Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"

vladi Kuchařka: vladi

Doba přípravy: 1-11/2 hod. 4 porce Pokrmy z vnitřností 9 názorů

Suroviny

2-3 vepřové jazyky
voda
sůl
nové koření
celý pepř
bobkový list
koř.zelenina-
2 mrkve
1petržel
kousek celeru
cibule
olej nebo máslo
polohrubá mouka
Smetana 250ml
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do "papiňáku" dáme vařit omyté jazyky+sůl, celý pepř, nové koření+bobkový list (cca 20 min.) uvařené jazyky vyndáme - zchladíme studenou vodou a sloupneme, nakrájíme na plátky.

  2. Do dalšího kastrolu dáme asi 5 dkg másla nebo olej+cibulku na kostičky+nastrouhanou zeleninu a orestujeme, zaprášíme moukou - trošku opražíme, přiléváme vodu z uvařených jazyků a metličkou vyšleháváme, aby se neudělaly žmolky, dochucujeme solí, octem a nakonec přidáme šlehačku. Pokud je omáčka řídká, ve šlehačce rozkvedláme ještě trochu mouky a zahustíme. Kdo chce může omáčku rozmixovat, aby tam nebyly kousky a byla hladká. Podáváme s knedlíkem. Také jsou k tomu dobré brusinky jako u pravé svíčkové.

Poznámka

Možná by se mohly jazyky nakrájet na větší kousky a dát rovnou do omáčky. /Připomínalo by to asi "pajšl"/

Bohužel nemám foto, napadlo mě sem dát recept až bylo vše spapáno.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřový jazyk vařený "a lá svíčková"

  • Marta Marta(neregistrovaná)

    Můžu jenom doporučit,dnes jsme měli k obědu.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    ;-)Vladi:-Ojá ten knedlík úplně zazdila:-D:-Duž je tam:yes:dělala jsem z mikrovlnky:-*http://www.toprecepty.cz/recept/5262-knedlik-rychl...

    Odpovědět

  • vladi vladi(autorka receptu)

    Aničko-děkuji za foto-a kde jsou knedle? Ten tvůj recept musí být taky moc dobrý-to už svíčkovou připomíná doopravdy.Jinak všem děkuji za udělené bodíky.

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Vladi,dělávám stejně,jen vynechávám mouku a přidávám skleničku Halali.Dnes to bylo bez Halali;-)Toto jídlo vařím večer,do hotového vývaru přidávám ocet a cukr,nechám převařit,vložím nakrájené jazyky,které přes noc krásně natáhnou a druhý den dodělám omáčku:-pTakto připravené jazyky nám chutnají víc,než svíčková s hovězím masem;-)Přikládám ti fotky ke tvému báječnému receptu:-*a další plusový bodík+6:yes::yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • majda 2 majda 2

    Bude dobré papáníčko!

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Vladi, velmi dobrý nápad a zajisté to musí být dobré, máš 3.bodík:yes: a škoda, že není fotka, třeba to někdo brzy udělá;-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    To musí být moc dobré.Jazyk je jemné maso a takováto úprava je lahodná.:-p:yes:

    Odpovědět

  • k.radulka k.radulka

    jooo to můžu, vííííborná záležitost toto:yes::yes::yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: jak dlouho vařit vepřový jazyk vepřový jazyk vepřový jazyk recept vařený jazyk recept s omáčkou vařený vepřový jazyk veprovy jazyk vareny uprava vepřového jazyka svícková z veprového jazyka recept na vepřový jazyk vepřový jazyk recepty recepty veprovy jazyk vepřové jazyky vepřový jazyk na svíčkovou hovezi jazyk svickova hovězí jazyk doba vareni veprovy jazyk na smetane recepty z vepřového jazyka recept na vepřové jazyky veprove jazyky varene vepřové srdce a jazyk na smetaně

Zapomněl/a jsem heslo