Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí filet na citronu (Parní hrnec)

Hodnocení receptu je 4,8 (8×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie779 kJ /
186 kcal
Bílkoviny3,84 g
Tuky0,85 g
Vláknina0,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 87 mg
Sůl0,24 g
Sacharidy40,34 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do nádoby na rýži dáme rýži a zalijeme vývarem ze 1/4 kostky masoxu a 75ml vody. Krok 2: Na druhé patro dáme plátek osoleného, opepřeného filetu, posypeme bazalkou a paříme 12 minut. Krok 3: Poté sejmeme hrnec s rybou, ale rýži ještě necháme pařit dohromady 17 minut.

Pokud chceme, ale není to nutnost, můžeme si k rybě přidat i baby karotku, jako já. Moc mi chutnala.

Zveřejněno 10. 5. 2010

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filet na citronu (Parní hrnec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2yr

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí filet na citronu (Parní hrnec)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k2yr

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (20)

děkuji za inspiraci, nedávno jsem také dostala parní hrnec, žádný návod atd. Dnes zkouším Váš recept :):-K

ŠÁRKA: Taky jsem hledala recepty na parní hrnec, když jsem ho dostala;-)

děkuji za inspiraci, nedávno jsem také dostala parní hrnec, žádný návod atd. Dnes zkouším Váš recept :):-K

Míla:Taky hledám recepty na parní hrnec a tady jsem vyhledala tytohttp://www.toprecepty.cz/vyhledavani.php?hledam=pa...Postupně je budu zkoušet.

Míla: Tak tady něco na ten parní hrnec, snad se bude hodit:-)http://varecha.pravda.sk/recepty/sposob-pripravy/p...

Míla: Já fakt nevím zrovna vajíčka, věř mi, že se špatně hledají recepty na parní hrnec. Ale mi nic necinká, když se voda vyvaří, musíš ji sledovat, je to přece vidět, ne? Já nevím, jak v Tefalu, ale v tom mém ano. Zkusím ti zjistit ta vajíčka, ale to je zrovna myslím zbytečné, dělat ve skořápce v parním hrnci.

Dostala jsem parní hrnec, tefal, ale vůbec tomu nerozumím, žádný návod jen obrázky. Zkusila jsem uvařit vajíčka, dala jsem vodu, ale vajíčka byly uvařené nahniličko i když vody jsem dala dost jak je tam ryska. Ono to asi zazvoní až se vypaří všchna voda? Ted nevím jak mám najednou uvařit najednou brambory zeleninu rýži,maso to to mám pořád sundavat, abych viděla jak už to je vařené, vůbec tomu nerozumím když se vaří všechno jinak dlouho.Všechno najednou se neuvaří?

Sluníčko, já jsem dala filet rozmrazený, ale myslím, že by se nic nestalo, kdybys dala i zmrzlý. Možná pár minut navíc.;-)

Sluníčko 8. 2. 2011 20:14
díky za tip.....jen se chci zeptat, zda se musí před vložením filet rozmrazit či můžu pařit klasické filé z mrazáku?Díky za rady a přeji dobrou chuť všem:-)

ALENA FROUZOVA jasně a díky!!;-)

Ahojky Jani,opravdu to vypadá skvěle.Já akorát vyměním rýži za brambor,moc ji nemusím.Hrnec mám asi měsíc tak zkouším ,ale kynuté knedlíky super to určitě znáte.:-p:yes:

Věrka (nereg.) - parní hrnec jsem dostala nečekaně před měsícem k svátku a jsem s ním max.spokojená. Postupně zkouším různé úpravy a hledám na netu recepty, jídlo je chutné, maso šťavnaté, brambory lepší než jen vařené ve vodě....:-)dokonce i ti moji rozmazlení labužníci/manžel a potomci/ neremcají, když ví, že večeře bude "parní" ;-)

Jani, moc děkuju a budu uvažovat o koupi. Už i dcera po něm pokukuje a tak možná, že by se docela hodil. Byly by jsme na něj 2 rodinky a to si myslím, že by se mohl určitě vyplatit. Děkuji.

:-p:-p:yes:+7

Věrka. (neregistrovaný/á) , samozřejmě to není, jako smažené, opékané a jinak upravené. Každopádně, hlavně prsíčko, co jsem dělala také v parním hrnci, nebo vepřovoá kotleta je velice šťavnatá. Já se taky ještě učím s tím hrncem pracovat a třebaže vím, že pro mnohé takové recepty nejsou atraktivní, snažím se je tady vkládat, aby je uživatelé, mají-li zájem zkusili a přidali svůj názor. V parním hrnci si určitě neusmažíš řízek, nebo neugriluješ žebírka, ale má i jiné výhody. Já budu postupně ty výhody zkoušet. Jak už jsem psala, můžeš si v klidu dělat nějaké maso ve spodní části hrnce a ve druhých dvou patrech si můžeš dělat třeba bramborové šišky, kynutý knedlík, ovocné kynuté knedlíky a podobně. Já jsem hrnec nekupovala, dostala jsem jej, jako dárek od našich adminů a jsem za něj moc vděčná. Pokud jsem se dobře dívala, tak pořizovací cena není nějak veliká.;-)

Načíst další komentáře (5)

Tématické fráze:
ryba v parním hrnci, filé v parním hrnci, parní hrnec recepty, ryby v parním hrnci, treska v parním hrnci, halibut filet recepty, rybí filety recepty, pangasius v parnim hrnci, ryba vařená v parním hrnci, filety v parním hrnci, recepty pro parní hrnec, ryba v parním hrnci recept, losos v parním hrnci, rybí filet, uprava rybiho file dia, jak pracovat s parním hrncem, ryba z parního hrnce, recept n a krevety ve skořápce, recepty parní hrnec, treska parní hrnec

Suroviny:
pangasius, citron, bazalka čerstvá, sůl, pepř, rýže, masox, voda

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu