Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 20 160 kJ / 4 818 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 287,65 g |
Tuky | 308,14 g |
Vláknina | 28,38 g |
Cholesterol | 1,56 g |
Sodík | 2,82 g |
Sůl | 7,05 g |
Sacharidy | 209,42 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z kuchařky "Kouzlo kuchyně Čech a Moravy aneb dědictví našich babiček". Podobný recept už tu sice je, ale s použitím trošku jiných surovin :-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 1. 2013 19:11
recept se mi velmi zamlouvá, fotka je svůdná
no nic... letí k odzkoušení
no nic... letí k odzkoušení
10. 1. 2013 22:11
Úplně nádherný recept (mimochodem, máš překrásné fotky), rozhodně zkusím v nejbližší době... Bod posílám dopředu, už se těším.
Být tak chytrá jako Vlasta, zopakuji si češtinu.
Být tak chytrá jako Vlasta, zopakuji si češtinu.
10. 1. 2013 20:39
Vlasta: Ale mě o něm nic vysvětlovat nemusíte Jak už jsem psala (a píšu znovu a snad už naposled), je to z prakulovské kuchařky a mě nepřísluší ten recept přejmenovávat. To musí udělat autor sám Kdyby to byl můj recept, tak se klidně poučit nechám Receptům, které převezmu z kuchařek, nebo z různých webů, názvy neměním A když už jsme u toho...Měla byste poučit i wikipedii http://cs.wikipedia.org/wiki/J%C3%A1nos_Esterh%C3%...
10. 1. 2013 20:03
Moc fajn receptík a moc hezky připraveno
10. 1. 2013 19:56
Mirusha:
Nikto Vás nenutí něco opravovat.
Rodina Eszterházy byla (a ještě stále je...) významná rakousko-uherská šlechtická familie, která byla velice vážená císařem. Tak v Maďarsku jak v Rakousku do dnešního dne zůstali stavební památky (zámky, paláce atd.) spjaty s Eszterházyovcama. Jídlo vzniklo v Rakousku a bylo pojmenováno na jejich počest. Nějaká "prakulovská" kuchařka není v tomhletom vůbec směrodajná.
Jestli Vás trochu zajíma historie (a taky souvislost i s tímhle jídlem), v Internetu najdete všechno.
Jestliže Vám něco říká Haydnova Symfonie č. 45 "Na rozloučenou", tak se o Eszterházyovcích dozvíte něco víc.
Nikto Vás nenutí něco opravovat.
Rodina Eszterházy byla (a ještě stále je...) významná rakousko-uherská šlechtická familie, která byla velice vážená císařem. Tak v Maďarsku jak v Rakousku do dnešního dne zůstali stavební památky (zámky, paláce atd.) spjaty s Eszterházyovcama. Jídlo vzniklo v Rakousku a bylo pojmenováno na jejich počest. Nějaká "prakulovská" kuchařka není v tomhletom vůbec směrodajná.
Jestli Vás trochu zajíma historie (a taky souvislost i s tímhle jídlem), v Internetu najdete všechno.
Jestliže Vám něco říká Haydnova Symfonie č. 45 "Na rozloučenou", tak se o Eszterházyovcích dozvíte něco víc.
10. 1. 2013 19:12
Paráda
10. 1. 2013 17:01
Recept jsem doplnila o poznatek Danky V kuchařce to vůbec napsané není a já si to ani neuvědomila...."Bouchala" jsem to sem už pozdě večer Já jsem omáčku přecedila a mírně zeleninu propasírovala, ale jen část, ne všechnu.
Jinak jak je napsáno v poznámkách, recept je z "prakulovské" kuchařky a tam je přímo napsáno "Esterházy", takže název opravovat nebudu
Jinak jak je napsáno v poznámkách, recept je z "prakulovské" kuchařky a tam je přímo napsáno "Esterházy", takže název opravovat nebudu
10. 1. 2013 14:07
Nádherný, žravý recept a ty noky..no-koment
10. 1. 2013 13:33
10. 1. 2013 13:15
Vlasta: myslím že ani tak nezáleží jak je napsaný název ... jako spíš natom jestli je jídlo dobré ... to bych tu asi neřešila
10. 1. 2013 13:13
vypadá to moc dobře, určitě vyzkouším a ohodnotím
10. 1. 2013 11:59
Snad by bylo vhodné napsat jméno správně:
ESZTERHÁZY
Tak, jak je napsané, se čte Ešterházy.
ESZTERHÁZY
Tak, jak je napsané, se čte Ešterházy.
10. 1. 2013 11:16
Mirusho, znám to, dělám to a je to dobré tak 4.bod
danka1965: Danko, to záleží na každém, jak to má rád, může se to nechat nastrouhané na nudličky, může se to rozmixovat a může se to propasírovat a dokonce i přecešdit, kdo nesnáší zeleninu v omáčce a v tom případě se muswí víc zahustit
danka1965: Danko, to záleží na každém, jak to má rád, může se to nechat nastrouhané na nudličky, může se to rozmixovat a může se to propasírovat a dokonce i přecešdit, kdo nesnáší zeleninu v omáčce a v tom případě se muswí víc zahustit
10. 1. 2013 09:17
Jak píše aisha, klasika.... mňáám
10. 1. 2013 07:51
Mám dotaz, nemá se zelenina, co se dusí s masem rozmixovat nebo případně propasírovat? Jinak krásné jídlo a určitě zkusím. Posílám bod.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřestový krém s čerstvým hráškem a pršutem
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 4 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 5 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Bábovka Albert plněná tvarohem: Štavnatý a vláčný moučník dovedou k nadpozemské dokonalosti i speciálně upravené rozinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Zdeněk Pohlreich v průběhu let: Od kuchařského učně až po televizní hvězdu a špičkového šéfkuchaře
Další recepty
Tématické fráze: omáčka esterházy hovězí nudličky esterházy maso esterházy uherská hovězí pečeně uherská pečeně hovězí pečeně na zelenině hovězí plátek esterházy hovězí maso s noky maďarská hovězí pečeně hovězí maso esterházy esterházy esterházy omáčka pečeně hovězí na zelenině vepřová pečeně esterházy hovězí pečeně omáčka esterhasy krupicove noky našich babiček platek esterhazy kostka esterházy esterházy recept
Suroviny: plec hovězí, špek, máslo, mrkev, celer, petržel, citron, vývar hovězí, smetana zakysaná, jíška, sůl, pepř, mléko, máslo, mouka polohrubá, krupice, žloutek, bílek, ořech muškátový, sůl
Hovězí pečeně Esterházy s krupicovým nokem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4Gg0
16 názorů