Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větry matky představené

Nenechte se zmást názvem, jedná se prý o francouzskou specialitu! Jemné kousky bez kynutí, obalené ve slaďoučkém cukru. K dokonalému tvaru, který bude lahodit nejen oku je potřeba pečlivé smažení.

Hodnocení receptu je 5,0 (38×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 5 min Bez doby chladnutí těsta

25 min (20 min příprava + 5 min tepelná úprava, Bez doby chladnutí těsta)

28. 10. 2011 22:04

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie3 766 kJ / 900 kcal
Bílkoviny26,27 g
Tuky49,42 g
Vláknina2,25 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 201 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy86,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept mám z časopisu Knihovnička receptů a zalíbil se mi, tak jsem ho zkusila a je opravdu moc dobrý.

Pro vysvětlení názvu tohoto pečiva dokládám pravděpodobný původ tohoto názvu. Kdysi prý tyto velejemné koblížky smažily obyvatelky kláštera ve francouzském Baume-les-Darmes. Byl to jejich recept a pečivo bylo ve městě velice oblíbené. Až jednou potkaly plukovníka z místní posádky, který chtěl vědět název této dobroty. Sestry ale žádný neměly a byly jím tak vyvedené z míry, že si jejich představená překvapením "upšoukla". A název byl hotov.

Jo a na konec bych chtěla dodat, že je lepší hned dělat ze 2 dávek, až ochutnáte, sami poznáte proč.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Riedlová

11. 11. 2011 08:27

Ukonáno a zpapáno.Byla to mňamka,děkuji:-K

vrtule79

9. 11. 2011 20:52

dekuji za skvely a jednoduchy recept! Jen se po nich "zaprasilo" :-)

hudaska1 hudaska1

8. 11. 2011 13:47

vyzkoušela jsem a uděluji bodík,:yes: ať se ,,to,, jmenuje jak chce, je to skvělé a rychlé. PS: obalovala jsem ve skořicovém cukru;-)

ruzena ruzena

2. 11. 2011 17:15

Jejda to je komentářů na větry:-D:-D:-Dmoc vám všem děkuji a jsem ráda,že některé z vás už i vyzkoušely:-D:yes:a že chutnalo:yes:všem velký dík a opravdu vyzkoušejte:-)):-)):-))a co se týče názvu,je to tak ,jak píše Zuzanka Mládková:yes::yes::yes:

Mladkova Zuzana Mladkova Zuzana

2. 11. 2011 12:39

Tady přesně se pozná, kdo rozumí srandě a kdo je zahořklej. Na názvu nezáleží, ale na chuti! Skvělej název, oceňuji to :-)):yes:

ruzena ruzena

1. 11. 2011 19:03

srettka:hele susedo,naprdlá si buď jak chceš,já se jenom směju:-D:-Djo a to máš pravdu,že jsem měla napsat,že je lépe dělat ze dvou dávek:-))já se kaju,já taky dělala ze dvou dávek a chtěla jsem to tam dopsat,ale skleroza zapracovala:-Dhlavně,že chutnalo:-pjooo a fotku máš nádhernou,to já nemám a díky:-)):-)):-)):-)):-)):-)):-))ještě to dopíšu:yes::-))

srettka

1. 11. 2011 18:37

milá rous:-//, jsem na tebe pěěkně naprdlá:no::no:, bo jsi zapoměla dodati ve svém větrném receptíku, že pšouků je jen pro mravenečka a né pro australské pažravé kobylky:-!:-!
pááč a nýbrž, což značí protože...ty pšouky jsou tuze jedlé a to i v syrovém stavu. po smaživé koupely je to výýtečná dobrůtka:yes::yes::yes: a má malá dcéra pravila, že mám vyříditi, že je to doslovně třikrát dobré:-p:yes::yes:
dovoluji si přidati fotodůkaz. recept jsem zachovala, jen rum doma nebyl, tak jsem do toho vrazila kapku rumový tresti a šplouchanec voděnky stalýčnyje a ve finále jsem to obalila v jemném krupicovém cukru se skořicí.
takže v závěru chci dodati:
VÝBORNÉ, LEČ ZADĚLÁVATI LÉPE ASLEPOŇ Z DVOJITÉ DÁVKY:-!:-!:-!pak pochopíte:-p

Jiřička

31. 10. 2011 18:59

Tento recept znám, ale pod názvem puchýře, ale větry jsou lepší. Hned si to jdu k tomu mému připsat. Všem doporučuji je to báječné. :-p

Bahula Bahula

29. 10. 2011 21:56

Růženko, ten název nemá chybu :yes::yes::yes:+

Pajaska Pajaska

29. 10. 2011 21:28

Růži,teda:-D:-D:-D:-D.
No ono se to ,,odpálené" testo dá všelijak upravit,dá se vařit, smažit i vařit co? Já mám doma ještě nevyzkoušenou věcičku na donuts a že bych to s tim prubla??To by šlo protlačit žejo.;-)Já snad pujdu udělat ještě teď.;-):-))Boďana máš:yes:

Anna Kocikova Anna Kocikova

29. 10. 2011 20:26

:-K+20:-KDostal mě ten název;-):-D:-D

srettka

29. 10. 2011 18:34

ruzena:to viš, venku tma jak v...noo, ještě větší, já budu klopítat naším městský hájem,ve větru, dešti,mlze, slotě i psotě, po pás v listí...a ve finiši budu moct jen vomejt ten lavor od větrů:-S

ruzena ruzena

29. 10. 2011 18:04

srettka:tak skoč k nám,mě ještě 3 kousky zbyly:-D:-Dty jsou poslední,co jsem uchránila,vnuk se do nich pustil a pomalu to zmizelo i s tou mísou:-D:-D:-D

srettka

29. 10. 2011 18:01

kurňa:-S bych taky pšoukala, ale došel oil a už se mě do konzumu nechce cválat:-8 ale ještě nám zbyli ze včera štrůdle, tak nejsme na suchu:-)
:-D já jsem chtěla původně napsat, žé nám zbyli z loňska:-D...teda já mám dost:-D

ruzena ruzena

29. 10. 2011 17:57

Bibinka:Bibi to jsem moc ráda,žes vyzkoušela a že vám,teda taťuldovi chutnalo:-D:-D:-Djá je dneska dělala po druhé a jsou zase pryč:-))no přišel náš Kubča a bylo to fuč:-D:-D:-D

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: strava pro kojící matky recepty strava pro kojící matky - recepty recepty pro kojící recepty pro kojici matky on line vaření pro kojící matky větry větry recept moučníky pro kojící matky větry z odpalovaného těsta moučník pro kojící matky pšouky recept co na větry dobroty pro kojici matky recept pro kojicí časopis knihovnička recepty buchta pro kojící matky kolac pro kojici matky recepty matky a dcery strava kojící matky recepty recept větry

Suroviny: voda, cukr písek, sůl, máslo, mouka hladká, vejce, rum

TopRecepty.cz

Větry matky představené

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M5W5