jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec

Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou  a dresinkem - parní hrnec
Česnekovo - bazalkové filé
nahoru
Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou  a dresinkem - parní hrnec Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou  a dresinkem - parní hrnec Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou  a dresinkem - parní hrnec Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou  a dresinkem - parní hrnec Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou  a dresinkem - parní hrnec
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Ryby
Doba přípravy Doba přípravy: Do 30 min.
Počet porcí Počet porcí: 2 porce

Suroviny:

Ryba - 2 porce (může být i jen filé),
sůl,
citronová šťáva,
česnek 2 - 3 stroužky,
bazalka 6 listů,
máslo.

•Zeleninová příloha:
Brambory 4 ks,
mrkev 2 ks,
brokolice,
kmín celý,
sůl.

•Dresink:
Zakysaná smetana 100 ml,
česnek 1 - 2 stroužky,
sůl,
bazalka 2 listy nebo zelená cibulka,
pepř bílý mletý,
špetka cukru (nemusí být).

Postup přípravy receptu

•Rybí porce si z obou stran lehce osolíme a potřeme dvěma stroužky prolisovaného česneku. Vrchní stranu ryb si pokapeme citron. šťávou, posypeme najemno pokrájenou bazalkou, na jemné plátky pokrájeným česnekem a necháme chvilku odstát.
•Mezitím si oloupeme brambory a mrkev a obojí si nakrájíme na šestinky. Zeleninu opláchneme, jen lehce osušíme a posypeme solí a kmínem. Brokolici si rozdělíme na růžičky, nakrojíme jí košťály do kříže a lehce ji osolíme.
•Do parního hrnce dáme vodu dle návodu, do parní nádoby vsypeme brambory a mrkev a dáme na 10 min. pařit.
•Mezitím si do druhé parní nádoby dáme porce ryb (file) a poklademe je kousky másla. - Já si pod rybu dávám kousek pečícího papíru, který na několika místech prostříhám, aby jím mohla procházet pára.-
•Po 10 min. přidáme k zelenině osolené kousky brokolice, přidáme na hrnec (nahoru) druhou nádobu s rybami a dáme ještě na 7 - 10 min. pařit. Pařím jen tak dlouho, dokud není ryba i vprostřed pevná. Zůstane tak krásně šťavnatá a není zbytečně přepařená.
•Než se udělá rybka, tak si můžete udělat dresink smícháním zakysanky, bylinek, česneku, soli a špetky pepře.
•Brambory si na talíři můžeme ještě omastit máslem, anebo je přelijeme lžičkou vypařené šťávy. Podáváme s dresinkem.

Poznámka

•Na dnešek jsme měla slíbenou čerstvou rybu, ale bohužel se rybolov nepovedl a tak jsem svou předpřipravenou chuť realizovala na "obyčejném" filé.
Jako rybu lze použít kapra i jiné sladkovodní ryby, ale šel by i losos.
•Ten papír pod ryby si dávám proto, že mi ryba tolik neušpiní hrnec (uvařené maso zůstává v dírkách a špatně se to myje), ale hlavně proto, že ryba se tak částečně paří na vlastní šťávě (díky papíru) a zůstává krásně šťavnatá. Papír si připravuju tak, že si vystřihnu jen o něco větší kus než je porce masa, smotám do ruličky, po obvodech do poloviny prostříhám a po rozvinutí mám pěkně dírkovaný papír.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Ryba (filé) s česneko - bazalkovou chutí, zeleninovou přílohou a dresinkem - parní hrnec"

autor: mirca75
vloženo: 05.11.2011 21:33:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Merylas/ Maruškosmajlik děkuju...smajlik.

autor: Merylas
vloženo: 05.11.2011 09:14:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75: Miri, nedá mi to a napíšu tohle: Jsi velice, velice skromná a umíš!!! A s tím bodováním máš pravdu, skrz bodů se tady recepty nedávají ale proto, aby je třeba někdo využil a to pak vždy potěší. My zase využíváme recepty ostatních, takže je to taková výměnasmajlik. Na ty Tvé se vždy těšímsmajliksmajlik

vloženo: 03.11.2011 22:38:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 03.11.2011 21:21:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Varilamyskakasickusmajlik, děkuju za milou pochvalusmajliksmajlik. Víš já si na boďkování nějak zvlášť nepotrpím, - tedy spíš vůbec nesmajlik - ale moc mě potěší, když si někdo receptu všimne a nebo podle něj dokonce i uvaří. To je pro mě to největší nej....smajliksmajlik.

vloženo: 31.10.2011 19:30:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ty máš tak krásné recepty a jenom nechápu, proč není více bodíků, nerozumím někdy tomuto zde, někdo má nic recept ,nejaka blbůstka a tleská se, body lítají,smajlikjak o závod, Tobě bych dávala body na 40 a více, moc krásná úprava všeho papání,projela jsem si recepty, vše máš moc hezké, opravdu si otevřít hospůdku a máš narvánosmajliksmajlik, dala bych Tě do top 10 každou chvilkusmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: mysulka
vloženo: 21.09.2011 18:56:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik moc pěknésmajliksmajlik

vloženo: 21.09.2011 18:41:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Taksmajlika už mám pro svůj pařáček tuhle krásnou dobrotusmajlik+3smajlikuloženousmajlik

vloženo: 21.09.2011 17:42:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75:Miruš díky!!!to mne nenapadlo,ale receptík mne lákásmajliksmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 21.09.2011 17:04:18   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simonkosmajlik to lze udělat i bez "parníku". Stačí pařáčky, malé hrnce, nebo mřížka v pekáčku..... a jedéémsmajliksmajlik.

vloženo: 21.09.2011 17:00:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pěkný receptíksmajliksmajlikškoda,že nemám parní hrnecsmajlik,ale člověk nemůže mít zase všechno,kuchyňka je malásmajliklíbí se mi jak zůstanou krásné barvy zeleninysmajlik+1smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

rýžový nákyp v parním hrnci zeleninová příloha k rybě ryba file parní hrnec file dresing k rybe parní hrnec recepty dresing na filé parní hrnec recepty filé filé na bazalce dresing na ryby dresink k rybě recept kapr v parním hrnci zeleninové přílohy recept ryba \\)filé) s česneko - filé ryba ryby v parnim hrnci dresing ze zakysanky file brokolice recepty ryby filé dresink na rybu ryby filé bazalkovy dresink dresing filé recept ryba s bazalkov dresink na ryby file v parním hrnci ryby v pecicim papiru bazalkový dresing ryba s bazalkou na smetane prilohy k rybam ryba se zeleninovou přílohou ryba se zeleninou ryba se zeleninou v pečícím papíru priloha k rybe recepty recepty ryba s prilohou dresing k rybám kapr v parním hrnci drezink na rybu ryba v parním hrnci recept ryba v parním hrnci ryba s bazalkou přílohu k rybám zeleninovou




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz