Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.

Vaclav Fronek Kuchař:

Polévky 17 názorů

58

Suroviny

1 kg předvařených drštěk
1 velká cibule
5-6 stroužků česneku
jedna morková kost
Masox
sladká paprika
pepř
3 lžíce majoránky
sůl
česneková pasta
trochu sádla
hladká mouka
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Předvařené dršťky dáme do dostatečně velkého hrnce a dáme tolik vody, kolik budeme chtít polévky.

  2. Zároveň dáme i morkovou kost (Není podmínkou).

  3. Když začne voda vařit přidáme na jemno nakrájenou cibuli, co jsme si mezitím připravili a rozetřený (nakrájený) česnek.

  4. Přidáme masox, dáme 2 lžíce majoránky, opepříme a dáme sladkou papriku (podle barvy).

  5. Když jsou dršťky téměř měkké, dosolíme (případně přidáme česnekovou pastu) a dáme zbývající majoránku. (Děláme na etapy, aby jsme nevyvařili chuť. Majoránku do polévky mneme).

  6. Vyndáme morkovou kost na prkénko.

  7. Vyklepneme morek, který po rozsekání do polévky vrátíme.

  8. V době vaření jsme si připravili růžovou jíšku na sádle z hladké mouky a když je studená, polévku dle našich zvyklostí zahustíme .

Poznámka

Polévku je nutné občas při stydnutí zamíchat a nenechávat pod policí, aby nezkysla. Vystydlou lze uchovat rozdělenou podle potřeby v MRAZÁKU na pak. Kdo chce ostřejší - může použít chilli. Při použití pozor na přidání jiného dochucovadla, mohla by polévka změnit chuť ( Pozor i na tekuté koření Vitanu). Však to znáte. !!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Dršťkovka s morkovou kostí a cibulkou.

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Včerejší akci v Albertu opravdu nešlo odolat;-)kilo drštěk za 64,-kč:-))a dnes přikládám foto dobrůtky:-pkterou jsme právě dojedli:yes:
    Vašíku,vaříme stejně,jen postup mám trošku odlišný ,na chuti to však nic nemění.Do hrnce ještě dávám vyvařit stonky libečku a celeru,hezky to voní po domě;-):-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    :-pDršťkovku milujeme:-p:-8
    Když je možnost a náhodou jsou dršťky za 70,-kč,koupíme móóóc:-))a 3 a 9 l papiňáky jen syčí:-O:-))A na závěrečnou várku morkové kosti dodají opravdu to správé grády:-p1:yes::yes:

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub

    Bibinko, díky za přivítání, budu se snažit.:-8

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dr.Holube, moc vás vítám mezi náma, ať se vám tu líbí, ať tu najdete hodně inspirace a dobrých receptů:-) Podpořil jste mužskou část(pořád ta řada roste), to je moc dobře. My se budeme těšit na recepty od vás a taky si přijďte popovídat do pokecu-každé téma vítáno:-!:-D:yes:

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub

    Omlouvám se za překlepy a jdu vyměnit klávesnici.:-((

    Odpovědět

  • Dr.Holub Dr.Holub

    V současné době je to asi nejdražší česká polévka. S nostalgií vzpomínám na jejich cenu 5 Kčs/kg. Za 25 Kčs jsem vařil pro sebe a přátele. Dnes také,ale je to jen za drštky(syrové) cca 350-400 Kč. Dělám podobně, jen nedávám chilli, ale pálivpo papriku,místo pastyrozmačkaný česnek a přidávám strouhanou kořenovou zeleninu.Je to moje nejmilejší polévk. Posílám Vám bodíka.

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

  • HankaPu HankaPu

    Huráááá, uhodla jsem, :yes: kalanchoe jsou moc pěkné kytičky a v překrásných barvách a dlouho kvetou:-):-):-)

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Jendo. Téměř v každé rodině se najde někdo, kdo dršťky nejí. U nás je to stejné. Zeťák má polévku rád a hodně horkou, ale bez Dršťěk. Přítel vnučky jí má rád chladnější (skoro studenou) a taky bez Dršťěk. A nám to nevadí, aspoň máme pořádně hustou. Tahle krabice zmražených co je na fotce je 1kg a stojí u nás u řezníka 103,-Kč. My uděláme pořádnej hrnec (s ohledem na nejedlíky Dršťěk) a já musím mít alespoň 3 bitelný porce k zamražení na pak HI HI HI.

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Hani máš pravdu. Je to " Kalanchoe " . Mám rád všechny rostliny. A tahle se mi líbí a dal jsem jí ženě k 15.2. A stále ještě kvete i když už jsou některé kvítka uvadlá. Musím je malými nůžkami odstřihnou, aby nedělali ostudu a kytičce se ulevilo. Většinou dostává (od dcerky, zeťáka a vnučky brambořík, fialu, azalky a jiné), ale s touto nejsou dlouho problémy.

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Vašku, tak tu bych si dala hned teď! Miluji dršťkovou a kromě toho morku (mohu zkusit) ji dělám podobně.Dávám bodík :yes::-*:-*

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Vašku, dobrá dršťkovka, to je dílo.;-) Má bývalá žena měla dršťkovou ráda, ale bez drštěk.:-S Já jsem se za mlada špíku (morku) přejedl a asi bych do toho nešel.:-(
    Jenže je to dršťkovka a ta si bodík zaslouží.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Taky říkám, jako Špagetka, že když jsem kost nikdy nedávala, tak příště můžu přidat. Jinak :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vašíku, Vašíku polévka je určitě dobrá, zalitá sluníčkem a věřím ti, že ty držťky tam jsou, ale mě ještě zaujala jedna věc na tvé fotce, ta kytička na okně , není to kalanchoe:-? nebo která je to:-? za tu polévku máš určitě bod:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek(autor receptu)

    Jani. Máš recht. Dneska u nás svítí slunce jako blbý. A to nám ráno od východu do kuchyně. Blejsk jsem vícekrát, ale nic jsem s tím ani na " Picasu" nemohl udělat, tak jsem to nechal.Ostatní se blejskaj ještě víc a vypadá to jako na srtřbrném jezeře Hi Hi . Holt mi musíte věřit, že tam jsou dršťky zkrytý. Ono to je taky dost mastný od tý morkový kosti(Byla velká). Jako v té pohádce. Moc bych za oka na polívce zlaťáku nedostal. Jedno velké kolo od hovězího morku.!!! HI HI :-D

    Odpovědět

1 2

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: zadelavane drzky jak vařit držky jak dlouho vařit držky předvařené držky polevka z morkových kostí drztkova polevka jak dlouho varit kosti držšťková polévka jak dlouho vařit dršťky zadělávané držky recept předvařené držtky držťková polévka recept jak dlouho se vaří syrové dršťky jak dlouho se vari morkove kosti polévka z morkové kosti recept na zadělávané držky kalanchoe léčiva aby polévka nezkysla dršťkovka jak dlouho se vaří držky

Zapomněl/a jsem heslo