Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 632 kJ / 151 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,48 g |
Tuky | 11,27 g |
Vláknina | 5,65 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 56 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 9,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
www.toprecepty.cz/recept/9750-jatrove-knedl...
Někdy bývá hovězí přední maso na polévku velice nehezké. Morkové kosti mají také svou sílu a dobrou chuť a pokud do hotového vývaru ještě zavaříme játrové knedlíčky a nebo přidme jen uvařené nudle, tak si také pochutnáme. Já ještě přidávám na vyvaření stonky libečku, které mám celý rok na toto využití vždy v mrazáku.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 2. 2015 18:09
27. 2. 2015 16:08
Zbyly mi 2 páry morkových kostí z kližek na guláš, tak z nich zkusím polévku...
Opravdu vaříte 4 kosti ve 2 litrech vody jenom slabou hodinu?
24. 2. 2015 19:05
Původní název byl"Silná hovězí polévka z morkových kostí"ale hodně komentujícím se tento název receptu nelíbil,protože mi tam údajně chybělo masoKomentáře byly sice odstraněné(nevím proč)ale já jsem název pro klid ostatních přepsala na tento
Petr:Proč játrové a ne morkové knedlíčkyProtože manžel má rád teplý a okořeněný morek na čerstvém chlebu
tejaja:Masox,maggi,sůl...to už je na každém z nás,co do polévky přidá.Já vždy do surovin píšu to,co v daném receptu použiji
Všem za komentáře děkuji
24. 2. 2015 08:34
24. 2. 2015 08:04
24. 2. 2015 02:48
A proč játrové knedlíčky, když z morku se dají udělat luxusní knedlíčky do polévky? !
http://www.lidovky.cz/delikatesa-z-kosti-jak-na-mo...
21. 8. 2014 19:40
Na druhé fotce jsou suroviny v hrnci a je tam vidět i ta cibule se slupkou pro lepší zbarvení polévky
1 kostka masoxu na 2litry vody není zase tak velké množství,ale to už je na každém kuchaři,zda-li ho přidá,nebo ne
21. 8. 2014 18:51
31. 10. 2011 20:51
Danuš Tobě také děkuji za komentík
31. 10. 2011 16:25
31. 10. 2011 13:35
28. 10. 2011 16:28
Někdy se stává,že kosti po vyvaření nevyhodím,ale ještě jednou povařím a už trošku slabší vývar použiju do zeleninové,gulášové,nebo jiné polévky.Stále to má ty své"grády"Můj se mi vždycky směje,že jsem šetřílek po babičce
27. 10. 2011 23:20
27. 10. 2011 15:28
Pouze z čistého morkového vývaru je také velice dobrá česnečkajuj,mňam
26. 10. 2011 17:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 1 hodinou
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 7 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 8 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 22 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 12 minutami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 33 minutami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 1 hodinou
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 1 hodinou
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 1 hodinou
Křenová omáčka
paprika1000 uvařil před 1 hodinou
Cibulové bagetky
lizamzizalku uvařila před 1 hodinou
Královské rohlíky
lizamzizalku uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: morková kost morkové kosti hovězí vývar z kostí vývar z morkovych kosti polévka z hovězích kostí morková polévka hovězí kosti vyvar z morkove kosti morkove kosti recept morkova kost vývar polévka z kostí morkové kosti recepty vývar z hovězích kostí spikova kost polevka s hovezich kosti morková kost recepty hovězí přední bez kosti recepty morkové kosti vývar hovězí morek recept hovězí vývar z kostí
Suroviny: olej, mrkev, kost hovězí morková, cibule, pepř, voda, mrkev, petržel, celer
Falešná hovězí polévka z morkových kostí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1BEV
46 názorů