Rajská omáčka s karamelem
Rajská omáčka je základní kámen dobrých omáček pro mnohou začínající kuchařku. Přidejte domácí kynuté knedlíky a budete za vycházející kulinářskou hvězdu pro vaše strávníky.
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 739 kJ / 416 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 2,64 g |
Tuky | 26,57 g |
Vláknina | 4,70 g |
Cholesterol | 77 mg |
Sodík | 66 mg |
Sůl | 0,15 g |
Sacharidy | 40,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kdo se přece jen bojí karamelu, můžete ho zkusit takto:
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
15. 2. 2011 12:25
Hello ....Promiň já jsem se přehlídla ale jinak děkuji....
15. 2. 2011 10:57
Rajskou dělám prakticky stejně (přidávám skořici, mušk.květ, nedávám hořčici, když dám karamel), karamel jsem udělala podle Helina odkazu, jen jsem použila diacukr fan na bázi aspartámu
4. 11. 2010 13:20
Moc výborná rajská!!!!Dnes jí vařím už po 2. Taky jsem vždycka mněla rádá rajskou ze školní jídelny. Moje maminka jí nedělá vůbec a tak jsem se jí nemněla kde naučit. Zkusila jsem hodně různých receptů, a nikdy to nebylo ono!!! U téhle už zůstanu je skvělá i ten karamel jsem zvládla a opravdu to udělá supr chuť, zkusím to i do Svíčkoví jak tu někdo píše. Moc děkuji za výborný recepr, rajskou už nikdy jinak
15. 10. 2010 18:14
RencoD, jsem ráda, že chutnalo!
15. 10. 2010 17:43
Helli,super recept!Ještě nikdy se mi tak výborná rajská nepovedla.S karamelem jsem to ještě nikdy nedělala,ale tímto jsem začala!
14. 7. 2010 18:12
Meduzo, v receptu je to napsané - lžíce cukru a lžíce mouky. Dle chuti pak můžeš přisladit až nakonec.
14. 7. 2010 08:44
Hele a kolik těch lžíc cukru a hladké mouky??
25. 11. 2009 19:46
Šárko72, ta smetana do mého receptu patří, už jsem jí tam dopsala. Každá fotka je jiná, protože je každá od jiné autorky a Iljuša asi smetanu do rajské nedává. V každém případě to záleží na chuti každého. Moje děti po mě žádaly takovou rajskou, jakou jim dělali ve školní jídleně. Nikdy se mi - dle nich - tak dobrá nepovedla. Až jsem se jednou dočetla od Heleny Růžičkové, že typická chuť rajské ze školních jídelen spočívá v tom, že s masem vaří mrkev, kterou do omáčky pak rozmixují. Nevím, jestli je to pravda, nikdy jsem to nezkoušela. Navíc, děti už odrostly...
23. 11. 2009 09:09
Dobrý den chtěla bych uvařit tuto rajskou,ale v rozpisu surovin není smetana,která v postupu je.A tak nevím dát či nedát a kolik?Také každá fotečka je jiná jedná světlá omáčka asi se smatanou a druhá tmavá asi bez.Děkuji
22. 11. 2009 13:25
Česká klasika nepotřebuje komentář - super
15. 11. 2009 23:35
Hello, také mne to zarazilo, když tady je vlastně 14 bodíků a bez fotky Asi je tu nějaký "šotek", na kterého si stěžovala Merylas
15. 11. 2009 23:31
Iljušo, děkuji za fotku, ale kam se poděla ta moje? Nikdy nedávám recept bez fotky!
15. 11. 2009 20:03
Bezvadný receptík, jsem zvyklá dělat karamel do svíčkové, v rajské nemá chybičku. Děkuji za receptík, dovolím si přidat foto Jen jsem nepřidala smetanu, rodina nechtěla , ale příště jí tam přidám a bavit se s nimi o tom nebudu
28. 4. 2009 23:39
Helli, klasika, ale výborná taky jí asi brzy udělám a dávám ti třináctku
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno před 5 hodinami
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno před 6 hodinami
Květákové muffiny se salátem
Přidáno před 6 hodinami
Rychlá pizza z tortill
Přidáno před 15 hodinami
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno 26. 4. 2024 20:16
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno 26. 4. 2024 11:33
Právě bylo uvařeno:
Hrnkový koláč s rebarborou
lenkavincibrova@seznam.cz uvařila před 2 hodinami
Muffiny s lesním ovocem
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Žampionoví rarášci
Jan Nemec uvařila před 3 hodinami
Salát z ředkviček
Rudischova uvařil před 5 hodinami
Tvarožník s drobenkou
prochajdam uvařila před 5 hodinami
Sýrové bulky
@lucivydrova uvařil před 7 hodinami
Hovězí Wellington
MartinRezac uvařil před 8 hodinami
Žampiónová omáčka
LuciePa uvařil před 8 hodinami
Hrnkový koláč s rebarborovým tvarohem
Jarka72 uvařila před 8 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Přebytek rajčat ze zahrady zpracujeme na protlak. Oceníme ho při vaření rajských omáček nebo polévek
MasterChef Česko 2022: Nejlepší rajská omáčka podle Terky je na základu z karamelu a chuť jí dodává skořice, badyán a zázvor
Jak připravit karamelizovanou cibulku? Video ukáže originální přílohu z obyčejné cibule
Další recepty
Tématické fráze: rajská omáčka recept rajská omáčka karamelova omačka omáčky recepty karamel do omáček recepty omacek svíčková omáčka s karamelem rajská ze školní jídelny karamel na rajskou karamelova rajska omacka skolni rajska omacka rajská polévka s karamelem rajská omáčka ze školní jídelny školní rajská rajská omáčka karamelová recept na rajskou omáčku rajská omáčka jako ze školní jídelny karamel do svíčkové karamelova omáčka rajská polévka z karamelu
Suroviny: máslo, cukr, mouka hladká, protlak rajčatový, cibule, bobkový list, pepř, koření nové koření, tymián, koření hřebíček, hořčice, smetana
Rajská omáčka s karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYOg
29 názorů