Játrová paštika s brusinkovým želé

mekkejla Kuchařka: mekkejla

Doba přípravy: asi hodinka 4 porce Studená kuchyně 5 názorů

Suroviny

400 g kuřecích jater
100 g anglické slaniny na kostičky
2 lžíce olivového oleje
1 cibule (na kostičky)
2 stroužky česneku
tymián
40 ml Staré myslivecké
40 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
120 g másla + na vymazání formy
Na želé:
1 brusinkový kompot
1 balení plátkové želatiny
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme želé - želatinu připravíme dle návodu, smícháme s brusinkovým kompotem a vlijeme do formy (nejlépe silikonové) a necháme ztuhnout.

  2. Poté připravíme paštiku: na oleji osmahneme cibuli, po chvíli přidáme i česnek a tymián. Přidáme játra a slaninu a osmahneme. Jakmile se játra zatáhnou, přilijeme Myslivce a dusíme (chvíli pod pokličkou, pak bez), dokud se tekutina neodpaří.

  3. Směs (ještě teplou) rozmixujeme s máslem a smetanou. Nakonec ochutíme solí a pepřem (vůbec se nemusíme bát, můžeme i lehce "přesolit" - sůl ani pepř po zchladnutí nebudou tak výrazné).

  4. Teplou paštiku přendáme do připravené formy - vrchní vrstva želé teplotou trochu povolí a oboje se krásně spojí dohromady. Dáme do lednice a necháme min. 2 hodiny odležet.

Poznámka

Toto je výsledek "zplácání" několika receptů dohromady s vlastním nápadem na želé - brusinky v paštice totiž milujeme! Je také možné přidat do rozmixované paštiky i sušené brusinky nebo oříšky - zkrátka, co má kdo rád ;-), ale v tom případě bych vynechala želé.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 11 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Játrová paštika s brusinkovým želé

  • mekkejla mekkejla(autorka receptu)

    Ivana Ch: Zajímavý nápad s tím vínem! Asi by stálo za to zkusit ho trochu "šplíchnout" i k těm brusinkám - přece jen vínem se nemůže nic zkazit, že ;-)

    Odpovědět

  • AniCiz AniCiz

    taky dělám z krůtích,a to brusinkové želé je parádní k ní :yes::-K:-K:-K

    Odpovědět

  • Ivana Ch Ivana Ch

    Já dělám paštiku ponejvíce z krůtích jater,brusínkové želé je báječný,dělám želé i z vína, taky nám chutná.:yes::yes::yes::-K

    Odpovědět

  • Péťa Péťa(neregistrovaná)

    :-p Brusinky k domácí paštice patří. Škoda, že to doma jím jen já.Když ji udělám, donesu do práce a páni kluci , ti si dají rádi.:yes::yes::yes:
    Tahle vaše vypadé moc pěkně.:-8

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Souhlas, brusinky v paštice u nás jedou taky ;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: brusinkové želé domácí paštika se želé brusinky k paštice želé na paštiku játrová paštika paštika s želé játrová paštika s brusinkami domácí játrová paštika s brusinkami příloha k játrové paštice brusinkové želé recept přílohy k paštikám želatina na paštice domácí paštika s želé játrová paštika ve slanině játrová paštika top recepty játrová paštika z kuřecích jater máslo smetana pastika s brusinkovym prelivem játrová paštika se smetanou a brusinkami přílohy k paštice játrová paštika z kuřecích jater online