Domaci smetanova ricotta
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 1 961 kJ / 469 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,30 g |
Tuky | 29,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 106 mg |
Sodík | 286 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 31,50 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
inspirace: ruzne ceske i zahranicni webove stranky
metoda bez teplomeru: www.madlinakuchyne.blog.cz
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 6. 2021 14:09
20. 3. 2016 13:10
20. 3. 2016 11:25
19. 3. 2016 17:54
19. 6. 2015 22:55
ach můj bože!! (podívejte do pravidel)syrovátka!!!, a ještě někoho opravuje
18. 11. 2013 11:43
...ach bože, sirovátka!!!
18. 11. 2013 11:40
Nemusí být každý zbožíznalec ale jakési základní vědomosti (Google) by měly patřit k výbavě každého kuchtíka... ale nazývat cosi mezi tvarohem a mascarpone (byť by to mělo skoro 40% tuku) je zcestné
(ricotta má kolem 10% tuku, dělá se ze sirovátky. Zkusil jsem to 1x a vřele to nedoporučuji - výsledek neodpovídá vynaloženému úsilí
Výrobu mascarpone jsem na TOP nenašel, takže si dovolím
http://www.labuznik.cz/recept/vyroba-mascarpone-2/
18. 11. 2013 09:06
asi jsme někde udělala chybu. protože nemám teploměr, tak jsem to asi zahřála víc. Je možné, že díky tomu je riccota kyselá? nebo se stala chyba jinde? diky
26. 2. 2013 20:17
26. 2. 2013 17:31
23. 2. 2013 23:17
23. 2. 2013 21:19
23. 2. 2013 20:17
23. 2. 2013 18:44
jinak je nutno dodat, že pravá, italská riccota se vyrábí ze syrovátky, prostě je to syrovátkový tvaroh.
20. 2. 2013 21:55
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí játra na víně a rozmarýnu
Přidáno před 3 hodinami
Salát s masem a sýrem
Přidáno před 3 hodinami
Melounový salát s olivami a rukolou
Přidáno před 4 hodinami
Ananasové kytičky
Přidáno před 8 hodinami
Bramborový guláš s klobásou a paprikami
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Ovocný tvarohový koláč s drobenkou
Mahtaito uvařila před 7 minutami
Domácí nudle
jalamo uvařil před 1 hodinou
Tatranské kotlety
zuzanax uvařila před 2 hodinami
Broskvové řezy s pudinkem
RAMiel uvařila před 2 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
milan.pohy uvařila před 4 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Nicoolka uvařila před 4 hodinami
Krémová pórková polévka
eliskac uvařil před 5 hodinami
Mrkvový řez
Petula69 uvařila před 6 hodinami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
Pavelvan uvařila před 6 hodinami
Uzený vývar s uzenými knedlíčky
Fitulka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Dubnové mrazy poškodily letošní úrodu. Švestek, meruněk i třešní bude méně a ovoce podraží, říká odborník
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Bufetový pochoutkový salát podle Ostravského gastrošefa: Recept z roku 1976 skvěle funguje dodnes
Další recepty
Tématické fráze: riccota ricotta ricotta recepty domácí riccota domácí riccota ze syrovátky recepty riccota domaci vyroba ricotty riccota recepty ricotta výroba jak vyrobit sýr ricotta ricotta recept recept riccota sýr riccota kde koupit rikota ricotta ze syrovátky kde koupit sýr ricotta výroba ricotty ze syrovátky domácí výroba sýrů ricotta ricota jak se dělá ricotta
Suroviny: mléko plnotučné, smetana, sůl, šťáva citronová, kyselina citronová,
Domaci smetanova ricotta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/6VpL
56 názorů