou a zakysankou
Suroviny
- 1/2 krůtího stehna
- 1 červená paprika čerstvá
- 6 lístků bazalky nebo lžička sušené
- 3 lžíce hrášku z konzervy
- 3 lžíce zakysané smetany
- hladká mouka
- 10 cm pórku
- olivový olej
- petrželka
- Vegeta
- sůl
Postup přípravy receptu
Krůtí maso si nakrájíme na malé pláty a naklepeme je, z jedné strany solíme, z druhé strany posypeme Vegetou, potom trochu obalíme v mouce a zprudka osmažíme na oleji.
Maso vyndáme a na výpek hodíme papriku na proužky, za chvíli pórek na kolečka a nakonec hrášek, promícháme, osmažíme, přilijeme trochu vody a vrátíme maso zpátky a dusíme, ale ne dlouho.
Nakonec přidáme kysanou smetanu (hustou), promícháme ve šťávě, je-li třeba osolíme (mě Vegeta stačila, tak jsem sůl nepoužila vůbec) už nevaříme, jen prohřejeme. Vodou ředíme tak, abychom měli dobrý sosík, nikoliv omáčku.
Poznámka od kuchařky
Vlastní dnešní improvizace, která nám moc chutnala a tak se s Vámi o ní dělím- přece si to nenechám pro sebe!
Je to vcelku docela rychlé jídlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Krůtí řízečky se zeleninou a zakysankou
-
a ty Oskare jeden!
-
Děkuji Boubelindě, děkuji Špagetce a děkuji HancePu- tak jsem vás vyjmenovala jako při Oskarech v Americe
-
No Bibi, to je fakt nádhera
ten postup a ty krásný fotky... všechno pěkně barevný, moc se ti to povedlo
dávám do oblíbených a tobě bodíka a brzy vyzkouším...
-
Paráda
-
ÓÓ Jani, děkujiiii, teprve jsem sem nacpala všechny fotky-dneska jsem se teda vynasnažila
-
To vypadá moc hezky.
-
ÓÓ
Bibi, bravo, to je už od pohledu supééér!